Ξέφραγο αμπέλι το Στάδιο Κ.Ε. ΠόροςΠριν από μια εβδομάδα, ο αθλητής της Γ.Ε. Πόρου, Πάρις Μπατζάβαλης, κατάκτησε – με το εθνόσημο- τη 2η θέση, στο ακόντιο, στους Βαλκανικούς Αγώνες της Προύσας. Ο νεαρός ακοντιστής, όπως και δεκάδες ακόμη αθλητές της Γ.Ε. Πόρου, προπονούνται στο σπίτι του στίβου στο νησί, το στάδιο του Κ.Ε. Πόρος.
Τον τελευταίο καιρό, όσοι περνάμε κάθε απόγευμα, μπροστά από το στάδιο, γινόμαστε, μάρτυρες, μιας εικόνας αναρχίας που επικρατεί, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στο ταρτάν του σταδίου.
Ο προπονητής της Γ.Ε. Πόρου, εκπαιδευτικός κ. Κώστας Γκιών, με επιστολή του, μας περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο στάδιο και μας κτυπάει το «καμπανάκι», για το μέλλον του σταδίου του Κ.Ε. Πόρος και την ασφάλεια των παιδιών.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή του:
«Αυτό που συμβαίνει καθημερινά στο στάδιο ΄΄ΚΕ ΠΟΡΟΣ΄΄ κάθε άλλο παρά αθλητικό στάδιο ή χώρο αθλουμένων θυμίζει.
Δεκάδες ποδήλατα στο χώρο του ΄΄ταρτάν΄΄ τον χώρο δηλαδή που είναι αποκλειστικά για τρέξιμο, κινούνται δίπλα στους αθλητές του στίβου και σε κάποιους πολίτες που θέλουν να ασκηθούν. Τα ποδήλατα, τα μηχανάκια και οι πολλοί ασυνείδητοι που παίζουν ποδόσφαιρο στον χώρο του στίβου, έχουν καταστρέψει τον ελαστικό τάπητα (ταρτάν) σε πάρα πολλά σημεία.
Δεκάδες μικροί πάνω στα στρώματα του άλματος σε ύψος και του άλματος επί κοντώ, τα οποία ανήκουν στον τοπικό σύλλογο στίβου Γ.Ε. Πόρου και κοστίζουν χιλιάδες ΕΥΡΩ, τα καταστρέφουν καθημερινά τοποθετώντας πάνω θρανία και άλλα αντικείμενα τα οποία έχουν σχίσει το ΄΄αντισπαϊκ΄΄ ειδικό προστατευτικό πάνω στα στρώματα καθώς και τα προστατευτικά καλύμματα.
Το ωράριο που έχει αποφασισθεί από κοινού μεταξύ του Κ.Ε. Πόρος και των συλλόγων τηρείται μόνον από τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Οποιοσδήποτε και οποτεδήποτε εισέρχεται (όχι πάντα από την είσοδο, αλλά και από τα κάγκελα) στο στάδιο κάνει το κέφι του όπως ποδήλατο, rollers, καταστρέφει και ρυπαίνει τον χώρο (το στάδιο είναι γεμάτο σκουπίδια, αποτσίγαρα και μπουκάλια, τα οποία συνεχώς τα μαζεύουν οι ναύτες, αλλά είναι τόσα πολλά που δεν τα προλαβαίνουν) και φεύγει όπως ανεξέλεγκτα εισήλθε στον χώρο.
Αυτό που συμβαίνει στο στάδιο του Πόρου, δηλαδή η ανεξέλεγκτη είσοδος και δράση (γιατί δεν γίνεται άθληση) εντός του σταδίου, σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο στάδιο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του πολιτισμένου και απολίτιστου κόσμου.
Το στάδιο με αυτή την αυθαίρετη χρήση που γίνεται δεν θα έχει περισσότερο από ένα χρόνο ζωής και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους συλλόγους και τα σωματεία της περιοχής αλλά και κάθε Έλληνα φορολογούμενο που με τα χρήματά του ανακατασκευάστηκε το 2004 το στάδιο του Πόρου και τα χρήματα αυτά δεν είναι και λίγα αφού ξεπέρασαν αρκετά τις εξακόσιες χιλιάδες ΕΥΡΩ.»

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο κ. Γκιών, μας επισήμανε, ότι η ανεξέλεγκτη είσοδος ασχέτων – που είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν σέβονται τις προπονήσεις των αθλητών- εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια όλων. «Οι αθλητές των ρίψεων ρίχνουν πάνω από 60 μέτρα. Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα γίνει, αν βρεθεί ένα παιδάκι, εκεί που θα προσγειωθεί η σφύρα ή το ακόντιο» υπογραμμίζει ο κ. Γκιών.
Σχολιάστε