Τριήμερος «χαμός» για το Spetses Mini Marathon 2013speΜια πραγματική «υπερπαραγωγή» περιμένει τους χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στις Σπέτσες, το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου για το «Spetses Mini Marathon 2013».

Η περσινή διοργάνωση ξεπέρασε τις 3.000 συμμετοχές, και οι εκτιμήσεις για φέτος μιλούν για 5.000 συμμετοχές, ενώ οι πιο αισιόδοξες φτάνουν τον αριθμό στους 10.000!

Φυσικά, εκτός από τους συμμετέχοντες, αν υπολογίσουμε τις οικογένειες, τους φίλους και τους υποστηρικτές των ερασιτεχνών αθλητών, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι οι Σπέτσες, θα ζήσουν ένα δεύτερο δεκαπενταύγουστο, στην καρδία του Οκτώβρη.

Με φαντασία και μεράκι, οι Σπέτσες έχουν καταφέρει να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας, μέσα από ένα αθλητικό event που απευθύνεται σε ένα πλατύ target group. Μέσα από το αθλητικό γεγονός, οι χιλιάδες άνθρωποι που θα βρεθούν στο νησί, θα γνωρίσουν την αρχοντιά και την παράδοση των Σπετσών με ένα μοναδικό τρόπο.

Φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε τα οικονομικά οφέλη των επαγγελματιών του νησιού, τόσο στον κλάδο της διαμονής, όσο και στο κλάδο της σίτισης, αλλά και στην υπόλοιπη αγορά του νησιού.

 

Το μαζικό αθλητικό event που έχει προσελκύσει ερασιτέχνες και επαγγελματίες δρομείς και κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιείται για τρίτη φορά στις Σπέτσες.

Ο Αγώνας Δρόμου αποτελείται από δύο διαδρομές, των 25 χλμ. (Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού) και 5χλμ. (Fun Run Ιστορικός Γύρος της Πόλης).

Το Spetses mini Marathon εκτός από τις βασικές διαδρομές των 5 και 25 χλμ, περιλαμβάνει τον κολυμβητικό αγώνα “Διάπλους Σπετσών” αλλά και Παιδικό Αγώνα Δρόμου και Παιδικό Αγώνα Κολύμβησης όπως και παράλληλες εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους.

«Ο Spetses mini Marathon είναι ένας αγώνας που ενώνει όλο το νησί. Η Δημοτική Αρχή, οι θεσμικοί φορές, οι επαγγελματίες καθώς και οι κάτοικοι των Σπετσών, μεταξύ των οποίων και περισσότεροι από 200 εθελοντές, περιμένουν με ανυπομονησία να φιλοξενήσουν τους χιλιάδες καλεσμένους. Φέτος, ο αγώνας διευρύνεται ακόμα περισσότερο για να προσφέρει τη χαρά της άθλησης και της ευγενούς άμιλλας σε ένα τριήμερο για όλους, πλαισιωμένο με κέφι και πολλές δράσεις», δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses mini Marathon, Μαρίνα-Λήδα Κουταρέλλη.

O Δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, δήλωσε ότι «Μέσα σε τρία χρόνια καταφέραμε να πετύχουμε η τουριστική περίοδος των Σπετσών που τελείωνε μετά την γιορτή της Αρμάτας, τώρα να συνεχίζει και μέχρι τον Οκτώβριο με σημαντικά οφέλη για το νησί».

Τον αγώνα των Σπετσών περιμένουν πως και πως και κάποιοι συμπολίτες μας, που προετοιμάζουν τη φυσική τους κατάσταση εδώ και καιρό. Οι υπόλοιποι ποριώτες, λοξοκοιτάμε με μια δόση ζήλιας, προς τους γείτονες μας και αναπολούμε τους λίγους φίλους του X-Poros, που φέτος δεν ήρθαν στο νησί μας.

