Με νέα κειμήλια εμπλουτίζεται η Λαογραφική Συλλογή της «Ποριώτισσας»H Λαογραφική Συλλογή του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα» εμπλουτίζεται όλο και περισσότερο χάρη στην αγάπη των κατοίκων του νησιού μας.

Τα τελευταία αντικείμενα που μεταφέρθηκαν και διακοσμούν τον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου στο κτήριο Συγγρού είναι :

1) Πέντε έπιπλα που χρονολογούνται την δεκαετία του 1930 δωρεά της κ. Λουλας Χαβιάρα. 2) Ένα γραμμόφωνο εποχής, δωρεά του κ.Σοφιανου Γιάννη.

3) Δύο προσωπογραφίες του κ.Γκουμα, δωρεά της κ. Χρυσούλας Λάζαρη.( Ήταν ο παππούς της ).

4) Μια προσωπογραφία του Αντωνιου Κυρ. Βατικιώτη, εθνικού ευεργέτη αφού κληροδότησε στο Υπουργείο Ναυτικών για τον εθνικό στόλο το ποσό των 1.000.000 χρυσών Φράγκων.

Δωρεά των αδελφών Μαρίας Βατικιώτη Καραδόντη και Καλλιόπης Βατικιώτη.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όσους εμπιστεύονται τα προσωπικά τους αντικείμενα στη συλλογή, με αποτέλεσμα ο κάθε επισκέπτης να θαυμάζει την τοπική μας κληρονομιά.

Από τις 17/6 έως 16/9/2017 η Λαογραφική Συλλογή θα παραμένει ανοικτή κάθε απόγευμα από τις 7μ.μ έως τις 10μ.μ.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Αξιοι συγχαρητηρίων οι δωρηταί.Κατά την γνώμη μου η προσωπογραφία του Αντ.Βατικιώτη θα ταίριαζε καλύτερα στο Ναυτικό Μουσείο,λόγω του είδους της προσφοράς του.

 2. ΑΡΙΣ ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Πράγματι αξιοι συγχρητηρίων οι αγαπητοί μας συντοπίτες- δωρητές. Γνωρίζουν βέβαια ότι τα κειμήλιά τους θα βρίσκονται εφεξής στα πολύ καλά χέρια, των πανάξιων και αξιοτίμων κυριών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών “Ποριώτισσα” και θα διατηρούν την θέση που τους αρμόζει. Είναι γεγονός ότι κάθε κειμήλιο έχει τη δική του αξία, η οποία παίρνει υπεραξία όταν τίθεται σε κοινή θέα και στη διάθεση του Κοινού, για να τα θαυμάζει και να κάνει αναφορές και ευμενή σχόλια.
  Τέτοιες πράξεις μάς συγκινούν και μας δίνουν χαρά. Την τελευταία φορά που επισκέφτηκα τη Λαογραφική έκθεση θαύμασα την τάξη των διαφόρων αντικειμένων, που ανέδιδαν μια νοικοκυροσύνη και μια ευπρέπεια και σεβασμό. Επιτρέψτε μου να υποβάλλω τα εύσημα για μια ακόμα φορά στις Κυρίες της “Ποριώτισσας” που επί τόσα χρόνια αγωνίζονται με αφιλοκέρδεια και εθελοντισμό, για τον πολιτισμό και τη λαογραφία του Πόρου.
  Με την υπόληψή μας και τις ευχαριστίες μας
  Άρις και Μάριλυν Αντάνη
  (Εκ Πόρου)

Σχολιάστε