Κάλεσμα του Δήμου Πόρου για τις ημέρες του Πάσχα (βίντεο & φωτογραφίες)Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δήμος Πόρου, καλώντας τους παλιούς και τους νέους φίλους του νησιού να ζήσουν την μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει ο Πόρος το Πάσχα.

Ο Πόρος ανέκαθεν προσέφερε μια ξεχωριστή αύρα τις άγιες ημέρες του Πάσχα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, έχουν καθιερωθεί θρησκευτικά δρώμενα, που κάνουν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μαγικές.

Την Μεγάλη Παρασκευή πλωτή περιφορά του Επιταφίου του Ευαγγελισμού, με παραδοσιακό, αλιευτικό καϊκι, μαγεύει και δίνει μια νότα ναυτοσύνης στην συνάντηση των Επιταφίων στην κεντρική πλατεία του νησιού, ενώ η Ανάσταση στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ στο Λεμονοδάσος, σε φέρνει κοντά στις ανοιξιάτικες ευωδιές.

Ακολουθεί το κείμενο – κάλεσμα του Δήμου Πόρου. Εμείς απλά προσθέτουμε, παρακάτω, μερικές ακόμη φωτογραφίες από το αρχείο μας, από την μαγική ατμόσφαιρα του Πόρου το Πάσχα.

“Δύο μόνο ώρες με το αυτοκίνητο και μία με το ιπτάμενο από την Αθήνα, και με αμέτρητες επιλογές για όλα τα γούστα για διαμονή και εστίαση, ο Πόρος σάς περιμένει και φέτος να για το καλύτερο Πάσχα της ζωής σας!

Η συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Ηρώων, η πλωτή περιφορά τους με γρι-γρι στο κανάλι του λιμανιού και η Ανάσταση στις πέντε εκκλησίες του νησιού, αλλά και στο Λεμονοδάσος δυο ώρες νωρίτερα, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και αφήνουν ανεξίτηλες αναμνήσεις σε κατοίκους και επισκέπτες.”

 
Σχολιάστε