Τα αγωνίσματα & το πρόγραμμα
Ο Spetses mini Marathon αποτελείται από 6 αγωνίσματα που διεξάγονται τις τρεις ημέρες της εκδήλωσης. Αγώνες Δρόμου 5 και 25 χιλιομέτρων, Κολύμβησης 2500μ. και 5000μ. και Παιδικούς Αγώνες, Τρεξίματος και Κολύμβησης. Όλα τα αγωνίσματα διεξάγονται στην πλατεία Ποσειδωνίου, μπροστά από το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel, που δρα ως φορεάς πρωτοβουλιών και λειτουργεί και ως κέντρο επιχειρήσεων του Αγώνα.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

16.00: Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας

17:00: Τελετή Έναρξης – Αναργυρειος & Κοργιαλένεειος Σχολή Σπετσών (Α.Κ.Κ.Σ)

Τελετή Απονομής για τον Παιδικό Κολυμβητικό Αγώνα

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

11.00: Ξενάγηση στην Α.Κ.Κ.Σ – ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

11.30: Κολυμβητικός Αγώνας Διάπλους Σπετσών (2.500μ. & 5.000μ.)

13.30: Σπετσιώτικα Κεράσματα – ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

17.00: Παιδικός Αγώνας 1.000μ. (6-12 ετών, σε 3 ηλικιακές κατηγορίες: 6-8, 9-10, 11-12)

19.00: Τελετή Απονομής για τους Παιδικούς & Κολυμβητικούς Αγώνες

20.30: MELISSA Pasta Night- ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

09.30: Αγώνας Δρόμου 25χλμ.

10.00: Αγώνας Δρόμου 5χλμ.

13.30: Τελετή Απονομής για τους Αγώνες Δρόμου (25χλμ. & 5χλμ.)
Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην πλατεία Ποσειδωνίου.
____________________________________________________
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013: 17.00 – 19.00

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013: 09.00 – 20.30

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013: 08.30 – 22.00

Κυριακή 13 οκτωβρίου 2013: Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

Εγγραφές Παιδικού αγώνα

Αποκλειστικά OnLine μέσω της ειδικής φόρμας ή στο Poseidonion Grand Hotel

Πηγή: http://www.saronicmagazine.com
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. sapounakis says:

  θα παμε και θα σκισουμε με τον κυριο κουβαρα στα 5κ κολυμπι και τουσ υπολοιπους στα τρεξιματιακα! τα παιδια παρασκεθη θα δειξουν τι μαθανε απο τον κυριο Σπύρο Ροη

  x-poros ισως του χρονου

  οπως και με το κεντρο υγειας εχεις οτι σου αξιζει…

 2. Πραγματικά έχει εντυπωσιάσει η δραστηριότητα των Σπετσών στη διοργάνωση μαζικών αθλητικών εκδηλώσεων. Το πιο σημαντικό είναι πως και οι 3 μεγάλες διοργανώσεις έχουν σχεδιαστεί και εκτελεστεί από ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι από Δήμο ή Περιφέρεια.

  Ο ιδιοκτήτης του Εμβληματικού Ξενοδοχείου “Ποσειδώνιον” κ. Αντώνης Βορδώνης ανέθεσε σε εταιρεία Marketing να δημιουργήσει τις διοργανώσεις: Spetsathlon,Spetses Classic Regata & Spetses mini Marathon πριν 3 χρόνια. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τον διοργανωτή και από Χορηγούς που βρήκε ο ίδιος και η εταιρεία που είχε αναλάβει τις δράσεις.

  Αυτό είναι ένα δείγμα του τι μπορεί να κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία αντί να περιμένει τα πάντα από το Κράτος και τους οικονομικά θνησιγενείς Φορείς του.

  Επειδή όλες τις διοργανώσεις τις έχει αναλάβει ο κ. Βορδώνης και ο Δήμος Σπετσών απλά τις θέτει υπό την Αιγίδα του , δεν υπάρχουν αντεγκλήσεις ή αλληλοκατηγορίες στις οποίες ειδικευόμαστε στον τόπο μας…

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 3. XRISTINA ROH says:

  ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΗ ΤΡΙΑΘΛΟΥ!!ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ!!!!!!!Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Γιάννης Δρούγκας says:

  Τριάθλιοι ηγετίστκοι….

Σχολιάστε