Το Τοπικό Αρχείο Πόρου και οι ποριώτικες οικογένειεςΤο Τοπικό Αρχείο Πόρου διοργανώνει στην εκδήλωση γνωριμίας το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο κτήριο Συγγρού. Η εκδήλωση έχει τίτλο: «Μια γνωριμία με το Τοπικό Αρχείο Πόρου. Έκθεση εγγράφων και φωτογραφιών οικογενειών του Πόρου». Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση εγγράφων και φωτογραφιών οικογενειών του Πόρου καθώς επίσης και προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τον Πόρο.
Η παρουσίαση του Τοπικού Αρχείου Πόρου θα γίνει από την Προϊσταμένη του Αρχείου Μαριάνθη Παπαδιαμάντη και θα μιλήσει ο Αθανασίου Γιώργος, ιστορικός ερευνητής, με θέμα τις πρώτες προσπάθειες για την ίδρυση του Τοπικού αρχείου Πόρου και ο Μανιάτης Γιάννης, διευθυντής Χατζοπουλείου Βιβλιοθήκης Πόρου, με θέμα την ίδρυση του Τοπικού Αρχείου Πόρου και την εργασία του σχετικά με τη γενεαλογία των οικογενειών του Πόρου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού που αφορά τον Πόρο.
πρόσκληση
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Πουλάκης says:

    Αξιόλογη και πολύτιμη η πρσπάθειά σας. Πως μπορώ να συμβάλβ κι εγώ που διαθέτω αρχείο με πολλές φωτογραφίες παλιών Ποριωτών και πολλά κείμενα που αφορούν τα ήθη και τα έθιμα, τις παραδόσεις, τα παιχνίδια των παιδιών και ιδίως φωρογραφίες της ποριώτικγς αγροτιάς, όπως το αλώνισμα, το λίχνισμα, το όργωμα, παλιούς ρετσινάδες, τσοπάνηδες και άλλους ξωμάχους του παλιού Πόρου

  2. Παπαδιαμάντη Μαριάνθη says:

    Κύριε Πουλάκη καλημέρα σας.
    Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια και τη διάθεσή σας για προσφορά στο αρχείο μας. Θα ήταν σημαντικό να έχουμε κάποια βιβλία σας στην βιβλιοθήκη μας όπως επίσης και μια συλλογή από τις φωτογραφίες σας με σχολιασμό για την τεκμηρίωσή τους. Το τηλέφωνο του αρχείου είναι 2298023018. Θα χαρούμε αν επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σχολιάστε