Αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων, ζητά από τους αθλητικούς συλλόγους το ΚΕ ΠΟΡΟΣgipedoΖήτημα οικονομικής τάξης, έχει προκύψει ανάμεσα σε αθλιτικούς φορείς της περιοχής και τη διοίκηση του ΚΕ Πόρος, σχετικά με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων της μονάδας. Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου κ. Στρατηγού, προσφάτως, ζητήθηκε από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, που  χρησιμοποιούν το  στάδιο και λεμβαρχείο  του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ να πληρώνουν αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων.

Να σημειώσουμε πως χρήση των εγκαταστάσεων του ΚΕ Πόρος κάνουν η Γ. Ε. Πόρου, ο ΝΟΠΤ, ο ΟΝΑΤ και ο Ποσειδώνας Πόρου.

Ο Δήμαρχος κατά την ενημέρωση που παρείχε για το θέμα, τόνισε πως τόσο οι σύλλογοι, όσο κι Δήμος προσέφεραν ανέκαθεν  στη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΕ ΠΟΡΟΣ.

Ο κ. Στρατηγός δήλωσε πως έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και περιμένει απάντηση από τη διοίκηση του ΚΕ ΠΟΡΟΣ, στο αίτημα του Δήμου να γίνει προγραμματική σύμβαση παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο, ώστε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες διεκδίκησης χρημάτων, από το Υπουργείο Αθλητισμού, για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Λαμβάνοντας το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και πρώην διοικητής του Κ.Ε. Πόρος κ. Γιώργος Αλιφέρης, δήλωσε πως αν υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και της διοίκησης της μονάδας, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το κλειστό γυμναστήριο του Κ.Ε. Πόρος.

Ο κ. Αλιφέρης, υποστήριξε ο δήμος έχει ισχυρά διαπραγματευτικά «όπλα» για αυτή την σύμβαση. Ο δημοτικός σύμβουλος της «Αλλαγής Πορείας» αφού επισήμανε   τις άριστες σχέσεις του δήμου με το ΚΕ ΠΟΡΟΣ,  υπενθύμισε ότι ο Δήμος Πόρου έχει πολύ χαμηλές οικονομικές απαιτήσεις σε θέματα υδροδότησης και  αποκομιδής απορριμμάτων και πως αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη του οι διοικούντες του ΚΕ Πόρος.

«Εγώ είμαι υπέρ του ΚΕ ΠΟΡΟΣ. Η ζωή μου είναι το ΚΕ ΠΟΡΟΣ, αλλά όταν έρχονται και ζητάνε χρήματα από τους συλλόγους, πρέπει να πούμε ως Δήμος: Ξεχνάτε τι σας παρέχουμε;» δήλωσε ο κ. Αλιφέρης και πρότεινε να αναλάβει ο δήμος τα έξοδα συντήρησης του γηπέδου και του λεμβαρχείου.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Το ΚΕ ΠΟΡΟΣ ως τι θέλει να μισθώσει το γήπεδο; Υπάρχει εντολή από το υπουργείο άμυνας ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα, οι στρατιωτικές μονάδες να μισθώνουν στρατιωτικούς χώρους;
  Επίσης πώς έγινε ιδιοκτησία του ΚΕ ΠΟΡΟΣ το γήπεδο; Έχει δυνατότητα η τοπική αυτοδιοίκηση να προβεί σε πράξη τέτοια; Ή επιλέγονται οι χώροι των στρατιωτικών εγκαταστάσεων απευθείας από το υπουργείο εθνικής άμυνας με βάση τον εθνικό σχεδιασμό;

  Και αν η μεταβίβαση του χώρου δεν έγινε νομότυπα και είναι άκυρη, γιατί έχει περιφραχθεί ο αιγιαλός και η παραλία;

 2. Γ. Αλιφέρης says:

  Προς άρση παρερμηνειών για όσους αναγιγνώσκουν το δημοσίευμα και δεν ήταν παρόντες στο ΔΣ, θέλω να διευκρινίσω τα παρακάτω:
  α. Το ” πρώην Διοικητής ΚΕΠΟΡΟΣ” δεν είναι σωστό γιατί δεν έχω διατελέσει.Έχω διατελέσει Υποδιοικητής ΚΕΠΟΡΟΣ-ΣΜΥΝ και Διοικητής ΣΜΥΝ μετά την μεταφορά της στο Σκαραμαγκά.
  β. Ο Δήμαρχος και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κατάλαβαν ότι το θέμα της καταβολής κάποιου ποσού για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που κάνουν χρήση μόνο οι αθλητές των ομίλων – συλλόγων, δεν είναι πολιτική των Διοικούντων το ΚΕΠΟΡΟΣ αλλά της ηγεσίας του ΠΝ.

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Άρα εφόσον μιλάμε μόνο για εγκαταστάσεις που κάνουν χρήση τα σωματεία, δεν μιλάμε για το γήπεδο που χρησιμοποιούν πολίτες και τουρίστες και παιδάκια που κάνουν ποδήλατο, καθώς και χώροι που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης πολιτικών αυτοκινήτων….
  Καμιά σαχλαμάρα του Στουρνάρα και του Σαμαρά θα είναι που θέλει να μαζέψει λευτά με επιπλέον τρόπους, γιατί για φέτος έβαλε τον έκτακτο φόρο του!

Σχολιάστε