Ο Σπύρος Ροής στον Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου Χαλκιδικής


Φωτογραφία Γιάννης Λαζάρου

Φωτογραφία Γιάννης Λαζάρου

Τον Διεθνή Κολυμβητικό Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, στην Χαλκιδική, θα κολυμπήσει ο Σπύρος Ροής το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016.

Σαράντα ημέρες μετά την  ολοκλήρωση του διάπλου του Σαρωνικού, ο Σπύρος Ροής, ανηφορίζει στην Χαλκιδική για να διασχίσει τον Τορωναίο Κόλπο. Ο αγώνας αυτός αποτελεί τιμή για τον κολυμβητή της καρδιάς μας, καθώς ο Σπύρος θα είναι ένας από τους 20 κολυμβητές από όλο τον κόσμο που επιλέχθηκαν να κολυμπήσουν τον μαραθώνιο των 26χλμ, από το πρώτο έως το δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής.

Πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως επίπονο και ανταγωνιστικό αγώνα, για τον οποίο η επιλογή των αθλητών γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η τεχνική ενημέρωση των αθλητών και το Σάββατο το πρωί στις 8πμ, θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση.

Η ομάδα υποστήριξης του Σπύρου, απαρτίζεται από τον Χρήστο Ηλιάδη και τον -γνωστό μας – Τάσο Θεοδωρόπουλο.

Ο Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου διοργανώνεται από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ». Πρόκειται για την διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στην Νικήτη της Σιθωνίας, ένα μαραθώνιο κολύμβησης 26 χλμ. Οι κολυμβητές δεν χρησιμοποιούν κανένα βοηθητικό μέσο πλεύσης αλλά για την ασφάλεια τους συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία.

Ο Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου ξεκίνησε πριν 41 χρόνια, τον Ιούλιο του 1971, όταν μια παρέα 6 Νικητιανών, με κίνητρο την αγάπη για τη θάλασσα, έκανε πραγματικότητα κάτι που για  όλους ήταν μια τρέλα, να περάσουν από τη Νικήτη της Σιθωνίας στην Κασσάνδρα, διαπλέοντας τον Τορωναίο κόλπο. Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά πιο οργανωμένα. Το 1973 η ίδια παρέα ίδρυσε την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων».

Καλή επιτυχία Σπύρο. Το Σάββατο το πρωί οι σκέψεις μας θα είναι μαζί σου.

 
Σχολιάστε