Δημιουργικές συναντήσεις σε ένα όμορφο σοκάκι…
Κόντρα στην κατήφεια των ημερών μας, αφορμές να έρθουν, ο ένας πιο κοντά στον άλλο, αναζητούν οι Ποριώτες τον τελευταίο καιρό.
Στο πλαίσιο αυτής προσπάθειας, το Εργαστήριο ΕΡΓΑΝΗ της κ. Ελένης Πάυλου, έχει μετατραπεί σε χώρο – στέκι, δημιουργίας, επικοινωνίας και μάθησης. Κάποια πρωινά του Σαββάτου, το εργαστήριο φιλοξενεί όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την παράδοση, μέσα από δημιουργικές συναντήσεις. Στο εργαστήριο, εδώ και λίγο καιρό, φιλοξενείται και μια μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
Πριν λίγο καιρό, οι φίλοι των δημιουργικών συναντήσεων στο «Εργάνη», έμαθαν πώς να φτιάνουν λουλούδια από πολυμερικό πηλό. Η τελευταία συνάντηση, το περασμένο Σάββατο είχε σαν θέμα τις παραδοσιακές σπιτικές χυλοπίτες. Εκεί βρέθηκαν κάποιοι αλλοδαποί τουρίστες, που μαζί με καμιά δεκαριά ντόπιους, έμαθαν πως φτιάχνονται οι χυλοπίτες, από τις συμπολίτισσες μας Θεανώ Σακελλίου και την κόρη της Κατερίνα.

«Η ιδέα για τις συναντήσεις αυτές προέκυψε από την επιθυμία μας να δημιουργήσουμε ένα χώρο-στέκι, όπου θα μπορέσουμε να μάθουμε, να επικοινωνήσουμε, να εκφραστούμε» Μας λέει η κ. Παύλου, «Στηρίζονται στην προσφορά του χρόνου και των γνώσεων οποιουδήποτε θέλει να μοιραστεί κάτι. Είναι ανοικτές στον καθένα και κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη».
Μάλιστα οι δημιουργικές συναντήσεις θα συνεχιστούν. Όπως μας λέει η κ. Παύλου «Κάποιες από τις ιδέες που ακούστηκαν το Σάββατο είναι να μαζευόμαστε σε εβδομαδιαία βάση να παίζουμε επιτραπέζια, να μοιραστούμε τις ταξιδιωτικές μας εικόνες και εμπειρίες, να δημιουργηθεί λέσχη βιβλίου σε συνδυασμό με την ανταλλακτική βιβλιοθήκη και άλλα».
Τις επόμενες μέρες στο «Εργάνη» θα γίνει γιορτή εγκαινίων με εργαστήρια και έναν διαγωνισμό, ενώ για το φθινόπωρο προετοιμάζεται κύκλος σεμιναρίων για ενήλικες και πολλά άλλα.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. angela makri dekoulou says:

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΑΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

 2. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
  ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.
  ΜΠΡΑΒΟ 100 ΦΟΡΕΣ.
  ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΤΙΜΗ
  ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΡΟΥ

 3. antigoni says:

  Μπραβο στο Ελενακι…!!!! και απο όσο την ξερω στην αρχή ειναι ακόμη… μας έχει ακόμη πολλές εκπλήξεις!!!!

Σχολιάστε