Ο Μπατζάβαλης “εξαφάνισε” το ακόντιο


batzavalis_rekorΤον αγώνα που θα ήθελε να έχει κάνει στο Αμστερνταμ πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στη Θήβα στους αγώνες “Χρήστος Βουδούρης” ο Τροιζήνιος πρωταθλητής Παρασκευάς Μπατζάβαλης.
Ο Ελληνας πρωταθλητής του ακοντισμού έστειλε το ακόντιο στα 85,95 μ. και κατάφερε να γράψει ιστορία. Οχι μόνο βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, αλλά κατάφερε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων το οποίο ήταν 83,82 μ. και ανήκε στον σπουδαίο Κώστα Γκατσιούδη από τις 30 Ιουλίου του 1994.
Παράλληλα ο Μπατζάβαλης έγινε ο δεύτερος κορυφαίος Ελληνας όλων των εποχών πίσω από τον Γκατσιούδη.
«Δεν ξέρω τι να πω τα έχω χάσει. Ένιωθα τέλεια και φωτιά στο σώμα μου, αν και πανελλήνιο ρεκόρ δε ξέρω αν μετράει. Ήταν ένας τέλειος αγώνας και μακάρι να έρθω και του χρόνου. Άργησα λίγο να το κάνω, αλλά τέλος καλό όλα καλά» ήταν τα λόγια του στο Sportsfeed μετά τους αγώνες στη μνήμη του Χρήστου Βουδούρη. Ο πρωταθλητής αναφέρθηκε και στο άτομο που θέλει να αφιερώσει την σημερινή επιτυχία καθώς και να το ευχαριστήσει δημόσια για την στήριξη του. «Αυτό το αφιερώνω στη μάνα μου, διότι στο Άμστερνταμ δεν της χάρισα έναν τελικό. Είχε κλείσει εισιτήρια για τον τελικό αλλά δε μπήκα και σήμερα με την ευκαιρία που πέρασε από εδώ γιατί πήγαινε στη Λάρισα, της είπα θα σου χαρίσω έναν τελικό Μάνα…». Η επόμενη εμφάνιση του Μπατζάβαλη θα γίνει στο πανελλήνιο των νέων στη Λάρισα.Σχολιάστε