«Kid’s Athletics»: Ο στίβος μέσα από το παιχνίδι (εικόνες)kids1«Μπράβο»! Αυτή ήταν η λέξη που ακουγόταν περισσότερο από κάθε άλλη στην αθλητική εκδήλωση «Kid’s Athletics» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου στο στάδιο του ΚΕ Πόρος.

Δεκάδες παιδιά από τα δυο Δημοτικά Σχολεία του Πόρου, γνώρισαν μέσα από το παιχνίδι, την ουσία του κλασσικού αθλητισμού. Την προσπάθεια, τη συμμετοχή, την άμυλα, το κίνητρο. Το ίδιο τους το σώμα.

kids4

Οι εκπαιδευτικοί που τα καθοδηγούσαν, ήταν άριστοι. Η οργάνωση, η προετοιμασία  και η συμπεριφορά τους, χάρισαν στα παιδιά μια υπέροχη ημέρα, κάτω από έναν λαμπρό ήλιο. Τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε ομάδες με διαφορετικά χρώματα.

kids10

kids9Οι ομάδες ήταν ανάμεικτες. Αγόρια και κορίτσια. Παιδιά από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Το μόνο κριτήριο για την δημιουργία των ομάδων, ήταν η ηλικία. Από εκπαιδευτικό ακούσαμε, ότι θα ήταν καλό να διατηρηθεί ο εξοπλισμός της εκδήλωσης, ώστε να χρησιμοποιείται στους περιπάτους των σχολείων.

kids3

Ο πολύπειρος Κώστας Γκιών, συντόνιζε την πετυχημένη εκδήλωση.  Παρών και ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος απένειμε τα διπλώματα συμμετοχής στο  «Kid’s Athletics», στα παιδιά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χορηγοί στη διαμονή και τη σίτιση των φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών και υπευθύνων του προγράμματος στον Πόρο, ήταν το εστιατόριο «Ρότα» και το ξενοδοχείο «7 Αδέρφια».

kids2

Το πρόγραμμα Kids Athletics, εφαρμόζεται φέτος στα Δημοτικά Σχολεία της Επικράτειας, κατόπιν σύσκεψης του Προέδρου κι εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ και των Υπουργών και φορέων των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού. Το Kid’s Athletics είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.

kids7kids5kids6
Αναπτύσσοντας πολύπλευρα όλες τις δεξιότητες, με πολλές αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε παιγνιώδη μορφή («Team event for children»), αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών και είναι φυσικά ένα πρόγραμμα – βάση για κάθε νέο παιδί και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.

kids11kids8
Η εφαρμογή του προγράμματος Kids Athletics στα Δημοτικά σχολεία όλης της χώρας επισημοποιήθηκε σε μία ευρεία σύσκεψη με φορείς τριών Υπουργείων και τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας. Στη σύσκεψη μετείχε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο Υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Κουκοδήμος, ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού και ο Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Κώστας Παναγόπουλος, το μέλος του Δ.Σ Θεόδωρος Βόσσος και ο τεχνικός ανάπτυξης και υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος Kids Athletics, Στέφανος Ματάκης.
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της IAAF αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στον ελληνικό στίβο, ο οποίος θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στα παιδιά. Στόχος της ομοσπονδίας μέσα από το πρόγραμμα Kids Athletics να φέρει τα μικρά παιδιά στα στάδια, να τους γνωρίσει τον αθλητισμό και να αναγνωρίσει τα ταλέντα τους. Το πρόγραμμα kids athletics έχει ήδη ταξιδέψει στην Ελλάδα μέσα από τις ΕΑΣ και στα σωματεία και έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Kid’s Athletics και Team event for children, θαρρρείς και δεν έχουμε δική μας γλώσσα και πρέπει να δανειζόμαστε αμερικανιές. Κι αυτό, με τις ευλογίες τριών ελληνικών υπουργείων, μεταξύ των οποίων και του Υπουργείου Παιδείας. Όχι πως περίμενα τίποτα καλύτερο από τον κύριο Ανδρέα Λοβέρδο Φeύγω Από Το ΠαΣοΚ Κάνω Δικό Μου Κόμμα Kαταγγέλω Την Συγκυβέρνηση Ζητώ Υπουργείο Για Να Στηρίξω Την Συγκυβέρνηση Επανεντάσσομαι στο ΠαΣοΚ Αλλά Εγώ Δεν Είμαι Λαϊκιστής Ούτε Γραφικός, όμως τώρα που είναι Υπουργός Παιδείας γιατί δεν καθιερώνει την Αγγλική ως πρώτη γλώσσα να δικαιωθεί και η συντρόφισσά του Άννα Διαμαντοπούλου;

    υ.γ.
    Παρεμπιπτόντως, περισσότερα για το …ωραίο μάθημα Παιδείας στους νέους της χώρας περί της αλέ ρετούρ διαδρομής τού Ανδρέα Λοβέρδου με ενδιαμέση στάση σε ένα αποτυχημένο προσωπικό κόμμα, στην έξοχη αποτύπωση του πολιτικού οπορτουνισμού:
    http://old-boy.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9.html

Σχολιάστε