Υπόμνημα του ΝΟΠΤ προς τους υποψηφίους δημάρχους ΠόρουnoptΟ Ναυτικός Όμιλος Πόρου & Τροιζηνίας (ΝΟΠΤ) υπερασπιζόμενος το πάγιο αίτημα του προς τον Δήμο Πόρου για παραχώρηση του κτιρίου των Ναυτοπροσκόπων που βρίσκεται στο άλσος Παπαντωνίου, παρέδωσε το ακόλουθο υπόμνημα στους υποψηφίους των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις Δημοτικές εκλογές.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Καταρχήν σας ευχόμαστε ευόδωση των προσπαθειών σας με επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα λάβετε μέρος. Με το παρόν υπόμνημα θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψη την θέση του ομίλου μας για ζητήματα που αντιμετωπίζει και θα πρέπει εκτός των άλλων να σας απασχολήσουν ως υποψηφίους για την επίλυση τους στο ευνοϊκό ενδεχόμενο της εκλογής σας στην Δημοτική Αρχή του τόπου μας. Παρόλο που σας είναι γνωστή η ιστορία και η δραστηριότητα του ομίλου μας και γενικά η προσφορά του στον αθλητισμό της περιοχής μας, θα θέλαμε να αναφερθούμε σχετικά και να σας υπενθυμίσουμε συνοπτικά ορισμένα στοιχειά . Ο όμιλος μας υπηρετεί τον ναυταθλητισμό από το 1971 το έτος της ιδρύσεως του.

Εν αρχή ήταν το θαλάσσιο σκι, ακλούθησε η κωπηλασία το κανοε-καγιακ και η χοροδιδασκαλία . Και οι τέσσερεις δραστηριότητες έχουν φέρει δόξα-αναγνωρισημοτητα στον τόπο μας και έχουν συμβάλει στην προσέλευση ποιοτικού τουρισμού. Αποκορύφωμα υπήρξε η Ολυμπιακή νίκη του Δημ.Μούγιου στην κωπηλασία, του Γιανν.Τσάμη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς επίσης και Πανευρωπαϊκές νίκες στο θαλάσσιο σκι του Σωτ.Κύπριου. Εκρηκτική είναι η άνοδος του κανοε-καγιακ με επιτυχίες σε Πανελλήνια πρωταθλήματα καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην γενική βαθμολογία και με προσόντα για διεθνείς διακρίσεις .Ο χορός καλύπτει τις ελλείψεις της εκπαιδεύσεως και προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του Πόρου, αλλά και πέραν των ορίων του Δήμου μας .Η ύπαρξη των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ παλαιοτερα στηρίχτηκε στον ΝΟΠΤ και βοήθησε αθλητές και αθλήτριες να εισαχθουν στην ανώτερη και ανωτάτη εκπαίδευση καθώς επίσης και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση . Η προσφορά του ομίλου μας στην περιοχή είναι σημαντικότατη λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια .Ως προς αυτό υπάρχει καθολική αναγνώριση. Χάρη  στο Π.Ν. και τελευταία τον Δήμο Τροιζηνίας υπάρχει επάρκεια ναυταθλητικών εγκαταστάσεων αλλά μέχρι πότε;

Γι αυτό είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί με – – επίσημο τρόπο το δικαίωμα χρήσεως των χώρων αυτών και συντηρήσεων των από την Δημοτική Αρχή και το Π.Ν. Εν αντιθέσει με τις ναυταθλητικες εγκαταστάσεις ο όμιλος μας έχει μεγάλη έλλειψη σε διοικητικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχουμε απόλυτη ανάγκη . Ο χώρος που διαθέτουμε είναι ελάχιστος ,δεν καλύπτει ούτε τα στοιχειώδη (π.χ. τουαλέτες), είναι αντιστρόφως ανάλογος της προσφοράς μας και του μεγέθους μας . Κατάλληλος χώρος δεν απαιτείται μόνο για την λειτουργία μας, αλλά και για την υποδοχή των επισκεπτών μας που είναι αρκετοί , επίσης και για την συνάθροιση των μελών και των φίλων του ομίλου και βεβαίως των αθλητών μας.

¨Δια ταύτα¨ απαιτείται η παραχώρηση ολοκλήρου του κτιρίου των Ναυτοπροσκοπων στον όμιλο μας.  Με αυτήν την ενέργεια εκτός των άλλων θα αξιοποιηθεί το κτίριο και θα εξωραϊστεί το πέριξ αυτού αλσύλλιο το οποιο βρίσκεται σε κατάσταση σκουπιδότοπου και υπαίθριου αφοδευτηρίου. Σκοπός του παρόντος υπομνήματος δεν είναι να εκμαιεύσουμε υποσχέσεις η δηλώσεις βεβιασμένες λογω προεκλογικής περιόδου ,τέτοιες έχουμε λάβει και στο παρελθόν κατ΄ επανάληψη. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα μας ,το δίκαιο του αιτήματος σε εσάς και την κοινή γνώμη του Πόρου .Την απάντηση την γνωρίζουμε εκ των προτέρων και θα είναι θετική ,αλλά εμείς εκείνο που επιζητούμε είναι η ειλικρινής κατανόηση και η ικανοποίηση του αιτήματος μας με έργα και όχι υποσχέσεις .

Απο τον Ν.Ο.Π.Τ.

 
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Μαρία Κρητικού says:

  Συμφωνώ ! Αλλά ποτέ δεν κάνατε αναφορά σε αυτούς που αγόρασαν την πρώτη κωπηλατική βάρκα … Καλό Πάσχα και πάντα επιτυχίες στον όμιλο.

 2. kostis says:

  “ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ” ο ΝΟΠΤ βλέπω…
  και οι Ναυτοπρόσκοποι που θα πάνε, σε τροχόσπιτο;;

  τη βρήκατε τη λύση πάλι…

 3. Άκης says:

  Εν αρχή ήταν η υδατοσφαίριση κύριοι, ρωτήστε για να μάθετε για την ομάδα πόλο του Πόρου τα έτη 1988-92 αν σας διαφεύγει, τότε που έπαιζε στο λιμάνι στις Ναυτικές Εβδομάδες (χωρίς ΒΙΟΚΑ) και έκανε προπόνηση στο Ασκέλι και στου Παύλου την πισίνα.

  Τότε που ούτε μπάλες είχανε και τα σκουφάκια ήταν ένα σετ για 2 χρόνια για το τοπικό πρωτάθλημα στον Άγιο Κοσμά κλπ, χάρη στον Κο Μένιο που ήταν γραμματέας τότε και κρατούσε τα δελτία.

  Μη θυμάστε μόνο ότι έχει μετάλλιο, ότι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός.

 4. Γιάννης Γκούμας says:

  Υπάρχουν μερικά άδεια δημόσια κτίρια αλλά μάλλον θα τα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ να τα δώσει σε “ιδιώτες επενδυτές”, με τις ευλογίες μερικών παρατάξεων και κομμάτων.

Σχολιάστε