Πολύμερος και Μούγιος λαμπαδηδρόμοι της Ολυμπιακής φλόγας (video)Από τα χέρια των Ολυμπιονικών μας Βασίλη Πολύμερου και Δημήτρη Μούγιου, στα γραφικά στενά της Καστέλας , πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα πριν φτάσει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στον προτελευταίο της σταθμό στην Ελλάδα πριν το Παναθηναϊκό στάδιο όπου θα φτάσει αύριο το βράδυ.
Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας την 7η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από την Λαμία για να φτάσει στην Χαλκίδα, όπου τον βωμό άναψαν η Ολυμπιονίκης του πόλο Εύη Μωραϊτίδου και η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, ενώ στην Αθήνα πρώτος σταθμός ήταν το Περιστέρι.

Στον Πειραιά(τελευταίος σταθμός της Φλόγας πριν την Ακρόπολη) λαμπαδηδρόμοι ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια με την εθνική πόλο γυναικών Σταυρούλα Αντωνάκου, ο προπονητής της στην εθνική ομάδα Γιώργος Μορφέσης, ο πρωταθλητής Ευρώπης στην ιστιοπλοΐα Γιάννης Μιτάκης, ο πρώην καλαθοσφαιριστής Γιώργος Σιγάλας και ο Ηλίας Ρωσίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που άναψε και τον βωμό στην πλατεία Κοραή.

Το βωμό στον ιερό βράχο της Ακρόπολης άναψε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του άλματος σε ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης, που πήρε την Φλόγα από την Ολυμπιονίκη του ύψους το 1996 στην Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αθήνα, ξεκινά εκ νέου, την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 16.00 από την Ακρόπολη για να καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου στις 19.00 ξεκινά η επίσημη τελετή παράδοσής της στην Αγγλική οργανωτική επιτροπή «Λονδίνο 2012». Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λι Νινγκ, θα ανάψουν το βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο συνδέοντας με την παρουσία τους συμβολικά, τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο με την Ελλάδα -την γενέτειρα του θεσμού- και κατ’ επέκταση το Λονδίνο που φιλοξενεί τη διοργάνωση το 2012.

Πηγή: Πολύμερος και Μούγιος λαμπαδηδρόμοι της Ολυμπιακής φλόγας. – Το κουπί.gr – Κωπηλασία
Σχολιάστε