Με γιασεμί και λεμόνι…Μια ξεχωριστή βραδιά ζήσαμε την Παρασκευή το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Σεραφείμ Λεμονοδάσους. Τραγούδι, χωρός, κέφι, άφθονο κρασί και κεράσματα κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό μας χάρισαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ», ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ΤΡΟΙΖΗΝΙΩΝ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», με την μουσική βραδιά που διοργάνωσαν, υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου.

Το μουσικό σύνολο “2+2” ανέλαβε το ψυχαγωγικό μέρος παρουσιάζοντας κομμάτια από πολλά είδη ελληνικής μουσικής (έντεχνα, λαικά, νησιώτικα, παραδοσιακά). Τα μέλη του Συλλόγου «οι Φίλοι της Παράδοσης» ξεκίνησαν τον χωρό και όταν το κέφι άναψε, το κοινό συμμετείχε ενεργά. Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε παραδοσιακό γλέντι που έκανε τους ξένους επισκέπτες να ρωτούν αν γιόρταζε η Εκκλησία! Τα περαστικά αυτοκίνητα έκοβαν ταχύτητα για να δουν τί συμβαίνει και πολλοί, άφηναν τα οχήματα τους κι έρχονταν να γλεντήσουν μαζί με τον κόσμο.

Ήταν μια βραδιά γεμάτη ήχους, χρώματα και μυρωδιές των παιδικών μας χρόνων, γιασεμί και λεμόνι. Η βαρκάδα από το λιμάνι του Πόρου προς την Πλάκα και πίσω συμπλήρωσε την ανάμνηση μιας διαφορετικής αίσθησης, είχε κάτι από “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας!”…

Λένα Παπαϊωάννου
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Παν. Χατζηπέρος says:

    ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ Σ’ ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΥΣ.
    Μια ΟΜΟΡΦΗ βραδιά που την χρειαζόμαστε, μέσα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Σχολιάστε