Ο Πόρος “γνώρισε” το Τοπικό ΑρχείοΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γνωριμίας το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο κτήριο Συγγρού, που διοργάνωσε το Τοπικό Αρχείο Πόρου. Στο κτήριο Συγγρού το Σάββατο, ήρθε αρκετός κόσμος και ενδιαφέρθηκε πολύ για τα όσα ειπώθηκαν για το Τοπικό Αρχείο Πόρου.
Αρχικά, την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος, ενώ παρουσιάστηκε κι ένα βίντεο για τα ΓΑΚ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Προϊσταμένη του Αρχείου Μαριάνθη Παπαδιαμάντη, η οποία αναφέρθηκε για τη σημασία και το ρόλο των αρχείων καθώς και πιο συγκεκριμένα για τη λειτουργία του τοπικού αρχείου Πόρου.
Στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Αθανασίου μίλησε για το ιστορικό των πρώτων προσπαθειών για την ίδρυση του αρχείου και ο Γιάννης Μανιάτης για την ίδρυση και τη λειτουργία του ως το 2010 που ανέλαβε η κ. Παπαδιαμάντη.
Ο κ. Μανιάτης επίσης, παρουσίασε το έργο του για τη γενεαλογία του Πόρου. Ενδιάμεσα παρουσιάστηκε συρραφή σκηνών από ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τη σχολή ναυτοπαίδων Πόρου.
Την εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Σπυρίδων. Να σημειώσουμε πως μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η έκθεση με υλικό που παραχωρήθηκε στο αρχείο από διάφορες οικογένειες Ποριωτών.
Η Προϊσταμένη του Αρχείου Μαριάνθη Παπαδιαμάντη, είπε για την εκδήλωση «Ευχαριστούμε πολύ όσους ήταν παρόντες στην εκδήλωση του Τοπικού Αρχείου Πόρου και την έκαναν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε τη διάθεση πολλών ανθρώπων να δουλέψουν εθελοντικά στο αρχείο και αυτό είναι το καλύτερο που έμεινε από αυτή την εκδήλωση. Ευχόμαστε να είναι μια αρχή για μόνιμη επαφή και συνεργασία με τους πολίτες του νησιού».
Την επομένη της εκδήλωσης ο Σύνδεσμος των Εν Αθήναις και Πειραιεί Τροιζηνίων, μέσα από την σελίδα του στο Facebook, ανακοίνωσε τα ακόλουθα: “Kαλημέρα,επ΄ευκαιρία της χθεσινοβραδυνής εκδήλωσης για το Τοπικό Αρχείο Πόρου θέλουμε όχι απλά να ευχαριστήσουμε, αλλά να εκθειάσουμε αυτό το σπουδαίο εργο που γίνεται στον τόπο μας. Μπορεί να ειναι τόσο αθόρυβο και ο κόσμος να μην το έχει καταλάβει αλλά αυτή η γιγαντιαία προσπάθεια, χρόνια τώρα,κατακτά όλο και περισσότερο την ιστορία του νησιού μας και την μετατρέπει σε θεμελιακό υλικό, που το έχουμε απόλυτη ανάγκη για να επιβεβαιώνουμε τις ρίζες μας και αυτό που είμαστε σήμερα. Ευχαριστούμε την κ.Μαριάνθη Παπαδιαμάντη,τον Γιώργο Αθανασίου και τον Γιάννη Μανιάτη που με τις ουσιαστικές τους αναφορές σ΄αυτό το έργο και με απλά λόγια,μας έδωσαν να καταλάβουμε την σοβαρότητα του ενχειρήματος.Τους ευχαριστούμε για ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, και ελπίζουμε να τους βοηθήσουμε όλοι,με ότι μπορούμε να προσφέρουμε.”
Σχολιάστε