Θα διεκδικήσουν στα δικαστήρια τα πρίμ τους οι Ολυμπιονίκες του Πεκίνου!Φωτο: Μπάμπης Κανατσίδης

Μέσω δικαστηρίων θα διεκδικήσουν οι επτά Έλληνες κάτοχοι μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, τα πριμ που τους οφείλει η Πολιτεία εδώ και δύο χρόνια. Τους τελευταίους 25 μήνες βρίσκονται σε αναμονή για την είσπραξη των χρημάτων, όμως μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ.
Στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου η Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια, δύο ασημένια με τους Αλέξανδρο Νικολαΐδη στο Τάε Κβο Ντο και στο διπλό σκιφ με τους Πολύμερο-Μούγιο, καθώς και δύο χάλκινα με την Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν και το πλήρωμα των Ίνγκλινγκ στην ιστιοπλοΐα με τις Μπεκατώρου, Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη.

Από το 2008 μέχρι σήμερα όσες φορές οι αθλητές ζήτησαν να εισπράξουν τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί η Πολιτεία βρήκαν κλειστές πόρτες, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κινηθούν μέσω της δικαστικής οδού.

Η Πηγή Δεβετζή με δηλώσεις τις στην ιστοσελίδα contra.gr εξέφρασε την αγανάκτησή της και είπε σχετικά:

«Είναι ντροπή τους. Πώς θέλουν να έχουν αθλητισμό χωρίς κίνητρα; Στην αρχή μας είπαν να πάρουμε το 20% και στη συνέχεια τίποτα. Έτσι συμφωνήσαμε όλα τα παιδιά να πάμε στη λύση του δικηγόρου μήπως και βρούμε άκρη στο θέμα. Για τέσσερα χρόνια ξεχνάμε τα σπίτια μας και δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για να φτάσουμε σε μια τέτοια επιτυχία και μετά συναντάμε την αδιαφορία. Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει να συνεχίσω τον υψηλό αθλητισμό. Έχω ξεκινήσει να προπονούμαι αλλά τις τελικές μου αποφάσεις θα τις πάρω ανάλογα με τις εξελίξεις».
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης τάσσεται φανερά υπέρ των Ολυμπιονικών και αναφέρει: «Η πολιτεία πέρα από τη νομική έχει και ηθική δέσμευση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι σε όσους τίμησαν και δόξασαν την Ελλάδα». Την ίδια άποψη έχει και ο πρόεδρος του σωματείου των αθλητών (ΣΕΓΑΣ) κ. Σεβαστής, ο οποίος τονίζει: «Η πολιτεία πρέπει να είναι συνεπής σε αυτά που υπόσχεται απέναντι στους αθλητές μας», αλλά και ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Σιρανίδης: «Θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας και θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα πρέπει να δοθούν στους αθλητές».
Πηγές: ΠΡΕΖΑ TVΑποκαλύψεις

Δημήτρης Μούγιος

“Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κρίση στην πολιτεία, αλλά αυτά είναι χρήματα τα οποία χρειαζόμαστε για την προετοιμασία μας και είχαμε υπολογίσει ότι θα τα παίρναμε πολύ πιο νωρίς και δεν τα έχουμε πάρει ακόμη. Είμαστε σε μια στάση αναμονής για να δούμε τι θα κάνουμε.”

Βασίλης Πολύμερος

“Σίγουρα το ότι έχουν περάσει δύο χρόνια και κάτι μήνες από τους Ολυμπιακούς και δεν έχουμε πάρει ακόμη τα πριμ είναι κάτι πολύ αρνητικό. Εάν εγώ χρωστούσα κάποιο ποσό στο δημόσιο, θα το έδινα και με τόκο. Δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε τα χρήματα από τα πριμ μας, δεν έχουμε καμία ειδοποίηση. Θα ήθελα να μου διασφαλίσει κάποιος από την πολιτεία ότι τα λεφτά αυτά δεν πρόκειται να χαθούν, γιατί εμείς αγωνιστήκαμε, παλέψαμε για την Ελλάδα.”

Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος κατέκτησαν αργυρό μετάλλιο στην κωπηλασία και διεκδικούν χρηματικό έπαθλο αξίας 100.00 ευρώ.
Σχολιάστε