Σκίζει το τμήμα kayak του Ν.Ο.Π.Τ.Την Κυριακή 24 Ιουνίου, η ομάδα των kayak εφήβων του Ν.Ο.Π.Τ. συμμετείχε στις προκρίσεις της Εθνικής Ομάδας, στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά. Εκεί τα παιδιά διεκδίκησαν τα εισητήρια για το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας που θα διεξαγχθεί στις 15 και 16 Ιουλίου.
Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά, εφόσον οι αθλητές του Ν.Ο.Π.Τ. πέτυχαν στις κατηγορίες τους, τους καλύτερους χρόνους που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του ελληνικού kayak!
Αναλυτικά, ο Κυριάκος Συριόπουλος ήρθε πρώτος στην κατηγορία Κ1 εφήβων (μονό) και στα 500 μέτρα και στα 1000 μέτρα. Στα 1000 μέτρα τερμάτισε με χρόνο 342΄΄, επίδοση μόλις 3΄ πιο αργή σε σχέση με την περσινή επίδοση του νικητή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην κατηγορία, η οποία ήταν 3΄39΄.
Στην κατηγορία Κ2 εφήβων στα 1000 μέτρα οι Φραγκεδάκης Ανδρέας και Χατζόπουλος Στέλιος ήρθαν πρώτοι με επίδοση 3΄33΄. Στην ίδια κατηγορία, στα 500 μέτρα, οι Κυριάκος Συριόπουλος και Φραγκεδάκης Ανδρέας τερμάτισαν και πάλι πρώτοι σε 1΄38΄΄.
Η επιτυχία της ομάδας των εφήβων, με προπονητή τον Αντώνη Λαδά, προήλθε μετά από σκληρή προπόνηση πολλών ετών. Του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, θα προηγηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kanoe- Kayak 2012, που θα γίνει στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά από τις 6 εώς τις 8 Ιουλίου. Αναμένουμε λοιπόν κι από εκεί τις καλύτερες διακρίσεις!

Επίσης, στο τμήμα της Κωπηλασίας, ο αθλητής Καριτέλης Δημήτρης προκρίθηκε και συμμετέχει στο προπονητικό κοινόβιο της κατηγορίας εφήβων της Εθνικής Ομάδας, με προπονητή τον Κώστα Κοντομανώλη, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Καστοριά. Ο Καριτέλης διεκδικεί μια θέση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας εφήβων- νεανίδων που θαγίνει στο Plovdiv της Βουλγαρίας από τις 15 ως τις 19 Αυγούστου.

Λ. Παπαϊωάννου
Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΠΟΖΙΑΔΗ says:

  Οι αθλητές του ΝΟΠΤ αξίζουν διπλά συγχαρητήρια γιατί καταφέρνουν να διακρίνονται και να ξεπερνούν αθλητές άλλων ομίλων που έχουν μεγαλύτερη αριθμητικά δύναμη σε αθλητές αλλά και σε υλικό και εγκαταστάσεις. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν στους αθλητές , συγχαρητήρια στην αρθρογράφο γιά το κείμενό της που θα ήταν τέλειο άν δεν έκανε μία σοβαρή κατά την ταπεινή μου γνώμη παράλειψη. Αυτά τα παιδιά έφθασαν ως εδώ μετά από σκληρή προπόνηση πολλών ετών -όπως γράφει και η αρθρογράφος- και βγήκαν από το φυτώριο του Γιώργου Μπερή γιά να φθάσουν ως εδώ. Ο Αντώνης Λαδάς, ο νυν προπονητής των εφήβων ήταν και αυτός αθλητής του Μπερή. Προς Θεού, μην παραξηγηθώ οτι θέλω να υποβιβάσω τον Λαδά, αλλά καλή μου Λένα πιστεύω οτι δεν θα έπρεπε να παραλείψεις να αναφέρεις τον Μπερή που εκτός του ότι υπήρξε ο προπονητής και μέντοράς τους προσέφερε στον ΝΟΠΤ μεγάλες Πανελλήνιες διακρίσεις με αυτά τα παιδιά.

 2. Γιάννης Παπαδάκης says:

  Τα τελευταία χρόνια διαβάζοντας διάφορα άρθρα σχετικά με το άθλημα, μου έκανε εντύπωση η μη αναφορά του κυρίου Μπερή. Όλοι γνωρίζουμε τις υπερπροσπάθεις του Γιώργου και μπράβο στην κυρία Σοφιάνα που το επεσήμανε

 3. Lena Papaioannou says:

  Καλησπέρα σε όλους! Η έλλειψη αναφοράς στον προπονητή των παιδιών κ. Γιώργο Μπερή σε καμία περίπτωση δεν ήταν εσκεμμένη, εφόσον όλοι γνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του στο τμήμα του καγιάκ του ομίλου, καθώς όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί έστω και μια μέρα με το άθλημα, έχουμε περάσει από τα χέρια του. Όμως, το άρθρο επικεντρώθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι της παρουσίας των παιδιών και για αυτό αναφέρθηκε μόνο ο τωρινός τους προπονητής.
  Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μπερής την περίοδο αυτή ασχολείται με το “φυτώριο” και συνεπώς με τους μελλοντικούς πρωταθλητές του Ν.Ο.Π.Τ., προπονώντας παιδάκια από 6 εώς 12 ετών. Το porosnews.gr προετοιμάζει εκτενές αφιέρωμα σε όλα τα τμήματα του Ν.Ο.Π.Τ. με φωτογραφικό υλικό και εκτενή αναφορά σε όλους όσους έχουν χτίσει τον όμιλο, όπως είναι σήμερα. Αδιαμφισβήτητα, ο κ. Μπερής είναι ένας από αυτούς!
  Ευχαριστώ!

 4. ΣΟΦΙΑΝΝΑ ΠΟΖΙΑΔΗ says:

  Αγαπητή Λένα
  Χαίρομαι που το σχόλιό μου σε “τσίγκλισε” λιγάκι και έγινε η αιτία να αναφερθείς στον Μπερή. Είμαι σίγουρη ότι δεν τον παρέλειψες εσκεμμένα γιατί δεν είχες και λόγο να το κάνεις-εσύ άλλωστε προέρχεσαι από την κωπηλασία-. Χάρηκα ακόμα πιό πολύ για το αφιέρωμα που ετοιμάζεις και είμαι στην διάθεσή σου γιά οποιαδήποτε βοήθεια στην συλλογή του υλικού σου.

 5. Γιάννης Παπαδάκης says:

  Επί 20 χρόνια με ξυπνούν,ο απόπλους στις 6, το ρολόι των 7, η έπαρση της σημαίας του ΚΕ Πόρος και οι ακούραστες φωνές των προπονητών της θάλασσας. Εύχομαι να συνεχίσουν να μας “ενοχλούν” και να μας ξυπνούν από την… μακαριότητα μας

Σχολιάστε