Κουβαρά και Ράπτη στο Πρωτάθλημα Διάθλου Νοτιοανατολικής ΕυρώπηςΔυναμική ήταν η εκπροσώπηση των δύο κοριτσιών από τον Πόρο και τον Γαλατά, που ενίσχυσαν την ελληνική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Διάθλου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το Σάββατο 22 Απριλίου διεξήχθη στην πόλη Buftea της Ρουμανίας το Πρωτάθλημα Διάθλου Νοτιοανατολικής Ευρώπης όπου η χώρα μας και η Ε.Ο.ΤΡΙ. εκπροσωπήθηκαν από 9 αθλητές και αθλήτριες με συνοδό τον πρωτοπόρο προπονητή ακαδημιών τριάθλου Γιάννη Πετρίδη. Στο σύνολο τους επιλέχθηκαν νέα παιδιά των κατηγοριών Youth και Junior, αφού είναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ο.ΤΡΙ. να δίνει διεθνείς αγωνιστικές ευκαιρίες στα ανερχόμενα ταλέντα της χώρας μας και η επιλογή αυτή δικαιώθηκε για ακόμα μια φορά αφού είχαμε πολλές επιτυχίες.

Ανάμεσα στους 9 αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας, βρίσκονταν και δύο δικές μας νεαρές αθλήτριες του σωματίου “Saronic Triathlon Team” που προπονεί ο Σπύρος Ροής, οι οποίες τα πήγαν περίφημα στον πρώτο τους διεθνή αγώνα με το εθνόσημο.

Πρόκειται για την Νιόβη Κουβαρά που ξεχώρισε τερματίζοντας 5η στην κατηγορία κορασίδων και την Κατερίνα Ράπτη που επίσης τα πήγε περίφημα τερματίζοντας 13η στην ίδια κατηγορία.

Την προσπάθεια των κοριτσιών μας ενίσχυσαν με χορηγίες τους η αεροπορική εταιρεία Aegean όπου προσέφερε την δωρεάν μεταφορά των αγωνιστικών ποδήλατων της Νιόβης και της Κατερίνας και η εταιρεία ναυτιλιακών ειδών «Lalizas» προσέφερε ως χορηγία τα αγωνιστικά κολάν που αγωνίστηκαν οι δύο κοπέλες.

Από την υπόλοιπη αποστολή ξεχώρισαν ο Λούης Γούντγκεϊτ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους παίδες. Διακρίθηκαν ο Νίκος Πονηρέας (έφηβοι) και ο Δημήτρης Αρνοκουρος (Παμπαίδες) που πήραν την 5η θέση στην κατηγορία τους αντίστοιχα. Πολύ καλά πήγαν επίσης στην κατηγορία Κορασίδων η Ρόμπιν Γούντγκεϊτ, Ευανθία Τόδε και Πηνελόπη Γαϊτάνη. Ειδικά μνεία πρέπει να γίνει για τον “βενιαμίν” της ομάδας, τον Λουτσιάν Ιγνάτ που ήταν 1ος στα Kids.

Συγχαρητήρια στα δυο κορίτσια και στον προπονητή τους Σπύρο Ροή, που δείχνει από νωρίς τι δουλειά γίνεται στο σωματείο τριάθλου “Saronic Triathlon Team”.

Τους ευχόμαστε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Οι φωτογραφίες είναι του Ανδρέα Κουβαρά, που συνόδευσε τα κορίτσια στη Ρουμανία.

 
Σχολιάστε