Χ-Poros 2010 – ΦωτορεπορτάζΠλέον X-Poros στη τοπική διαλεκτό του νησιού σημαίνει το πνεύμα της βροχής! Και φέτος λοιπόν η πολυπόθητη για τους ελαιοπαραγωγούς βροχή ήταν παρούσα σε επίπεδο κατακλυσμού ακριβώς την ημέρα του αγώνα!
Η καλή διοργάνωση ψημένη από πέρσι βρήκε φυσιολογικό εμπόδιο και αναγκάστηκε και πάλι να βάλει την σήμανση τελευταία ώρα. Σήμανση που ήταν αδιάβροχη έτσι και αλλιώς. Το απρόβλεπτο ήταν το πρωινό μπουρίνι ακριβώς κατά την συγκέντρωση στην αφετηρία .
Όλοι βραχήκαν, τα κινητά ασφάλειας μούλιασαν, η ντουντούκα βραχυκύκλωσε, όσοι δείλιαζαν εγκατέλειψαν αμέσως. Οι νότιοι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν τις βάρκες που θα μετέφεραν τους 45 γενναίους προς την εκκίνηση του κολυμβητικού τμήματος (στη μέση του πουθενά). Σοφά ο ναυαγοσώστης ανέβαλλε το πρώτο σκέλος κολύμβησης για λόγους ασφαλείας.
Η διαδρομή τρεξίματος αναγκαστικά κουτσουρεύτηκε και δεν μπόρεσε να περιλάβει το ρέμα Xuxu ούτε το περίφημο Bebeka rock και γρήγορα μια εναλλακτική διαδρομή στήθηκε.
Οι δρομείς με αλαλαγμούς και ήδη κυανοχρωμοι από το κρύο ξεκίνησαν στις 10:00. Επικράτησε λίγη σύγχυση αφού άλλοι λανθασμένα ακολουθουσάν τυφλά το ίχνος του GPS, άλλοι ακλούθησαν τα λογία του εθελοντή και ορθά πέρασαν από την τραβέρσα του τρόμου κάτω από ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες (πτώσεις πεύκων και μια κατολίσθηση…)
Μετά από πολλές τσουλήθρες στ λάσπη τερμάτισαν στο Mοναστήρι. Πρώτος εμφανίστηκε ο αθλητής της New Balance Κώστας Σταμούλης , με από πίσω τον Μαυραγάνη και τον Καμπουρόπουλο.
Η συνεχεία ήταν στο ποδήλατο με περάσματα από τον κλασσικό σαλίγκαρο στο δάσος , με άφθονο κουβάλημα στη πλάτη, ανάβαση στον προφήτη Ηλία, ανεφοδιασμό, με τις αισθησιακές εθελόντριες του Pinkpanther.gr που κατάφεραν να συγκρατήσουν τους λιγότερο βιαστικούς στον σταθμό τους. Κατάβαση στη Βαγιονια από το Yπερτατο μονοπάτι που μύριζε πεύκο και βρεγμένο θυμάρι. To βασανιστικό κτήμα Σταικου, άσφαλτος και πέρασμα πανοραμικά πάνω από το Ρώσικο Ναύσταθμο ανάπαυλα σε βάτο χωματόδρομο ανάβαση, ανεφοδιασμός και πάλι, χαμογέλα από τις εθελόντριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ζόρικη ανηφόρα που έβγαζε στην αντιπυρική τέρας. Όσοι δεν είχαν FS και δεν ήταν τεχνίτες του Hardtail, έπηξαν άσχημα μια και με το νερό που είχε πέσει ούτε περπατητά δεν κατέβαιναν. Εκεί σημειωθήκαν και οι μεγαλύτερες διάφορες χρόνου. Λίγα υψομετρικά ακόμα, ανεφοδιασμός και πάλι και κερασάκι στη τούρτα κατάβαση από το Anton’s trail με την ταυτότητα στο στόμα!
Πρώτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Σταμούλης της New Balance . Λόγο καιρού πολλοί πήραν την αρχική διαδρομή και όχι την καινούργια όποτε επιβλήθηκε ποινή 20 λεπτών σε μερικούς αυτούς.
Ο Νίκος Μουρέλος δικαιούται φέτος το δεύτερο μπλουζάκι King of Poros αφού ήταν ο πρώτος που τερμάτισε κάνοντας την κανονική διαδρομή.
Στο μικρό X-Poros πρώτος τερμάτισε ο Σούπος Ιωάννης που το αφιερώνει στην όμορφη πόλη της Κατερίνης.
Στη μεγάλη ποδηλατική διαδρομή πρώτος ο Πετρίδης που διέλυσε τον Κακούρη.
Στη μικρή ποδηλατική διαδρομή πρώτος ο Τσάκος Θανάσης.
Άξιες οι λιγοστές γυναικείες συμμέτοχες (Δεβεράκη, Κανάκη, Χρονοπούλου, Φραγκιά) στα μεμονωμένα αθλήματα
Στον τερματισμό άσπρα δόντια χαράς ξεπρόβαλλαν μέσα από λασπωμένα πρόσωπα.
Αξιοσημείωτη η εμφάνιση της ομάδας ΑΝΕΒΟΛΕΜΑ από την Κρήτη!
Όλοι πήραν τα χειροποίητα μετάλλια δια χειρός Νίκης Βλαχάκη.
Όσοι είχαν συμμετάσχει ανεξαρτήτως αποτελέσματος αύξησαν την αυτοεκτίμηση τους και πλέον ξέρουν ότι δύσκολα θα μασήσουν σε άλλους αγώνες.
Ιδιαίτερη μνεία στους πολυάριθμους εθελοντές που έμειναν μέσα στην υγρασία για ώρες.
Την ασφάλεια είχε αναλάβει η πολυπληθής ομάδα Σαμαρειτών Ναύπλιου που και με την κόκκινη παρουσία της και μόνο επέτρεπε στους συμμετέχοντες να τα δώσουν όλα!
Το βράδυ έγινε η απονομή στο κατάστημα Café del Mar και δοθήκαν στους τρεις πρώτους τα μετάλλια κατασκευής και χορηγίας του οίκου Φανουράκη.
Οι τοπικοί ζαχαροπλάστες Γλύκισμα και Bεσσαλάς ανέλαβαν το carboloading.
Μοιραστήκαν ποδηλατικά δώρα από τους χορηγούς Κασσιμάτης Cycling και άλλα από τους
Pinkpanther.gr, Methana Volcanic Spa και Glickagift.gr.

Ευχαριστούμε τους υπόλοιπους χορηγούς Sirene Blue Resort, Golden View, Third wind, GU, Poros Yachting Academy, ACS.
LimasWebDesign.com: επικοινωνία στο διαδίκτυο και προβολή.
Εστιατόριο Πανόραμα σπόνσορας μασάς!

Κλασσικά την επομένη είχε χαρά Θεού και όλοι χαλάρωσαν απολαμβάνοντας το νησί.
Ελπίζουμε και του χρόνου!

Οι φωτογραφίες είναι της Χαρούλας Στρατή.
Σχολιάστε