Τρελό γλέντι στα Καρναβάλια των Μεθάνων και της ΎδραςbbbbΜε την ψυχή τους, ξεφάντωσαν τις απόκριες οι Υδραίοι και οι Μεθενίτες στα καρναβάλια που διοργάνωσαν στα μέρη τους. Τρελό κέφι και πολύς κόσμος έφεραν την επιτυχία και στα δύο καρναβάλια του Σαρωνικού.
Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στα Μέθανα, όσο και στην Ύδρα, που έχουν καθιερώσει αυτές τις εκδηλώσεις και φέρνουν κοντά τους κατοίκους με τους επισκέπτες, προσφέροντας τους, κάτι ξεχωριστό για το γιορτινό τριήμερο.
531501_454158284657032_1098719069_n
Καρναβάλι και λαϊκά δρώμενα στα Μέθανα
Στα Μέθανα, μουσική, χορός, παραδοσιακός γάμος και πρωτότυπες μεταμφιέσεις, έδωσαν γιορταστικό ρυθμό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε.
Σημαντική ήταν η συμβολή της νεολαίας των Μεθάνων ΜΕΘΑΝΕΟΙ, οι οποίοι με την ενέργεια και το χιούμορ τους, ξεσήκωσαν και τους υπόλοιπους καρναβαλιστές, όπως επίσης και οι γυναίκες από τα Μέθανα, που δούλεψαν σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα για να ράψουν τις παραδοσιακές στολές για τον Μεθανίτικο Γάμο.
215423_4543106586636_757623341_n
Στο καρναβάλι των Μεθάνων συμμετέιχαν οι ακόλουθοι σύλλογοι, φορείς και ομάδες: Δεκαπενταμελές Λυκείου Μεθάνων, Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Μεθάνων, Επαγγελματικός Σύλλογος Μεθάνων, Κίνημα Ανάπτυξης Μεθάνων, Ναυτικός Όμιλος Μεθάνων Νηρήις, Νεολαία Μεθάνων Μεθανέοι, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Μεθάνων, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου Γυμνασίου Λυκείου Μεθάνων, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Μεθάνων, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μεθάνων, Σύλλογος Ξενοδόχων Μεθάνων, Φορέας Ανάπτυξης και Πολιτισμού Μεθάνων Τροιζηνίας.
480979_454967561242771_1316711320_n
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Τροιζηνίας Σάββας Αθανασίου, δήλωσε για την εκδήλωση «Περάσαμε όμορφα με τα λαϊκά δρώμενα στα Μέθανα. Πάντα τέτοια. Με λίγα λεφτά, με πολύ κέφι, όρεξη και φαντασία. Συγχαρητήρια στις γυναίκες που δούλεψαν πολλές ώρες για να ράψουν τις φορεσιές και στα παιδιά και στον κόσμο που συμμετείχε και διασκέδασε μαζί μας. Και του χρόνου…».
575976_454978964574964_2006162811_n
Η πιο έξυπνη και πρωτότυπη μεταμφίεση στο καρναβάλι των Μεθάνων, ήταν του συνεργάτη μας Βασίλη Κολοκύθα, ο οποίος μεταμφιέστηκε σε… τηλεόραση με σεμεδάκι, και έκλεψε την παράσταση.
Ο Βασίλης, μας μίλησε για την εμπειρία του από το Καρναβάλι Μεθάνων: «Με τα παιδιά και τον σύλλογο Μεθανέοι έχουμε δέσει πολύ όμορφα από το καλοκαίρι με την συναυλία στο ηφαίστειο. Η πρόταση για να κάνω τον παρουσιαστή ήρθε πριν μια βδομάδα και σαφώς ούτε καν που το σκέφτηκα και είπα ναι. Η ιδέα για να ντυθώ τηλεόραση είχε έρθει μερικές μέρες πριν και έτσι η υλοποίηση έγινε πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος που ντύθηκα έτσι, απλά έψαχνα κάτι που θα πιάνει όγκο, αυτό και τίποτα άλλο!
480989_425413680879067_1710952888_n
Απο εκεί και πέρα στο καρναβάλι των Μεθάνων δεν είχα ξανά πάει και πραγματικά είναι τρομερό, ο κόσμος και το περιβάλλον δεν υπάρχει τρόπος να το περιγράψω πως ηταν. Και τις δύο μέρες ο κόσμος είχε κατέβει στους δρόμους. Χορεύουν, τραγουδάνε, με αποκορύφωμα βέβαια την Κυριακή με τον παραδοσιακό γάμο που οι παραδοσιακές στολές και τα έθιμα που αναβίωσαν ήταν καταπληκτικά.
meth
Βέβαια εγώ σαν τηλεόραση έπρεπε να ντυθώ παραδοσιακά και το σεμεδάκι της γιαγιάς ταίριαξε τέλεια.
Θα μπορούσα να πω ότι ήταν μια τρομερή εμπειρία για εμένα που πήρα μέρος σε αυτό το καρναβάλι.
meth2Με αυτή την κίνηση μας θέλουμε να δείξουμε οτι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τα καταφέρουμε. Όπως και να έχει με ελάχιστα χρήματα και με την υποστήριξη του κόσμου βγήκε κάτι τρομερό και έσπασε την καθημερινή ρουτίνα και μιζέρια μας.
meth4Στο μέλλον συζητάμε να γίνει συνεργασία με όλους τους συλλόγους της περιοχής, για ένα ακόμα πιο μεγάλο αποτέλεσμα. Εγω θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν αφιλοκερδώς το τονίζω αυτό να γίνει το καρναβάλι πραγματικότητα και θα τους υποστηρίζουμε κάθε φορά που θα μας το ζητάνε! Στα Μέθανα λοιπόν…»
meth5

Το γαϊτανάκι της Ύδρας
Το Καρναβάλι της Ύδρας φαίνεται ότι είχε μία από τις μεγαλύτερες σε όγκο συμμετοχή μασκαρεμένων αλλά και συμμετεχόντων σε αυτή την εορταστική αποκριάτικη εκδήλωση.
3
Η διαδρομή του Καρνάβαλου –αν και τα τελευταία χρόνια έχει περικοπεί- άρχισε από την πλατεία Βότση – «Χείλαρη» – Καμίνια, στην συνέχεια προς τον παραλιακό δρόμο – Αυλάκι – «Περίπτερο» και κάνοντας μια μεγάλη στάση στο Λιμάνι του νησιού για την καθιερωμένη στάση του γλεντιού με μεζέδες και κρασί, κατέληξε στην πλατεία της «Ξερής Ελιάς» που το γλέντι συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ.
qqqq
bbbb
Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστες μάρτυρες της επιτυχίας αυτής της πατροπαράδοτης εκδήλωσης και φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη, την Κ.Ε.Δ.Υ. και όλες και όλους που βοήθησαν αλλά και συμμετείχαν στην φετινή επιτυχημένη διοργάνωση του Υδραικού Καρνάβαλου.
Πηγή: Ύδρας Πολιτεία
Σχολιάστε