Μας “ζέστανε” η Φλόγα της ΕλπίδαςΗ λάμψη και η ζεστασιά της Φλόγας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, φώτισε και “ζέστανε” τον ήδη ηλιόλουστο και ζεστό μεσημεριανό ουρανό του Πόρου, την Τετάρτη 22 Ιουνίου.
Η συγκινητική εκδήλωση, ξεκίνησε με τη λαμπαδηδρομία στις 2 και μισή το μεσημέρι από το Κ.Ε. Πόρος με λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς και αθλητές από όλο τον κόσμο και τη χώρα μας και από μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Γαλατά, διέσχισε την παραλιακή ζώνη και κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων.
Εκεί, παρουσία των αρχών και του λαού του Πόρου έγινε η τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας. Η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο και εν συνεχεία ακούστηκε ο Ύμνος των Special Olympics Αθήνα 2011.
Ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός καλωσόρισε την αποστολή στο νησί του Πόρου και στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του θεσμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα, την κοιτίδα του Πολιτισμού, του Ολυμπιακού Ιδεώδους και των πανανθρώπινων αξιών, τέτοιου είδους διοργανώσεις αγκαλιάζονται με θέρμη από τις τοπικές κοινωνίες, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Κι αυτό ήταν κάτι που νιώσαμε ιδιαίτερα ως συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα ΄΄Πόλις – Αμφιτρύων΄, καθώς όλοι οι τοπικοί φορείς θέλησαν να προσφέρουν με την παρουσία τους ένα ελάχιστο δείγμα της ελληνικής φιλοξενίας και του πολιτισμού μας.»
Τέλος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά ΄΄Οι Φίλοι της Παράδοσης΄΄ που χόρεψαν και μάγεψαν το κοινό, τις γυναίκες του Πολιστικού Συλλόγου ΄΄Η Ποριώτισσα΄΄ για το φιλόξενο κέρασμα, τον Ν.Ο.Π.Τ., τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων ΑμΕΑ ΄΄Ο Άγιος Κήρυκος΄΄ και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γαλατά και κυρίως τους μαθητές του που λάμπρυναν με την παρουσία τους την λαμπαδηδρομία και την τελετή.
Τον λόγο στη συνέχεια έλαβε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων ο Διευθυντής Λαμπαδηδρομίας Στέλιος Κωνσταντινίδης, ο οποίος επεσήμανε το σημαντικό έργο που επιτελείται μέσα από τον θεσμό των Special Olympics και συνεχάρη τους γονείς των αθλητών και των παιδιών που συμμετείχαν και τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμο Πόρου για την συμμετοχή του, επισημαίνοντας πως όλα τα μέλη της αποστολής και οι λαμπαδηδρόμοι μαγεύτηκαν από την ομορφιά του.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αυστραλός Steven Datson εκ μέρους των λαμπαδηδρόμων αστυνομικών και ο Αμερικανός Jack Kommander εκ μέρους των αθλητών των Special Olympics.
Ο Δήμαρχος Πόρου απένειμε αναμνηστικά του Δήμου στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και αμέσως μετά τα νεότερα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά ΄΄Οι φίλοι της Παράδοσης΄΄ χόρεψαν νησιώτικους χορούς, ενόσω τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου ΄΄Η ΠΟΡΙΩΤΙΣΣΑ΄΄, προσέφερε παραδοσιακό κέρασμα σε όλους.

Παρά την επιτυχία της διοργάνωσης, πολλοί Ποριώτες εξέφρασαν το παράπονο τους – και με το δίκιο τους – ότι μια τέτοια, παγκοσμίου εμβέλειας εκδήλωση δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα πολλοί Ποριώτες να μη γνωρίζουν ότι επρόκειτο να γίνει. Επέρριψαν ευθύνες για αυτό τόσο στην Δημοτική Αρχή που δεν ενημέρωσε, όσο και σε εμάς, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με το πέρας της τελετής ο Δήμος Πόρου παρείχε φιλοξενία στα μέλη της αποστολής.
Η αποστολή με τη Φλόγα της Ελπίδας αναχώρησε με σκάφος στις 4:30 το απόγευμα με επόμενο σταθμό την Αίγινα.
Σχολιάστε