Μεγάλη βολή του Πάρη Μπατζάβαλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβουbatzavalis_tallin_kommeniΔεν είναι τυχαίο ότι ο τροιζήνιος αθλητής Παρασκευάς Μπατζάβαλης βελτιώνει για μία ακόμη φορά φέτος το ατομικό του ρεκόρ στον ακοντισμό. Ούτε προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι πλέον ο 5ος κορυφαίος Ελληνας αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος με το 81,04 μέτρα.

Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή, ήταν από τα κυρίαρχα πρόσωπα της σημερινής ημέρας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών -Γυναικών, καθώς  βελτίωσε δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ αρχικά στην πρώτη (80,66 μ.) και έπειτα στην έκτη και τελευταία του βολή, και άφησε στην ιστορία το 78,48 μ., που πέτυχε στον προκριματικό του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος στο Ταλίν.

“Για τρεις μήνες δεν ήμουν σε θέση να σηκώσω ούτε ένα βαράκι και τώρα έχω φτάσει στο σημείο να κυνηγάω σπουδαία όρια”, είπε ο Μπατζάβαλης εμφανώς ικανοποιημένος και συμπλήρωσε: “Φοβόμουν τον αγωνιστικό χώρο στο ΟΑΚΑ, που δεν ήταν καλός. Τελικά βγήκε μια μεγάλη βολή. Θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι ανάλογο και στο Ταλίν και να πάρω μετάλλιο”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε σχετικά με το τι άλλαξε φέτος: “Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει. Είμαι πολύ συγκεντρωμένος. Με βοήθησε πολύ το περιβάλλον μου, ο προπονητής μου, η οικογένεια μου”, είπε. Δεύτερος με 77,26 μ. ήταν ο Γιάννης Κυριαζής. “Το σημαντικό είναι ότι δεν πόνεσα. Θα μπορούσα να πετύχω καλύτερη επίδοση”, είπε ο Κυριαζής. Τρίτος με νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Νίκος Ευθαλιάδης με βολή στα 74,25 μέτρα. Το όριο στο ακόντιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι 82 μ. και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 83,00 μέτρα.
Σχολιάστε