1ο Τουρνουά Μπότσε (Bocce) στο ΓαλατάΤο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Γαλατά σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και το ΚΔΑΠ Γαλατά, διοργανώνει το «1ο Τουρνουά Μπότσε (Bocce) – Ίσα Δικαιώματα – Ίσες Ευκαιρίες», στο Δημοτικό Γήπεδο Γαλατά την Τρίτη 31 Μαΐου, στις 10π.μ.
Το τουρνουά είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Αποστολή που συμμετέχει στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.
Στο «1ο Τουρνουά Μπότσε (Bocce) – Ίσα Δικαιώματα – Ίσες Ευκαιρίες» του Γαλατά, συμμετέχουν:
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Γαλατά, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αιγάλεω, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κορίνθου, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΡΙΚΟΣ Βριλησσίων, ΚΕΑ ΜΕΑ ΧΑΡΑ, ΚΔΑΠ Γαλατά, Δημοτικό Σχολείο Γαλατά και Αθλητές Special Olympics Hellas του αθλήματος Bocce.
Η βασική αρχή του Μπότσε είναι η ρίψη μιας μπάλας προς ένα σταθερό στόχο με σκοπό να φτάσει η μπάλα όσο δυνατόν πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο.
Είναι ένα άθλημα τεχνικής και στρατηγικής το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στο εξωτερικό μάλιστα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Tο Μπότσε είναι κατ’ αρχήν παιχνίδι το οποίο προσφέρει διασκέδαση ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί το πνεύμα και το σώμα.
Το Μπότσε σαν άθλημα των Special Olympics, προσφέρει την δυνατότητα σε άτομα με διανοητική αναπηρία να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου.
Σχολιάστε