Πανελλήνιες πρωτιές του Saronic Triathlon Club στην Αρχαία ΟλυμπίαΜε απόλυτη επιτυχία και ανοιξιάτικο κλίμα διεξήχθη την Κυριακή 12/03, το Δίαθλο Αρχαίας Ολυμπίας 2017 & παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων 2017, μια διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.), του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Ναυτικού Ομίλου Κυπαρισσίας.

Στους αγώνες συμμετείχε το Σωματείο του Πόρου Saronic Triathlon Club, το οποίο επέστρεψε με μετάλλια και επιτυχίες στον Πόρο.

Οι μικροί αθλητές του Σπύρου Ροή, επιβεβαίωσαν την σοβαρή δουλειά που γίνεται στο σωματείο και έκαναν περιφανούς τον προπονητή, τους γονείς τους και όλους τους Ποριώτες και Γαλατιωτες κατοίκους.

Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Saronic Triathlon Club ήταν οι ακόλουθες:

ΡΑΠΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 2η θεση κορασιδων Α

ΚΟΥΒΑΡΑ ΝΙΟΒΗ 1η θεση κορασιδων Β

ΡΑΠΤΗΣ ΓΡΗΓΌΡΗΣ 2η θεση παμπαιδων Β

ΡΑΠΤΗ ΒΟΎΛΑ 1η θεση παγκορασιδων Β

ΚΛΑΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ 2η θεση παγκορασιδων Β

ΒΛΑΧΟΥ ΒΟΥΛΑ 4η θεση κορασιδων Β

ΜΟΣΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΣ 4η θεση παιδων Β

 

Με σύμμαχο τον καιρό, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διοργάνωση με τον ήλιο στο πλευρό τους να δίνει μια ακόμα πιο όμορφη χροιά στον ιερό τόπο. Το μεγαλύτερο μέρος των 5 χιλιομέτρων του τρεξίματος έγινε μέσα στην πόλη με τη ζώνη αλλαγής για το ποδήλατο να περιμένει στην είσοδο της Ολυμπιακής Επιτροπής, περνώντας ανηφορικά πάνω από το αρχαίο στάδιο, με το μεγαλείο του να σε συνεπαίρνει, ρίχνοντας μόλις μια ματιά δίπλα σου. Η διαδρομή των 20 χιλιομέτρων με το ποδήλατο είχε κυκλική κατεύθυνση προς τη Λιναριά και πίσω, 2 κύκλους από 10 χιλιόμετρα ο καθένας. Ο αγώνας ολοκληρωνόταν με τα 2,5 χιλιόμετρα επιστροφής πίσω και μέσα στην πόλη, με την αίσθηση, πια, του αθλούμενου ότι έχει αγωνιστεί σε κάτι παραπάνω από απλό αγώνα!

 

Το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον, το πράσινο και την  ήσυχη, όχι βομβαρδισμένη από κόσμο και κτήρια Ολυμπία, έδωσε ιδιαίτερη νότα σ’ αυτόν τον αγώνα-γιορτή του Διάθλου. Οι μικρές ηλικιακά κατηγορίες και τα πολλά παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να έρθουν «βιωματικά» σε επαφή με όλες τις αξίες του Ολυμπιακού Ιδεώδους και να αισθανθούν κομμάτι της ιστορίας που διδάσκονται από τα βιβλία τους.

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Αναστασία says:

  Συγχαρητηρια στα παιδια. Παντα επιτυχίες!!!!!!!
  Μια παρατηρηση μονο αν μου επιτρεπεται….. Δεν ειναι μόνο παιδια Πορου….σωστα???
  Και για να γινω συγκεκριμμενη…. ειναι παιδια που μένουν στον Γαλατα , τα περισσότερα τουλάχιστον , προπονούνται στον Γαλατά και αν μη τι αλλο χαρηκαν κ οι Γαλατιώτες είτε ειναι γονείς ειτε οχι!!!!!
  Θα πρεπε ίσως να διορθωθει το δημοσιευμα!!!!
  Ευχαριστω κ συγνωμη για την παρατηρηση.

Σχολιάστε