Συνάντηση για το γήπεδο του ΠόρουΑπό το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συναντήθηκε με τον Διοικητή Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχο κ. Παναγιώτη Λυμπέρη, τον Δήμαρχο Πόρου κ. Γιάννη Δημητριάδη και τον Διοικητή του ΚΕ Πόρος Πλοίαρχο κ. Γεώργιο Κοτσάνη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πόρος, προκειμένου να συζητήσουν τις διαδικασίες για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης σχετικά με την παραχώρηση της έκτασης του γηπέδου Πόρου που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.
Κατά την συνάντηση ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους του Δήμου Πόρου και του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να ξεκινήσει η μελέτη βελτίωσης του σταδίου και των εγκαταστάσεων για την ασφάλεια των αθλουμένων, οι οποίες είναι τελείως ακατάλληλες και χρονολογούνται από την δεκαετία του ’50.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι το γήπεδο του Πόρου συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και χρησιμοποιείται ευρέως για την προετοιμασία ομάδων της Βόρειας Ευρώπης και για την διεξαγωγή τουρνουά, όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Απριλίου με την επωνυμία Θησέας όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 αθλητές. Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας και της ΠΕ Νήσων έχει την ίδια βαρύτητα για όλα τα νησιά μας και την Τροιζηνία.”
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Πρώτη φορά ακούω ή μάλλον διαβάζω ότι το στάδιο ,και όχι γήπεδο όπως κακώς το αποκαλούμε,του ΚΕ/ΠΟΡΟΣ χρησιμοποιείται και μάλιστα ευρέως για την προετοιμασία ομάδων της Βόρειας Ευρώπης.Μήπως θα μπορούσε ο κ.Αντιπεριφερειάρχης να μας ονοματίσει έστω και δύο βορειοευρωπαικές ομάδες οι οποίες έκαναν προετοιμασία στον Πόρο και πότε;

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Γίνεται συχνά, αυτό καθώς ομάδες στίβου των βόρειων χωρών προπονούνται σε νοτιότερα και εύκρατα κλίματα, ως μέρος της προετοιμασίας τους.
    Συνήθως έρχονται για 7-10 μέρες. Κυρίως έρχονται ομάδες από Σκανδιναβικές χώρες. Όταν έκανα προσωπικά αθλητισμό, από το 1994 μέχρι το 2004, είχαν έρθει τουλάχιστον 10-12 ομάδες και τους εξυπηρετούσαμε παράλληλα με την δική μας προπόνηση.
    Δεν σκεφτήκαμε να το διατυμπανίζουμε όμως. Κάποιες φορές είχαν φιλοξενηθεί στο ΚΕ Πόρος, άλλες σε ξενοδοχεία, αλλά πάντα έρχονταν για σοβαρή δουλειά και δεν ήταν τουρισμός που ξενυχτάει.

Σχολιάστε