Πως ξεκίνησαν οι τρεις ομάδες της περιοχής στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ΑργολίδαςfootballΣτην 7η αγωνιστική βρίσκεται πλέον το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α1 κατηγορίας Αργολίδας. Στη φετινή διοργάνωση η περιοχή μας εκπροσωπείται από τρείς ομάδες, Τον Ποσειδώνα Πόρου, τον Τροιζηνιακό (Γαλατά) και τα Μέθανα.
Μέχρι σήμερα, οι ομάδες της περιοχής, δεν έχουν κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Από την άλλη, οι ομάδες μας, αποτελούνται από ντόπιους ποδοσφαιριστές, δίνοντας στο άθλημα την παλιά του αίγλη, πολύ πριν από τις προσπάθειες με τους υπέρογκους προϋπολογισμούς και τους «μισθοφόρους» ποδοσφαιριστές.
Πιο συγκεκριμένα, ο Τροιζηνιακός στην 7η αγωνιστική, βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς, ο Ποσειδώνας Πόρου είναι 13ος με 5 βαθμούς, ενώ τα Μέθανα είναι στην 16η θέση με 4 βαθμούς.
Να σημειώσουμε πως οι ομάδες έχουν αρκετά δύσκολο έργο για να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία της Αργολίδας και θα χρειαστούν την οικονομική και ηθική στήριξη των φιλάθλων, προκειμένου να συνεχίσουν να εκπροσωπούν την πρώην επαρχία Τροιζηνίας σε αυτή την κατηγορία και να δώσουν την ευκαιρία στους ντόπιους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται σε ανταγωνιστικό επίπεδο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Αθλητισμός και Τροιζηνία είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας μας και χρειάζεται μελέτη ώστε να τεθούν βάσεις και προυποθέσεις για την βελτίωση των όρων άθλησης των παιδιών μας. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, έχουμε την αδρανοποίηση πέντε ομάδων, του ΑΟ Πόρου, του ΑΟ Δρυόπης, του Θησέα, του Σάρωνα και παλαιότερα του Καρατζά. Πέντε ομάδες ξέμειναν από παράγοντες και παίκτες. Έχουμε 3 Ναυτικούς Ομίλους και 1 ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται εκτός περιοχής. Υπάρχουν ομάδες στίβου που χρησιμοποιούν τα κουλουάρ του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου. Οι ομάδες για να αποκτήσουν δυναμική απαιτείται να υπάρχει δημοκρατική διαδικασία εκλογής των διοικήσεων τους. Όσο οι ομάδες παραμένουν σε χέρια λίγων ανθρώπων που μοχθούν για αυτό που κάνουν – και οι περισσότεροι το κάνουν καλά – οι ομάδες θα είναι στο περιθώριο της κοινωνίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να βελτιώσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, να δημιουργήσει καινούργιες και προπάντων να διασφαλίσει τα βασικά έξοδα των ομάδων: στο προπονητικό τιμ, στην ένδυση υπόδηση και αθλητικά βοηθήματα και σκάφη και προπάντων στις μετακινήσεις. Όσο, η λογική στήριξης εξαντλείται στο χιλιάρικο, στο διχίλιαρο και στο τριχίλιαρο ενίσχυσης, αναπόφευκτα θα έχουμε διαιώνιση μιας αρρωστημένης αντίληψης για το πως λειτουργούν οι αθλητικοί σύλλογοι. Απαιτείται λοιπόν συνολική αναθεώρηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το πως θα μπουν υγιείς βάσεις στον τοπικό αθλητισμό. Αυτονόητο είναι ότι και οι σύλλογοι θα συμμορφωθούν με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία και θα διασφαλίσουν αδιάβλητες διαδικασίες εκλογής διοικητικών συμβουλίων. Αλλιώς, σε λίγο καιρό, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους συλλόγους θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά…

Σχολιάστε