21οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες Στίβου: Ένας συγκινητικός θεσμόςΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν την Τετάρτη 24 Μαΐου οι 21οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων στο στάδιο του Πόρου.

Οι αγώνες που έχουν γίνει θεσμός για τα Δημοτικά Σχολεία  της περιοχής, διοργανώνονται τα τελευταία 21 χρόνια από την Γυμναστική Ένωση Πόρου Τροιζηνίας και τον Δήμο Πόρου.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής που φοιτούν στην ΣΤ’, Ε’ και προαιρετικά στη Δ’ τάξη και είναι γεννηθέντες τα έτη 2005, 2006 ή 2007.

Τα παιδιά αγωνίστηκαν στα παρακάτω αγωνίσματα:

ΔΡΟΜΟΙ: 50m – 150m – 600m – 4x50m

ΑΛΜΑΤΑ: Μήκος

ΡΙΨΕΙΣ: Ελαστική σφαίρα 200 γραμμ.

Τα παραπάνω αγωνίσματα αφορούν τις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών.

Στόχος των αγώνων είναι να αποκτήσουν τα παιδιά της ευαίσθητης αυτής ηλικίας, την χαρά και την εμπειρία της συμμετοχής σε αγώνες στίβου και να διδαχθούν την ευγενική άμιλλα, που είναι το κλειδί της φιλοσοφίας του αθλητισμού και του λόγου ύπαρξής του.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πόρου, ο Αντιδήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο Διοικητής του ΚΕ ΠΟΡΟΣ, δημοτικοί σύμβουλοι των δύο δήμων και παράγοντες αθλητικών και κοινωνικών φορέων των δύο δήμων. Φυσικά οι κερκίδες του σταδίου ήταν γεμάτες από κόσμο.

Ψυχή και εμπνευστής της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια, ο καθηγητής, προπονητής και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκιών, με άξιους συνεργάτες του, τους προπονητές της Γ.Ε. Πόρου, τους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων και τους εθελοντές των αγώνων.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, στους δασκάλους και στους διοργανωτές.

Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, τραβήχτηκαν από τον Σπύρο Σουρτζίνο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Νίκος says:

    Συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν σ΄ αυτή την γιορτή του αθλητισμού.
    Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς, επώνυμους και ανώνυμους που ασχολούνται και προστατεύουν τα παιδιά μας.
    Ο απλός κόσμος αναγνωρίζει το έργο σας και αυτό διαφαίνεται τόσο από την μεγάλη συμμετοχή των αθλουμένων στους αγώνες, όσο και από τον μεγάλο αριθμό φιλάθλων και γονέων που κατέκλυσαν το γήπεδο.

Σχολιάστε