Σαρώνεια και Λεμονιά 2012 (Video)Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της «Γιορτής της λεμονιάς», που διοργανώνει και φέτος στους χώρους του κτηρίου Συγγρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα». Εχθές Παρασκευή 20 Ιουλίου, έγινε η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων με τον αγιασμό.

Απόψε στις 20:30, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής, με τίτλο «Ο Πόρος και η Τροιζηνία», της διάσημης Ιταλίδας ζωγράφου και φίλης του Πόρου, Gianna Paola Cuneo.
Η Ιταλίδα ζωγράφος γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για την ελληνικότητά της, αυτή την φορά αναφέρεται εικαστικά στον Πόρο και την Τροιζήνα. Η ελληνική μυθολογία και η ιστορία της αρχαιότητας επηρέασαν την G. P. Cuneo στα λάδια και τα σχέδια που παρουσιάζει στην έκθεσή της. Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη για την δουλειά της και λέει ότι αυτή απαντάει απόλυτα στους δυο βασικούς άξονες που είχε θέσει εδώ και καιρό για την παρουσίαση μιας προσωπικής έκθεσής της στην Ελλάδα.
Ο πρώτος είναι να δείξει έμπρακτα με την τέχνη της, την αγάπη της για την χώρα μας, κι αυτή τη φορά για την συγκεκριμένη περιοχή του Πόρου και της Τροιζήνας. Ο δεύτερος άξονας είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του δασκάλου της, του διάσημου κριτικού, ελληνικής καταγωγής Christian Zervos, του θεωρούμενου σήμερα και σύγχρονου φιλόσοφου τέχνης, του οποίου το έργο, 42 χρόνια μετά το θάνατό του στο Παρίσι, παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό της πατρίδας του. Η Έκθεση «Ο Πόρος και η Τροιζήνα» της Gianna Paola Cuneo έχει και έναν υπέρτιτλο τον οποίον έχουν επιδοκιμάσει με τις υπογραφές τους, πολλοί Ευρωπαίοι από τους χώρους της τέχνης, των γραμμάτων και της πολιτικής. Ο υπέρτιτλος αυτός απευθύνεται στους Ευρωπαίους και είναι: «Ευρώπη λέξη ελληνική. Η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος χρωστούν στην Ελλάδα περισσότερα από 2000 χρόνια πολιτισμού και τέχνης. Γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάνοντας ακόμη και συμψηφισμό των χρεών της με τον πολιτισμό που της οφείλουμε».

Σαρώνεια 2012
Συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης» Σαρώνεια 2012.
Την τέταρτη μέρα των εκδηλώσεων, ο Ποριώτης τραγουδιστής Βαγγέλης Τζίτζης, με τετραμελές συγκρότημα, έδωσε μοναδική συναυλία με έντεχνη ελληνική μουσική.

Πριν την συναυλία είχαν διεξαχθεί κολυμβητικοί αγώνες στο διάπλου Πόρου – Γαλατά.
Την προηγούμενη μέρα, νωρίς το απόγευμα διεξήχθη ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο του Γαλατά από τους παλαίμαχους του Τροιζηνιακού και του Πόρου και έπειτα ακολούθησε παράσταση καραγκιόζη.
Την πέμπτη μέρα των εκδηλώσεων, είχε λαϊκή συναυλία με το συγκρότημα 2+2 από τον Πόρο, με αρκετό κόσμο να παρακολουθεί και αυτή την εκδήλωση.

Δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των Σαρωνείων εδώ.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 'Αρις Αντάνης says:

    Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ευχαριστήρια στο POROSNEWS για το δροσερό ρεπορτάζ και τα ενδεικτικά και αξιοπρεπέστατα στιγμιότυπα.
    Με τιμή
    Άρις Αντάνης

Σχολιάστε