Χρυσός Πανελληνιονίκης ο Π. Μπατζάβαλης στην ΠάτραΤο χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Πάτρα, κατέκτησε ο Τροιζήνιος πρωταθλητής ακοντισμού Πάρης Μπατζάβαλης.

Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε τον αθλητισμό στην Γ.Ε. Πόρου Τροιζηνίας, κέρδισε σχετικά εύκολα το χρυσό μετάλλιο με ρίψη στα 76.27μ!

Την Κυριακή 18 Ιουνίου το απόγευμα και αφού το βροχερό πρωινό της ίδιας ημέρας, μετατράπηκε μέσα σε λίγες ώρες σε ένα υπέροχο απόγευμα με ιδανικές θερμοκρασίες ειδικά για δρομείς αποστάσεων, ξεκίνησε τις προσπάθειες του ο Παρης Μπατζαβαλης στον τελικό του ακοντισμού.

Το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του βάθρου, ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο ζέσταμα και σε συνδυασμό με τον κόντρα άνεμο των 4 μέτρων, η πρώτη βολή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και κάρφωσε το ακόντιο στα 76 μέτρα και 27 εκατοστά.

Ο συναγωνισμός δεν ήταν ικανοποιητικός και με αυτή την βολή ο Μπατζάβαλης είχε ήδη εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο για 2η συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο!

Η ένταση του αέρα έκανε πολύ δύσκολες όλες τις προσπάθειες και των 12 αθλητών του τελικού, που κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Ο Παρης Μπατζαβαλης επιχείρησε άλλες 2 προσπάθειες με την μία να είναι άκυρη και την άλλη στα 75,86 μέτρα.
Σχολιάστε