Κουζινο-therapy: Οι σπιτικές συνταγές της Χρύσας



Επειδή πολλά συναισθήματα περνάνε πρώτα από το …στομάχι, το Porosnews εγκαινιάζει σήμερα μια καινούργια στήλη με σπιτικές συνταγές μαγειρικής της Ποριώτισσας φίλης Χρύσας Τζανετοπούλου. Η Χρύσα μοιράζεται τις συνταγές της στο μπλογκ Κουζίνο – therapy και απ΄ ότι βλέπουμε η σελίδα της έχει εκατοντάδες φανατικούς επισκέπτες. Το πιάτο της εβδομάδας είναι:
Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο… λίγο διαφορετικό
Γράφει, φωτογραφίζει και… μαγειρεύει η Χρύσα Τζανετοπούλου

Ήρθα κι εγώωωωωω…
Επιτέλους ξέκλεψα λίγο χρόνο να κάνω μια ανάρτηση κι εδώ.
Απ’ ότι καταλαβαίνετε έχω μπλέξει με τα Χριστουγεννιάτικα και τις ελιές και τρέχω και δε φτάνω.
Όμως σήμερα το πήρα απόφαση κι είπα δεν πάει άλλο, στο τέλος θα με ξεχάσουν, χαχα
Ήρθα λοιπόν να σας κεράσω από το σημερινό Κυριακάτικο φαγάκι μου…
Χτες πήγα στο χασάπη και βρήκα σε προσφορά ωραίες χοιρινές μπριζόλες. Όμως δεν ήταν από αυτές που τρώνε τα παιδιά μου (όπως σας έχω ξαναπεί τρώνε μόνο από σβέρκο, τις άλλες δεν…).
Έτσι, όπως ήταν ολόκληρο το κομμάτι (2 κιλά περίπου μπριζόλες από τη νεφραμιά του χοιρινού), είπα στον κρεοπώλη και μου αφαίρεσε απλά τα κόκαλα, την πέτσα και το ψαρονέφρι (αυτό θα το φτιάξουμε αλλιώς) για να το βάλω στο φούρνο ολόκληρο με πατατούλες…

Υλικά:
2 κιλά χοιρινή νεφραμιά ξεκοκκαλισμένη
2 πιπεριές κομμένες σε φέτες
1/2 καυτερή πιπεριά ή λιγότερη (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
3 μικρές ντοματούλες
πατάτες 
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμό 2 λεμονιών
ελαιόλαδο
λίγο νεράκι

Εκτέλεση:
Στην μέση του ταψιού, εκεί που θα μπει το κρέας, στρώνουμε τις δύο ντομάτες σε φέτες, τις πιπεριές και τις ροδέλες του κρεμμυδιού.
Ακουμπάμε το κρέας, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει, και το πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Το τρίβουμε ελαφρά ώστε να πάνε παντού τα “μπαχαρικά”…
Γύρω από το κρέας βάζουμε τις κομμένες πατάτες, τη μία ντοματούλα κομμένη σε κυβάκια και τα  αλατοπιπερώνουμε κι αυτά. Προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και τη ρίγανη, λίγο νεράκι,  ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει…

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αρχικά και μετά κατεβάζουμε στους 180.
Κάθε τόσο ρίχνουμε μια ματιά στο φαγητό και αν θέλουμε γυρίζουμε το κρέας μια στη μια πλευρά, μια στην άλλη…
Έτσι ροδίζει ομοιόμορφα και δεν καίγεται.
Κοιτάμε αν χρειάζεται και νεράκι και προσθέτουμε λίγο λίγο…
Αν δούμε πως έχει ροδίσει αρκετά αλλά δεν έχει ψηθεί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και το σιγοψήνουμε.
Χρειάζεται το πολύ 2 ώρες ψήσιμο γιατί μετά στεγνώνει το κρέας…

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το κόβουμε σε φέτες ή κομμάτια, ή όπως μας αρέσει τελοσπάντων, και το σερβίρουμε με τις πατατούλες του.


Συνοδεύουμε με μια ωραία μαρουλοσαλάτα, λίγο λευκό κρασάκι και…

Καλή μας Όρεξη!!!

Πολλά φιλιά σε όλους και Καλή εβδομάδα να έχουμε!!!

Source: Κουζίνο – therapy




Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Kostas says:

    Πειναω τωρα…

  2. Δώρα says:

    Χρώμα, γεύση και αισιοδοξία στο Poros News. Συνεχίστε 🙂

Σχολιάστε