Παιδιά… χάθηκαν στον φετινό «Παλαμήδειο Δρόμο» – Επιτυχίες για την ΓΕ Πόρου & Τροιζηνίας


Η ομάδα της ΓΕ Πόρου-Τροιζηνίας στον "Παλαμήδειο Δρόμο"

Η ομάδα της ΓΕ Πόρου-Τροιζηνίας στον “Παλαμήδειο Δρόμο”

Ένα πρωτοφανές συμβάν περίμενε τους μαθητές-δρομείς που συμμετείχαν στον ετήσιο «Παλαμήδειο Δρόμο» στο Ναύπλιο, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.  

Δεκάδες παιδιά ξεκίνησαν να τρέχουν κατά μήκος του «Παλαμήδειου Δρόμου» και κατέληξαν -για αρκετή ώρα- να περιπλανώνται κάπου στην Αρχαία Τίρυνθα (πλησίον του Άργους) εντελώς μόνα και απροστάτευτα, καθώς οι υπεύθυνοι παρέλειψαν να τοποθετήσουν σήμανση στην περιοχή και η αστυνομία είχε αναλάβει τη φρούρηση βουλευτών που κατέθεταν στεφάνια σε ειδική εκδήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των κοριτσιών δημοτικών σχολείων, οι μικροί δρομείς «χάθηκαν» με τους γονείς τους να έχουν ξεπεράσει τα όρια της αγωνίας και της ανησυχίας. Όπως ήταν φυσικό, στην αφετηρία εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους με τους γονείς να αναζητούν εναγωνίως τα παιδιά τους, επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στους διοργανωτές (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Πελοποννήσου, την Γυμναστική Ένωση Αργολίδας, Δήμος Ναυπλιέων, Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας) όσο και στην τοπική αστυνομία. Ακολούθησαν εγκλήσεις, εντάσεις και τελικά οι ανήλικοι εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς…

Τα κορίτσια των δημοτικών σχολείων στην αφετηρία της επεισοδιακής κούρσας, πριν χάσουν το δρόμο...

Τα κορίτσια των δημοτικών σχολείων στην αφετηρία της επεισοδιακής κούρσας, πριν χάσουν το δρόμο…

Μέχρι την ώρα που τα κορίτσια ήταν στη σωστή διαδρομή, 3 μικρές αθλήτριες της Γ.Ε. Πόρου οδηγούσαν την κούρσα με διαφορά. 1η ήταν η Νόση Αμαλία, 2η η Καΐκα Μαρία και 3η η Δανοπούλου Σοφία. Τα κορίτσια που ατύχησαν να συμμετέχουν σε αυτή τη κωμικοτραγική κατάσταση, κατέληξαν να τρέξουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, τουλάχιστον 3-4χμ, κάνοντας ουσιαστικά τον γύρω του Ναυπλίου.

Επιτυχίες της ΓΕ Πόρου & Τροιζηνίας

Στον φετινό «Παλαμήδειο Δρόμο», πήραν μέρος περίπου 30 παιδιά της Γ.Ε. Πόρου σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες!

Σημειώθηκαν οι ακόλουθες επιτυχίες και πρωτιές:

Κορασίδες: 2η θέση, Καΐκα Δήμητρα / Παίδων: 3η θέση, Ανδριανόπουλος Δημήτρης / Πανκορασίδων Α’ :1η θεση, Γεωργίου Ματίνα / Παμπαίδων Α’ : 3η θέση, Καρνέζης Γιώργος / Πανκορασίδων Β’ : 1η θεση, Καρνέζη Ελπίδα, 2η θεση Κασά Χρυσούλα, 3η θεση Σέχου Ιωάννα κατηγορία αγοριων δημοτικών σχολείων: 1η θεση, Γκιων Θεμιστοκλής.

Να σημειώσουμε πως στον Παλαμήδειο δρόμο 11 χλμ. έτρεξαν και τερμάτισαν οι γυναίκες Ραγκούση Χρυσούλα και Αγγελική Μωροπούλου οι οποίες κάνουν προπόνηση με τους προπονητές της Γ.Ε Πόρου.

 

 
Σχολιάστε