4 στα 4 για την ακαδημία ποδοσφαίρου Πόρου στο πρωτάθλημα προπαίδων της ΕΠΣ Αργολίδας


Φωτογραφία από τον αγώνα Κοιλάδα - Πόρος 1-5. Πηγή: sport-ermionida.blogspot.com

Φωτογραφία από τον αγώνα Κοιλάδα – Πόρος 1-5. Πηγή: sport-ermionida.blogspot.com

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμους αγώνες έχει πετύχει η ακαδημία ποδοσφαίρου Πόρου στο πρωτάθλημα Προπαίδων που διοργανώνει η ΕΠΣ Αργολίδας υπό την αιγίδα της ΕΠΟ (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία). 

Τελευταία επιτυχία ήταν η εκτός έδρας νίκη που πέτυχαν οι δωδεκάχρονοι ποδοσφαιριστές του Πόρου στο Πόρτο Χέλι με 1-2 επί της αντίστοιχης ομάδας του Πορτοχελιακού.

Η ομάδα του Πόρου προηγήθηκε στο 15ο λεπτό του αγώνα με τέρμα που πέτυχε με κεφαλιά ο Μούχο, έπειτα από σέντρα του Γκιών. Οι γηπεδούχοι, που στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν την απόδοση τους, κατάφεραν με τον Λούμη στο 43ο λεπτό να ισοφαρίσουν το παιχνίδι.

Η μαχητικότητα του Πόρου φάνηκε αμέσως και στο 50ο λεπτό με ένα σουτ από τα 20μ του Γκιών, από κτύπημα φάουλ που είχε προηγηθεί στον ίδιο, πέτυχαν το δεύτερο τέρμα τους και πήραν την νίκη.

Η επιτυχία των μικρών του Πόρου δεν οφείλεται μόνο στο πάθος και τη μαχητικότητα αλλά και στο ωραίο θέαμα που προσφέρουν. Όλα τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό και ο καθένας χωριστά διακρίθηκε στο χώρο του.

Η σύνθεση της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν: Πίκουλας Δ. – Μπιτούνης Γ. – Λεβειδιώτης Α. – Παγώνης Κ. – Αναγνωστόπουλος Γ. – Μούχο Κ. – Ράντης Δ. – Μίνο Λ.- Γκιών Θ.  Επίσης στην αποστολή συμμετείχαν και αγωνίσθηκαν οι Μούγιος Ν. – Αθανασίου Δ. – Μοστίτσογλου Ο. – Καϊκας Α. και Γέγος Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά ακολούθησαν αρκετοί γονείς αλλά και απλοί φίλαθλοι της Ακαδημίας ποδοσφαίρου, όπως οι Κανατσίδης Γιώργος και Βαγγέλης Παπαθυμιόπουλος, οι οποίοι δεν χάνουν αγώνα των μικρών ποδοσφαιριστών.

Επίσης να αναφέρουμε την άψογη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή του Πόρου, όχι μόνο από παράγοντες της τοπικής ομάδας αλλά και από γονείς και φιλάθλους που χειροκροτούσαν όλες τις καλές ποδοσφαιρικές ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονταν.

Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της ομάδας και τους σκόρερς των αγώνων.

ΠΟΡΟΣ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ 3-0

ΚΟΙΛΑΔΑ – ΠΟΡΟΣ 1-5

ΠΟΡΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 4-3

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΑΚΟΣ – ΠΟΡΟΣ 1-2

Τα τέρματα των παραπάνω αγώνων έχουν πετύχει:

Γκιών Θεμιστοκλής 4 (2 Κοιλάδα, 1 Ερμιόνη, 1 Πορτοχέλι), Ράντης Δημήτρης 2 (2 Κοιλάδα), Μούχο Κρις 2 (1 Ερμιόνη, 1 Πορτοχέλι), Μπιτούνης Γιώργος 2 (2 Ερμιόνη), Αναγνωστόπουλος Γιάννης 1 (1 Κοιλάδα).

Λίγα λόγια για την ακαδημία ποδοσφαίρου Πόρου

Η ακαδημία ποδοσφαίρου Πόρου ιδρύθηκε το 2012 για να εξυπηρετήσει τα νέα παιδιά του Πόρου που ήθελαν να ασχοληθούν με το άθλημα του ποδοσφαίρου. Ιδρυτής και δάσκαλος ποδοσφαίρου είναι ο Κώστας Γκιών.

Η ακαδημία είναι ανεξάρτητη και συντηρείται μόνο με τις συνδρομές των αθλουμένων μελών της. Στην ακαδημία είναι γραμμένα περί τα σαράντα παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 14 ετών που γυμνάζονται τρεις μέχρι πέντε φορές την εβδομάδα ανάλογα με την βιολογική και προπονητική ηλικία τους.

Η ακαδημία ποδοσφαίρου Πόρου, συμμετέχει στα πρωταθλήματα Παίδων – Προπαίδων και Τζούνιορ της ΕΠΣ Αργολίδας εδώ και δύο χρόνια και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία

Η καλή δουλειά που γίνεται φαίνεται από την επιτυχή εμφάνιση των μικρών ποδοσφαιριστών της με την μικτή ομάδα Προπαίδων της ΕΠΣ Αργολίδας. Συγκεκριμένα οι Ράντης Δημήτρης και Γκιών Θεμιστοκλής συμμετείχαν στην μικτή ομάδα Προπαίδων της Αργολίδας, η οποία κέρδισε και το πρωτάθλημα Πελοποννήσου στην κατηγορία. Φέτος εκτός των προαναφερομένων, έχει επιλεγεί και ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Σκοπός της ακαδημίας είναι η σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου και η αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών. Στόχος της ακαδημίας είναι η μελλοντική αναβίωση του Α.Ο. Πόρου με παιδιά του Πόρου και η προώθηση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε συλλόγους των μεγαλυτέρων κατηγοριών.

 

 
Σχολιάστε