Το πανηγύρι της Παναγιάς της Ελεούσας (φωτορεπορτάζ)Χθες, 4 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, γιορτάσαμε στον Πόρο την γιορτή της Παναγίας της Ελεούσας στην Πλάκα. Κάθε χρόνο, την παραμονή της γιορτής, γίνεται Εσπερινός στο μικρό εκκλησάκι και μετά στήνεται πανηγύρι με όργανα και χοιρινό στη σούβλα.
Ποριώτες και Τροιζήνιοι περιμένουν το πανηγύρι της Παναγιάς της Ελεούσας, αφού αναβιώνει το παλιό έθιμο των παππούδων, αλλά γίνεται και ευκαιρία να φτάσει κανείς στην Πλάκα απολαμβάνοντας την διαδρομή, με τα βαρκάκια που πηγαινοέρχονται από νωρίς το απόγευμα της παραμονής ως και το μεσημέρι ανήμερα. Στο ξωκλήσι μπορεί να φτάσει κανείς και οδικώς από τον Γαλατά, αλλά, οι πάγκοι των μικροπωλητών γεμάτοι παιχνίδια και γλυκά, ανακόπτουν νωρίς την κυκλοφορία των οχημάτων.
Το “Πανηγύρι της Πλάκας”, όπως είναι γνωστό στη περιοχή, σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού, αφού αποτελεί το πρώτο κοινωνικό-πολιτισμικό γεγονός του Ιούνη και μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να ανάψουν ένα κερί και να απολαύσουν παραδοσιακούς λουκουμάδες.
Λ. Παπαϊωάννου
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΣΙΣΜΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ says:

    ΕΛΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΥΛΗΣΑΝ ΟΜΑΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ.

  2. ΤΕΛΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΛΕΝΑ , ΜΠΡΑΒΩ

Σχολιάστε