Οι 9 «τελικοί» για την απόλυτη επιτυχία του ΤροιζηνιακούtroizΈνα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας βρίσκεται ο Τροιζηνιακός, αφού με τη νίκη με 3-0 εκτός έδρας επί του Ποσειδώνα Διδύμων διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και το μόνο που απομένει, είναι να κερδίσει εκτός έδρας τα Μέθανα και να στεφθεί πρωταθλητής και μαθηματικά. Ο Τροιζηνιακός, βρίσκεται μόνος πρώτος, αλλά μόλις ένα βαθμό μπροστά από την Κοιλάδα και η νίκη στα Μέθανα θα δώσει στην ομάδα του Ν. Φασιά το πρωτάθλημα, αφού την τελευταία αγωνιστική θα κερδίσει τον αγώνα με τον ΑΟ Πόρου στα «χαρτιά», καθώς η ομάδα του Πόρου έχει διαλυθεί και δεν αγωνίζεται.
Δείτε φάσεις από τον αγώνα στα Δίδυμα, όπου ο Τροιζηνιακός επικράτησε με 3-0.

Αν, όπως όλα δείχνουν, κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του Γαλατά, θα διεκδικήσει την άνοδο της στο νέο πρωτάθλημα της Football league 2, μέσα από αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σε ένα μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών.
Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ο Τροιζηνιακός κατακτήσει το πρωτάθλημα Αργολίδας, θα αντιμετωπίσει τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. από το πρωτάθλημα Μεσσηνίας, από την Αρκαδία θα αντιμετωπίσει κατά πάσα πιθανότητα τα Φαλαίσια και από τη Λακωνία, είτε τον Ολυμπιακό Γυθείου, ή τον Μολαϊκό.
Σε περίπτωση που στεφτεί πρωταθλητής και σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ο Τροιζηνιακός θα προβιβαστεί στο νέο πρωτάθλημα της Football league 2 που από τη νέα αγωνιστική περίοδο αλλάζει.
Συγκεκριμένα, θα υπάρξει ενοποίηση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική.
Το 2013 -2014 θα είναι η πρώτη σεζόν που οι δύο κατηγορίες θα γίνουν μία και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη νέα κατηγορία θα είναι 96. Την επόμενη περίοδο, 2014-2015, οι ομάδες θα μειωθούν σε 64, αριθμός που θα παραμείνει τόσο για τη σεζόν 2015-2016 όσο και για τη 2016-2017.
Η ενοποίηση της των δύο αυτών κατηγοριών θα επηρεάσει και τη Football League, καθώς τη φετινή σεζόν θα υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες, τέσσερις θα προβιβαστούν στη Super League ενώ θα ανέβουν από τη Football League2 έντεκα (11) ομάδες. Από αυτές τις αλλαγές θα προκύψουν δύο όμιλοι των 14 ομάδων στη Football League.
Την περίοδο 2013 -2014 οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Football League θα αυξηθούν στις έξι ενώ αυτές που θα υποβιβαστούν από την ενοποιημένη Γ’ και Δ’ στα πρωταθλήματα των τοπικών Ενώσεων, θα είναι συνολικά 46!
Από τα πρωταθλήματα των τοπικών ΕΠΣ θα ανέβουν κλιμακωτά 14 ομάδες το 2013 -2014, δηλαδή το 25% των πρωταθλητών, και 28 το 2014-2015. Φέτος θα υποβιβαστούν 37 ομάδες από τη Δ’ Εθνική, την επόμενη περίοδο, 2014-2015, θα «πέσουν» από τη νέα κατηγορία 46 ομάδες με τον αριθμό αυτό να μειώνεται στις 28 ομάδες το 2014-2015 και το 2015-2016.
Επίσης, η ομάδα του Τροιζηνιακού συνεχίζει και στα ημιτελικά, στον θεσμό του Κυπέλλου Αργολίδα. Την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου, η ομάδα του Γαλατά υποδέχεται την Ένωση Ερμιονίδας που βρίσκεται στην πρώτη θέση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Με λίγα λόγια, απομένουν 9 ακόμη αγώνες για να δούμε αν κατακτήσει το απόλυτο των φετινών στόχων (πρωτάθλημα Αργολίδας, κύπελλο Αργολίδας, προβιβασμός κατηγορίας) η ομάδα του Γαλατά. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Σχολιάστε