Βαγιονιά: Ο επίγειος παράδεισος και το πανηγύρι της Αγίας ΠαρασκευήςΗ βόλτα με το αυτοκίνητο στη καταπράσινη Καλαυρία είναι ιδιαίτερα όμορφη. Κοντά στη Φούσα και μετά τον Άγιο Νεκτάριο, παίρνοντας τον δρόμο αριστερά, κατηφορίζετε προς τον όρμο της Βαγιονιάς.
Η παραλία είναι από τις ομορφότερες του νησιού, όμως με ένα συγκριτικό μειονέκτημα. Όταν φυσάει βοριάς, η επιφάνια της θάλασσας δεν είναι και τόσο καθαρή. Ωστόσο τις υπόλοιπες μέρες η παραλία είναι πραγματική απόλαυση. Η αύρα της Βαγιονίας είναι μοναδική.
Λένε πως στον κόλπο της Βαγιονιάς, υπήρχε ένας σημαντικός αρχαίος οικισμός, που όμως καταποντίστηκε στη θάλασσα, πιθανότατα κατά την έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων λίγο μετά το 300 π.Χ και ίσως και πιο πριν, αν κρίνει κανείς από την χροιά των πετρωμάτων της ακτής. Στο βυθό, μέσα στον κόλπο διακρίνονται, καθαρά θεμέλια κτιρίων και πλακόστρωτοι δρόμοι.
Η παραλία της Βαγιονιάς είναι οργανωμένη. Ο «άρχων» του Beach Bar, ο Μάνος, δραστηριοποιείται με τον τουρισμό χρόνια και γνωρίζει τη δουλειά όσο λίγοι στον Πόρο.
Η ατμόσφαιρα στην παραλία είναι χαλαρή με λάτιν, τζαζ και ελληνική μουσική.

Το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής
Στο δρόμο προς τη Βαγιονιά, θα ανταμώσετε το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, παραμονή της Αγίας Παρασκευής, το εκκλησάκι έχει την τιμητική του. Το πανηγύρι θα γιορταστεί στην παραλία, με γουρουνοπούλα, άφθονη μπύρα και ζωντανή μουσική. Η ξεχωριστή βραδιά ξεκινάει στις 9.30.
Σχολιάστε