«4 πόλεις, 1 διοργάνωση, 1 όραμα» και… ο ΝΟΠΤnopt salamina2Με τη συμμετοχή και του ΝΟΠΤ, συνεχίστηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στη Γυάλα Σαλαμίνας, η εθελοντική προσπάθεια νέων παιδιών, με στόχο το άνοιγμα του αθλήματος του κάνοε καγιάκ προς όλο τον κόσμο.
Η Kayak Greece διοργάνωσε εκεί τον δεύτερο –από τους τέσσερις αγώνες- που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν μέσα στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.
Είναι μια νέα προσπάθεια στο άθλημα του κάνοε καγιάκ, που με σλόγκαν «4 πόλεις, 1 διοργάνωση, 1 όραμα», έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει ένα σημαντικό κομμάτι του καγιάκ αλλά και γενικότερα φίλων του αθλητισμού. Χθες μάλιστα στην Σαλαμίνα, το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που έχουν δηλώσει συμμετοχή 280 αθλητές και αθλήτριες από 14 ναυταθλητικά σωματεία όλης της χώρας.
Το εγχείρημα είναι φυσικά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.), αλλά και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, ενώ αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, μιας και ήδη το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

nopt salamina1
Το πρόγραμμα των τεσσάρων διοργανώσεων θυμίζουμε ότι ξεκίνησε στη Νεάπολη Λακωνίας (Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014), συνεχίζεται σήμερα στην Γυάλα Σαλαμίνας (Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου) και στην Βουλιαγμένη Αττικής (Κυριακή 5 Οκτωβρίου) και θα ολοκληρωθεί στην Χαλκίδα (Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014), Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.
Μέσα από την όλη προσπάθεια το Kayak Greece στηρίζει τον σύλλογο Φλόγα, για παιδιά με καρκίνο.
Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημά της πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί είναι οι UTECO ΑΒΕΕ, Ακαδημία φωτογραφίας Leica και Υποστηρικτές οι Spyros Korkidis-Group Of Companies, AAsport, Zaro’s, Aperitivo Pizza Bar, Elio, ΙΕΚ Ξυνή, Mediterranian College, Kalousos Medical Equipment, Eu Zup, Paco café, Aθανασοπούλου-Παναγουλόπουλος ΟΕ, Μάρθα Αθανασοπούλου Δικηγόρος.

πηγή: sport24.gr
Σχολιάστε