Αναμνήσεις και ιστορία από τον Πόρο στο FacebookΠλούσιο φωτογραφικό υλικό, από άλλες εποχές στον Πόρο, είναι συγκεντρωμένο σε τρείς σελίδες στο facebook. Παλιές ιστορικές φωτογραφίες του τόπου μας και των ανθρώπων του. Τραβηγμένες με αναλογικές φωτογραφικές μηχανές, κιτρινισμένες από τον χρόνο. Φωτογραφίες με χαμογελαστά πρόσωπα. Φωτογραφίες που έρχονται να μας θυμίσουν, πως όσο δύσκολα χρόνια κι αν πέρασαν οι άνθρωποι που μεγάλωσαν και έζησαν σε αυτό το νησί, πόζαραν την αισιοδοξία τους στο φακό του φωτογράφου της εποχής. Φωτογραφίες γεμάτες ανθρωπιά, νοσταλγία και αναμνήσεις.
H πρώτη σελίδα περιέχει «Παλιές σχολικές φωτογραφίες» με πολλούς ποριώτες σε παιδική και εφηβική ηλικία. Με εκπαιδευτικούς και αγαπημένους φίλους που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας.
Σε μια άλλη σελίδα, οι «Ποριώτες μιας άλλης εποχής», έρχονται να θυμίσουν στους παλιότερους και να συστήσουν στους νεότερους, φυσιογνωμίες και στιγμές από τον Πόρο του παρελθόντος. Η σελίδα προς το παρόν δεν έχει πάρα πολλές φωτογραφίες, αλλά λογικά θα εμπλουτιστεί από τους διαχειριστές της.
Τέλος, στη σελίδα «Παλιές φωτογραφίες από τον Πόρο», σπάνιο φωτογραφικό υλικό, έρχεται να μας θυμίσει, πως ήταν το νησάκι μας από την αρχή του αιώνα, μέχρι και πριν από τριάντα χρόνια. Τα χρόνια που η φυσιογνωμία του Πόρου, δεν είχε ακόμη αλλοιωθεί από τον ανθρώπινο παράγοντα.
Σχολιάστε