Προσπάθειες επαναλειτουργίας του ιδιωτικού αεροδρομίου στο Πόρτο ΧέλιportoΤο ενδεχόμενο να βρεθεί φόρμουλα, ώστε να επαναλειτουργήσει, αυτή τη φορά ως επιβατικό αεροδρόμιο το ιδιωτικό αεροδρόμιο που υπάρχει από την δεκαετία του 1960 στο Πορτοχέλι, εξετάζει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρία ολλανδικών συμφερόντων έχει ξεκινήσει τις επαφές με το ελληνικό κράτος. Να σημειώσουμε ότι ο Ολλανδός βασιλιάς Γουλιέλμος Αλέξανδρος, έχει αγοράσει βίλα στην Ερμιονίδα, όπως και ο Βλαντιμιρ Πουτιν και ο Σων Κόνερι.

Αν οι προσπάθειες τελεσφορήσουν, τότε θα μιλάμε για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τουρισμό των νησιών του Σαρωνικού και ολόκληρης της Αργολίδας.

Το ιδιωτικό αεροδρόμιο, κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1960. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, επιχειρήθηκε η επέκταση του, ωστόσο η προσπάθεια ναυάγησε και εγκαταλείφτηκε το 1974.

Το 2004, οι ελληνικές αρχές έκλεισαν το αεροδρόμιο λόγω προβλημάτων συντήρησης. Το 2008 δεν ανανεώθηκε το πιστοποιητικό αεροδρομίων, με αποτέλεσμα το μικρό αεροδρόμιο να κλείσει οριστικά.

Καλή πρωταπριλιά!
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης says:

    Κι όμως θα μπορούσε – και θα έπρεπε – να είναι αλήθεια. Αεροδρόμια όπως το Πόρτο Χέλι και ό,τι έχει απομείνει από το Ελληνικό στην Αθήνα θα μπορούσαν να λειτουργούν για ιδιωτικά αεροσκάφη, και να έχουν σημαντική συνεισφορά στην τουριστική ανάπτυξη του Σαρωνικού.

Σχολιάστε