Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ιουλίου (βίντεο)Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία, την Κυριακή οι εκδηλώσεις «Σαρώνεια 2012» στην παραλία του Γαλατά με τη συναυλία του συγκροτήματος Α capella.
Τα Σαρώνεια διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης», ξεκίνησαν την Δευτέρα 16 Ιουλίου και διήρκησαν 7 συνολικά μέρες. Η παραλία του Γαλατά, για μια εβδομάδα, έγινε το πολιτιστικό κέντρο ολόκληρης της Τροιζηνίας, φιλοξενώντας τα περίπτερα των συλλόγων της περιοχής και χαρίζοντας ψυχαγωγία στους Τροιζήνιους, με πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις.
Η προσέλευση του κόσμου στα φετινά Σαρώνεια, θα πρέπει να άφησε τους διοργανωτές κάτι παραπάνω από ευχαριστημένους και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ήδη έχουν ξεκινήσει τα πλάνα για το επόμενο καλοκαίρι.
Δείτε το βίντεο του Β. Κολοκύθα, από την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.

Συνεχίζουν οι εκδηλώσεις της «Γιορτής της Λεμονιάς»
Με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη, έγιναν το περασμένο Σάββατο 21 Ιουλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της διάσημης Ιταλίδας ζωγράφου Gianna Paola Cuneo, με τίτλο «Ο Πόρος και η Τροιζήνα». Τα εγκαίνια έγιναν στο υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού με ομιλητές Λιάνα Σακκελίου, Γιάννη Μανιάτη και Σπύρο Μεταξά.
Δείτε το σχετικό βίντεο του Β. Κολοκύθα.

Οι εκδηλώσεις της Γιορτής της Λεμονιάς συνεχίζονται στους χώρους του κτηρίου Συγγρού.
Απόψε στις 8:30μ.μ. στο αμφιθέατρο Συγγρού, θα γίνει μουσική βραδιά με τους MESA SOL LA και τον ποριώτη Θανάση Χαβιάρα.
Αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου, ώρα 8:30μ.μ. στο αμφιθέατρο Συγγρού, Βραδιά χορού με τους μαθητές του ΝΟΠΤ . Υπεύθυνος κ. Χ. Λίτσας.
Το Σάββατο 28 Ιουλίου, ώρα 8:30μ.μ. στο αμφιθέατρο Συγγρού, θα πραγματοποιηθεί ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την διάσωση του Λεμονοδάσους.. (συμμετέχουν Δήμος Πόρου, Εταιρία Ελλ. Συγγραφέων, ΤΟΕΒ/Λεμ-σους, κλπ)
Τέλος, οι εκδηλώσεις της Λεμονιάς, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Ιουλίου, ώρα 8:30μ.μ. στο αμφιθέατρο Συγγρού, με μια παρουσίαση εθνικών τραγουδιών διαφόρων χωρών από την χορωδία του Συλλόγου υπό την διεύθυνση της κα Μαρίας Ρουμάνη.
Σχολιάστε