Η γιορτή της Λεμονιάς 2012Την Πέμπτη 19 Ιουλίου ξεκινούν οι φετινές 10ήμερες εκδηλώσεις της «Γιορτής της Λεμονιάς», από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα», η οποίες θα γίνουν στους χώρους του κτηρίου Συγγρού.
Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής της διάσημης Ιταλίδας ζωγράφου GIANNA PAOLA CUNEO, βραδιά κλασικής μουσικής, παράσταση Καραγκιόζη, μουσική βραδιά και βραδιά χορού, αλλά κυρίως μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την διάσωση του Λεμονοδάσους, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Πόρου, η Εταιρία Ελλ. Συγγραφέων, ο ΤΟΕΒ/Λεμ-σους,
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29 Ιουλίου με παρουσίαση εθνικών τραγουδιών διαφόρων χωρών από την χορωδία του Συλλόγου υπό την διεύθυνση της κα Μαρίας Ρουμάνη.
Διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
Πρόγραμμα Συλλόγου Γυναικών η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ. Λεμονιά 2012

Έκθεση της GIANNA PAOLA CUNEO
«Ο Πόρος και η Τροιζήνα» της Ιταλίδας ζωγράφου Gianna Paola Cuneo είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου «ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ» με τη συνδρομή του δήμου μας, στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου θερινών εκδηλώσεών του με τίτλο «Γιορτή της Λεμονιάς» από 21 έως 31 Ιουλίου 2012.
Η Ιταλίδα ζωγράφος γνωστή εδώ και πολλά χρόνια για την ελληνικότητά της, αυτή την φορά αναφέρεται εικαστικά στον Πόρο και την Τροιζήνα. Η ελληνική μυθολογία και η ιστορία της αρχαιότητας επηρέασαν την G. P. Cuneo στα λάδια και τα σχέδια που παρουσιάζει στην έκθεσή της. Η ίδια δηλώνει ικανοποιημένη για την δουλειά της και λέει ότι αυτή απαντάει απόλυτα στους δυο βασικούς άξονες που είχε θέσει εδώ και καιρό για την παρουσίαση μιας προσωπικής έκθεσής της στην Ελλάδα.
Ο πρώτος είναι να δείξει έμπρακτα με την τέχνη της, την αγάπη της για την χώρα μας, κι αυτή τη φορά για την συγκεκριμένη περιοχή του Πόρου και της Τροιζήνας. Ο δεύτερος άξονας είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του δασκάλου της, του διάσημου κριτικού, ελληνικής καταγωγής Christian Zervos, του θεωρούμενου σήμερα και σύγχρονου φιλόσοφου τέχνης, του οποίου το έργο, 42 χρόνια μετά το θάνατό του στο Παρίσι, παραμένει άγνωστο στο ευρύ κοινό της πατρίδας του. Η Έκθεση «Ο Πόρος και η Τροιζήνα» της Gianna Paola Cuneo έχει και έναν υπέρτιτλο τον οποίον έχουν επιδοκιμάσει με τις υπογραφές τους, πολλοί Ευρωπαίοι από τους χώρους της τέχνης, των γραμμάτων και της πολιτικής. Ο υπέρτιτλος αυτός απευθύνεται στους Ευρωπαίους και είναι: «Ευρώπη λέξη ελληνική. Η Ευρώπη και ολόκληρος ο κόσμος χρωστούν στην Ελλάδα περισσότερα από 2000 χρόνια πολιτισμού και τέχνης. Γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, κάνοντας ακόμη και συμψηφισμό των χρεών της με τον πολιτισμό που της οφείλουμε».
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 21 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, στις 20:30 στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου (κτήριο Συγγρού) στην παραλία του νησιού μας.
Σχολιάστε