Το πρώτο Σαββατοκύριακο των “Σαρωνείων”σαρονια2Τον απολογισμό των τριών πρώτων ημερών των “Σαρωνείων 2016” μας απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά “Οι φίλοι της παράδοσης”. 

Τα Σαρώνεια 2016 άρχισαν με τον αγιασμό που πραγματοποίησε ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου κ.Τσάκωνας Ιωάννης την Παρασκευή 8 Ιουλίου , ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις , στις εκθέσεις και στους εκθέτες , αλλά κυρίως στους διοργανωτές, δύναμη και καλή επιτυχία!

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος , σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Πατουλιάς Κωνσταντίνος ,οι αντιδήμαρχοι κ.Βασίλης Παντελής , η κ. Μαρίνα Μπακάλη ,η κ. Χρύσα Ανδρέου , ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τροιζηνίας κ. Δημητρουλάκος Σπύρος  καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλατά κ. Λαδάς Αναστάσιος και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων κ. Κουτσουμπέλης Γεώργιος , κ. Κοτζιάς Σταμάτιος και κ. Αντωνίου Πέτρος.

σαρονια1

Επίσης τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο αντιπεριφερειάρχης νήσων κ. Χατζηπερος Παναγιώτης , ο Πρόεδρος της Ένωσης κεντρωων κ. Βασίλης Λεβέντης με το επιτελείο του και η βουλευτής Β’ Πειραιώς .
Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού κ. Καρνεζης Σπύρος ξενάγησε στον εκθεσιακό χώρο τους καλεσμένους πριν την έναρξη των παραδοσιακών χορών.
Η Δυτική παραλία Γαλατά γέμισε από κόσμο που παρακολούθησαν τους χορούς κ διασκέδασαν στην συνέχεια με την Βάνα Μάη κ τους μουσικούς της!

σαρονια3

Οι εκθέσεις παραδοσιακων προϊόντων κ χειροποίητων δημιουργιών!

 

Λαογραφικές εκθέσεις από τον σύλλογο μας και από τον σύλλογο των Αγίων Θεοδώρων Μεθάνων

 

Συνεχίσαμε την 2η μέρα με την υψίφωνο Αγγελική Μαρινάκη από τον Πόρο τον  Νίκος Καρακαλπάκη και τους συνόδευαν οι μουσικοί  -Έλμα Καφετζιδάκη (πλήκτρα) – Γάσπαρης Μάμμας (κλαρινέτο) – Αλέξανδρος Γεωργιάδης (μπουζούκι)  και – ο Γιώργος Φιλλιπάς (κρουστά) .

3η μερα

Αφιέρωμα  στους ρεμπέτες….

σαρονια4

με χορους απο το τμήμα ενηλίκων του συλλόγου με συνοδεία από το μουσικό σχήμα “meraki bad” .

Μετά τους χορούς οι ρεμπέτικοι -λαϊκοί ήχοι θα συνεχιστουν με κέφι κ μεράκι….

Η προσέλευση του κόσμου μας συγκινεί και μας δίνει δύναμη για τις επόμενες μέρες του 10ημέρου
Σχολιάστε