Στο Συγγρού η τελετή απονομής του πρώτου σκέλους του 33ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “ΠΟΡΟΣ 2017″Το Σάββατο 1η Απριλίου στις 20:30 έγινε η τελετή απονομής του πρώτου σκέλους του 33ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα “ΠΟΡΟΣ 2017” εις μνήμην του Μάκη Γκρίτζαλη.

Την εκδήλωση στο νεοκλασσικό κτίριο Συγγρού διοργάνωσε ο Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου, με συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου Πόρου και την προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών του νησιού.

O Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου είχε στήσει τον μπουφέ με τις λιχουδιές που πρόσφεραν οι επιχειρηματίες εστίασης του νησιού στα αγωνιστικά πληρώματα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πόρου πρόσφερε λεμοντσέλο. Οι 200 περίπου ιστιοπλόοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, γύρω στις οκτώ και η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Εφόρου Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΤΚ,  Αλέξανδρου Θεοδωρίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς που τόσο βοήθησαν στην τέλεση του αγώνα και τίμησαν τον ΝΟΤΚ με την παρουσία τους και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Αντιπρόεδρο του ΝΟΤΚ, Ανδρέα Αντωνόπουλο, ο οποίος καλοσώρισε τα πληρώματα και κάλεσε τον Αντιδημάρχο Πόρου, Γεώργιο Κουτουζή να χαιρετήσει την εκδήλωση. Ακολούθησε η απονομή του επάθλου του πρώτου σκάφους Venceremos στην κατηγορία ORC Club στον Κυβερνήτη Alexander Shehu και στο πλήρωμά του και στον Κυβερνήτη Αριστοτέλη Χατζησταματίου και το πλήρωμα του σκάφους Fairytale, το οποίο τερμάτισε πρώτο στην κατηγορία ORC International.

O Έφορος Ανοικτής Θαλάσσης και ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ απέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στον Αντιδήμαρχο Πόρου Τάσο Παπαχρήστο, στον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γεώργιο Αλιφέρη και στην Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών «Ποριώτισσα», Νάγια Μακρή.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Δημοτική Σύμβουλος και  Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Ελένη Κανατσίδη και η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Ροϊδη.

Με θερμό χειροκρότημα τιμήσαμε τον αειθαλή διεθνούς φήμης ιστιοπλόο Γιάννη Γιαπαλάκη για την προσφορά του στο άθλημα.

Η εκδήλωση απονομής ήταν ένα ζέσταμα κεφιού για τους ιστιοπλόους, για το πάρτι που συνεχίστηκε στο μπάρ Passagio με κερασμένη μπύρα “ΜΥΘΟΣ”.
Σχολιάστε