Εντυπωσιακό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στον Πόρο (φωτογραφίες)Ένα τριήμερο γεμάτο κέφι και ζωντάνια, έζησε ο Πόρος και οι επισκέπτες του, τις φετινές αποκριές και την Καθαρά Δευτέρα.

Οι πλούσιες εκδηλώσεις του Δήμου Πόρου, άλλα και το συναρπαστικό παιχνίδι «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού», έδωσαν εορταστικό χρώμα στο νησί και ψυχαγώγησαν τους ντόπιους και τους επισκέπτες που βρέθηκαν στον Πόρο.

Το πρωί του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι αγώνες με τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια, στο νέο λιμάνι του Πόρου, απέναντι από το κτήριο Συγγρού.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η πλατεία του Δημαρχείου, γέμισε κόσμο για την έναρξη του συναρπαστικού κυνηγιού του χαμένου θησαυρού.

Φέτος το δρώμενο του Σαββάτου, ήταν αφιερωμένο στους μύθους τους Αισώπου, μέσα από σκετσάκια,  ενώ ακολούθησε παρέλαση μεταμφιεσμένων όπου η νεολαία του νησιού έδωσε τα… ρέστα της, ακολουθώντας την πατροπαράδοτη τρέλα που κυριεύει τους ποριώτες τις απόκριες.

Τη σκυτάλη από τους καρναβαλιστές πήρε το νεανικό συγκρότημα “Walkman the band” όπου ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους σε χορό και τραγούδι, με αγαπημένες επιτυχίες από τις δεκαετίες ’60, ’70, ’80, ’90 και ’00.

Το πάρτι γέμισε τα καφέ της πλατείας και η επιλογή του συγκροτήματος δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερη για την βράδια του καρναβαλιού, καθώς το ρεπερτόριο τους, αποτελούταν από αγαπημένες επιτυχίες, που μεγάλωσαν διαφορετικές γενιές.

Η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο συναρπαστικό «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού». 17 ομάδες διεκδίκησαν τα πλούσια δώρα που έκρυβαν τα μπαούλα των νικητών. Φέτος – για πρώτη φορά – κέρδισαν δώρα οι δεύτεροι και οι τρίτοι.

Τα πλούσια δώρα αγοράστηκαν από τις χορηγίες δεκάδων επιχειρήσεων του Πόρου, που στήριξαν το αγαπημένο δρώμενο που πραγματοποιείται για 9η χρονιά εφέτος.

Τελικοί νικητές του παιχνιδιού ήταν η ομάδα «Είδα φως και μπήκα».

Η Καθαρά Δευτέρα γιορτάστηκε στην γραφική Πούντα. Ο Δήμος Πόρου διοργάνωσε φέτος παιδικό αποκριάτικο πάρτι και ένα ποιοτικό παραδοσιακό γλέντι με τους κορυφαίους μουσικούς Βασιλόπουλο – Καραντίνη και το πολυμελές συγκρότημα τους.

Στο πλευρό του Δήμου και ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Η Ποριώτισσα», όπου είχαν αναλάβει τα πλούσια κεράσματα με μεζέδες και κρασί, που προσέφεραν οι επιχειρήσεις του νησιού και τα εστιατόρια της γειτονιάς. Μαζί με τους μεζέδες, ο κόσμος απόλαυσε παραδοσιακή φασολάδα που προσέφερε το ΚΕ ΠΟΡΟΣ.

Ο καιρός ήταν καλός και η Πούντα – η οποία είχε πεζοδρομηθεί- γέμισε με κόσμο, θυμίζοντας παλαιότερες εποχές που η γειτονιά έσφυζε από ζωή. Ο κόσμος χαμογελούσε και χόρευε, αποθεώνοντας το πολύ καλό συγκρότημα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης δήλωσε πως και του χρόνου, με την βοήθεια του καιρού, η Πούντα θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις τις Καθαράς Δευτέρας και πως στόχος είναι να καθιερωθούν τα Κούλουμα στην παραδοσιακή γειτονιά των ψαράδων και της διασκέδασης.

Τα σχόλια των επισκεπτών και των ποριωτών ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά για την αισθητική και την διοργάνωση των εκδηλώσεων και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Πόρου, τους Συλλόγους, τους χορηγούς επιχειρηματίες στο ΚΕ Πόρος,  και στους εθελοντές που συντέλεσαν στο αξέχαστο αυτό τριήμερο.

Φωτογραφίες: Σάββας Μαρώτος, Μπάμπης Κανατσίδης
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Την πούντα την “ασύδοτη”,όπως την αποκαλούσαν οι παλαιότεροι (για να μη πω παλαιότατοι)την έκανε διάσημη ο μακαρίτης ο Σωτήρης ο Κεράς,με την μετατροπή του σιδεράδικου του πατέρα του στην πανελληνίου φήμης ταβέρνα του,από την οποία είχαν περάσει τις δεκαετίες του ’60,’70 και ’80 πολλοί γνωστοί Ελληνες αλλά και ξένοι εκλεκτοί επισκέπτες του νησιού.Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των επαγγελματιών της περιοχής,τον θάνατο του Σωτήρη ακολούθησε και η απαξίωση της Πούντας.Πάντως οι παλαιότεροι δεν θα ξεχάσουν τις απίθανες βραδιές διασκέδασης της Πούντας.

Σχολιάστε