Μια “άλλη” παρέλαση…Ένα διαφορετικό μήνυμα έδωσε η παρέλαση στο Γαλατά Τροιζηνίας. Παρόλο το γενικότερα βαρύ κλίμα που σκέπασε φέτος τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν σε διάφορες πόλεις, αλλά και την δρακόντεια φυλασσόμενη στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, ο Πόρος και ο Γαλατάς ολοκλήρωσαν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις με μεγάλο κοινό και ένα ακόμα μεγαλύτερο μήνυμα αισιοδοξίας.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, είδαμε να παρελαύνουν στο Γαλατά τα σχολεία της πόλης. Νήπιο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό, Τεχνικό και Νυχτερινό Λύκειο αλλά και το νεοσύστατο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γαλατά γέμισαν τον κεντρικό δρόμο με παιδικές και νεανικές παρουσίες που παρέλασαν ενώπιον πολιτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των σωμάτων Ασφαλείας.

Ιδιαίτερη στιγμή της μέρας η παρουσία του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γαλατά, ευρύτερα γνωστού ως Ειδικού Σχολείου Γαλατά, που φιλοξενεί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με ειδικές νοητικές και κινητικές ικανότητες, η οποία άφησε στο κοινό τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όμως, η παρέλαση δεν τελείωσε με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές, αφού, πήρε μέρος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τροιζηνίας «Οι φίλοι της παράδοσης». Τα μέλη του Συλλόγου, από μικρά παιδάκια μέχρι άντρες και γυναίκες, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, παρέλασαν στο Γαλατά, δηλώνοντας την ενεργή παρουσία του Συλλόγου αλλά και της σημασίας να διατηρηθούν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου. Εντυπωσιακό φινάλε στην παρέλαση έκανε το έφιππο τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, που αποτελούταν από δύο άλογα που ίππευαν δύο μέλη του Συλλόγου, ντυμένοι με την στολή του Τσολιά.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σύλλογος παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στην παραλία του Γαλατά.

Φωτογραφικό υλικό: ΄΄Studio Flash- Αντώνης και Γιώργος Γκιώνης΄, Γαλατάς Τροιζηνίας,
Σχολιάστε