Η Γενική Συνέλευση του ΝΟΠΤphoto (76)Ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία παρέθεσε ο Πρόεδρος του ΝΟΠΤ Δημήτρης Σπυριδάκης, στην γενική συνέλευση του Ομίλου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του Ομίλου, ο κ. Σπυριδάκης ανέφερε «Η οικονομική κρίση μας έχει στερήσει πηγές εσόδων που είχαμε στο παρελθόν.  Από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, τις  Ομοσπονδίες,  αλλά και από διάφορους ιδιώτες χορηγούς και εταιρείες. Ο Δήμος Πόρου εξακολουθεί να μας συμπαραστέκεται με τα πενιχρά οικονομικά που διαθέτει. Η νέα Δημοτική Αρχή έχει εξαγγείλει ότι θα εφαρμόσει αντικειμενικά κριτήρια για τη βαθμολόγηση των αθλητικών συλλόγων του τόπου μας και βάσει αποτελέσματος θα επιχορηγήσει με χρήματα που θα μπορεί να διαθέσει».

Ο Πρόεδρος του ΝΟΠΤ, αναφέρθηκε στην οικονομική στήριξη που παρέχει ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης και η οικογένεια του, ενώ πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια του στη διοργάνωση του πρώτου προπονητικού κοινοβίου που έγινε στον Πόρο, σε συνεργασία με την ΕΚΟΦΝΣ και ευχαρίστησε το Κ.Ε. Πόρος για την φιλοξενία που παραχώρησε στους αθλητές που συμμετείχαν.

«Η εμπειρία αυτή μας έδωσε την πεποίθηση ότι μπορούμε να αναλάβουμε και πάλι προπονητικά κοινόβια Εθνικών Ομάδων κωπηλασίας και κανόε – καγιάκ ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο που προσφέρεται το λιμάνι και το χρειάζεται η οικονομία του νησιού μας».

Στη συνέχεια ο κ. Σπυριδάκης, αναφέρθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου, λέγοντας πως δόθηκε μεγαλύτερη δημοσιότητα από άλλες χρονιές, προκειμένου να γίνει άνοιγμα και πάλι στην τοπική κοινωνία, ώστε να στηριχθεί ηθικά και οικονομικά ο Όμιλος και ευχαρίστησε τον Δημ. Βλάχο, που έκανε χορηγία την πίτα και τα γλυκά της εκδήλωσης.

Αναφερόμενος στις αθλητικές εκδηλώσεις του ΝΟΠΤ, ο κ. Σπυριδάκης ενημέρωσε για τους προγραμματισμένους αγώνες προς τιμή του ποριώτη Ολυμπιονίκη Δημήτρη Μούγιου, που τελικά γιατί δεν επετράπη οικονομικά να γίνουν.

«Ο Δημήτρης Μούγιος θα υποβάλει αίτηση εγγραφής για να γίνει πλέον από αθλητής του ομίλου  σε τακτικό μέλος» δήλωσε ο κ. Σπυριδάκης «Θεωρώ σημαντική αυτή την απόφαση του Δημήτρη, γιατί η εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία και την ανάπτυξη του ομίλου».

Κωπηλασία

Στον αγωνιστικό απολογισμό του ομίλου, ενημερωθήκαμε για την συμμετοχή του κωπηλατικού τμήματος στους διασυλλογικούς αγώνες της Καστοριάς, σε διασυλλογικούς στη Σαλαμίνα και στον Σχινιά και στους αγώνες του Ο.Ε. Αθλητές του ΝΟΠΤ συμμετείχαν σε προπονητικό κοινόβιο στον Σχινιά και στον Πόρο.

Κανόε Καγιάκ

Το τμήμα του Κανόε – Καγιάκ συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες σε Βόλο, Νεάπολη, Σαλαμίνα, Βουλιαγμένη και Χαλκίδα, ενώ οι αθλητές Συριόπουλος και Χατζόπουλος, συμμετείχαν στο προπονητικό κοινόβιο της Εθνικής στα Χανιά.

Επιπλέον, ο Συριόπουλος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων ανδρών και στο Πανευρωπαϊκό ανδρών, ενώ ο Χατζόπουλος συμμετείχε με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων.

Ιστιοπλοΐα

Στο τμήμα του ΝΟΠΤ, αυτό της ιστιοπλοΐας υπάρχει κινητικότητα με το ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι αδερφοί Κουβαρά και ο Λευτέρης Μελαχροινός.

Θαλάσσιο Σκι

Στο θαλάσσιο Σκι, ο Σωτήρης Κύπριος και η οικογένεια του κρατούν ψηλά την σημαία του ΝΟΠΤ, χωρίς να έχουν απαιτήσεις από τον Όμιλο, παρά μόνο γραμματειακή υποστήριξη.

Αναφερόμενος στα Γραφεία του Ομίλου, ο κ. Σπυριδάκης επανέφερε την διεκδίκηση του κτηρίου των Ναυτοπροσκόπων στο Άλσος Παπαντωνίου «Το αξίζουμε» υπογράμμισε.

Κ.Ε. Πόρος και εγκαταστάσεις του Ομίλου

«Το Πολεμικό Ναυτικό, εδώ και δύο χρόνια απαιτεί για τις παραχωρήσεις χώρων που προσφέρει, ανταποδοτικά οφέλη. Για φέτος ο όμιλος μας ανέλαβε να επισκευάσει τις τουαλέτες και εσωτερικά επιχρίσματα του Λεβαρχείου. Επιπλέον να καθαρίσει τον βυθό πέριξ του λεβαρχείου από παλιά σίδερα τα οποία πράγματι είναι επικίνδυνα για τα σκάφη αλλά και σε περίπτωση ανατροπής για τα πληρώματα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΝΟΠΤ.

Ο όμιλος αντιμετωπίζει προβλήματα στη εξέδρα Σερέτη αφού η μία έχει ήδη καταστραφεί και η άλλη είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. «Κάτι πρέπει να κάνουμε. Μόνοι μας δεν μπορούμε».

Προβλήματα υπάρχουν και στον θαλάσσιο στίβο από την Νησίδα μέχρι το Ξενία από τα σκάφη που αγκυροβολούν στον στίβο. «Πρέπει να οριοθετηθεί η περιοχή και τα σκάφη να μετακινηθούν λίγα μέτρα πιο ανοιχτά» πρότεινε.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. GONIOS KAYAK says:

    re proedre asto to kagiak ………………kopilatopatera

Σχολιάστε