Η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές του ΝΟΠΤ12439239_10207338246327676_238476532582899969_nΗ Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΠΤ, έγιναν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο κτήριο Συγγρού.

Αρκετά μέλη, συμμετείχαν στην συνέλευση του Ομίλου – ανάμεσα τους και ο Ποριώτης Ολυμπιονίκης Δημήτρης Μούγιος – όπου ενημερώθηκαν για τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, τον οικονομικό απολογισμό και τους αγωνιστικούς απολογισμούς των αθλητικών τμημάτων του Ομίλου.

Στην συνέλευση προήδρευσε τιμής ένεκεν ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου κ. Φώτης Ζαράνης. Στην ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος του ΝΟΠΤ κ. Δημήτρης Σπυριδάκης, μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΝΟΠΤ, ιδιαίτερα από την εποχή διεκόπησαν όλες οι επιχορηγήσεις προς τα αθλητικά σωματεία.

Ο ΝΟΠΤ αντιμετώπισε αυτές τις δυσκολίες με πολύ προσεκτική διαχείριση, και κατάφερε να μην παρουσιάζει παθητικό στο ταμείο του.

Ο Ναυτικός Όμιλος ως μη κερδοσκοπικό σωματείο, χειρίστηκε κάποια οικονομικά ζητήματα, όπως καθυστερήσεις συνδρομών, με κοινωνική ευαισθησία, ενώ μέσω του εθελοντισμού, συνεισέφεραν και ορισμένα μέλη του Δ.Σ. προσφέροντας την προσωπική τους εργασία κάνοντας συντηρήσεις και επισκευές εξοπλισμού.

Ο κ. Σπυριδάκης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τις διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον ΝΟΠΤ το 2015, με κυριότερες αυτές των αγώνων «Ποσειδώνια – Kayak Greece» και τους κωπηλατικούς αγώνες «Πέτρος Λίτσας».

Τα «Ποσειδώνια – Kayak Greece», συνδιοργανώθηκαν με τον Δήμο Πόρου και την Εθελοντική Οργάνωση Kayak Greece και προβλήθηκαν σε πανελλήνια εμβέλεια από τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά Μέσα. «Ιδιαίτερα πρέπει να τονιστεί η οικονομική προσφορά των επαγγελματιών, καταστηματαρχών του Πόρου αλλά και φίλων του ομίλου οι οποίοι κάλυψαν το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης των αγώνων. Τους ευχαριστούμε όλους» δήλωσε ο κ. Σπυριδάκης.

Στην κωπηλασία ο ΝΟΠΤ είχε προγραμματίσει για το 2015 δυο αγώνες. O αγώνας προς τιμή του Ολυμπιονίκη Δημήτρη Μούγιου δεν πραγματοποιήθηκε για οικονομικούς λόγους, ενώ ο καθιερωμένος αγώνα στη μνήμη του Πέτρου Λίτσα, λόγω καιρικών συνθηκών, περιορίστηκε σε μικρότερες αποστάσεις, ωστόσο συγκέντρωσε πολλές συμμετοχές.

Ο κ. Σπυριδάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση του Κ.Ε. Πόρος, ενώ συνεχάρη και ευχαρίστησε τους γονείς των αθλητών του ΝΟΠΤ, που παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν τα παιδιά τους που αγωνίζονται με τον όμιλο.

Τέλος ο κ. Σπυριδάκης, αναφέρθηκε στα σχόλια που αφορούσαν την δημόσια ευχαριστία προς τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη για την οικονομική του στήριξη. «Υπάρχει κάποιος που μας πρόσφερε και δεν τον μνημονεύσαμε; Π.χ. Λαμπρακης Βετας  – Υπάρχουν και κάποιοι που βοηθούν με την προϋπόθεση να μην ανακοινωθεί το όνομα τους. Τώρα λοιπόν αυτός που είναι πιο δυναμικός χορηγός είναι ο Δημητριάδης.  Τι να κάνουμε, να μην το λέμε γιατί συμβαίνει να είναι ο Δήμαρχος;» δήλωσε ο κ. Σπυριδάκης, διευκρινίζοντας ότι   «Εμείς  ενδιαφερόμαστε για τον όμιλο μας και τίποτε άλλο .Ο όμιλος από της ιδρύσεως του έμεινε μακριά από κόμματα –παρατάξεις και από οποιοδήποτε αλλότριο από τον σκοπό του καταστατικού του .Αυτή η θέση και παράδοση,  έχει πλέον ριζώσει  και   εμπεδωθεί τόσο,  ώστε να εγγυάται και την μελλοντική προστασία του ομίλου από κινήσεις που υποκρύπτουν άλλες επιδιώξεις εκτός των καθαρά αθλητικών».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο απερχόμενος έφορος του Κανόε Καγιάκ Κώστας Συριόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλές επιτυχίες που χάρισε το τμήμα, στον όμιλο.

«Φέτος ήταν η χρονιά του Καγιάκ, με τις αθλήτριες του ΝΟΠΤ, να ανεβαίνουν σημαντικά στο αγωνιστικό κομμάτι» δήλωσε ο κ. Συριόπουλος.

Ο έφορος του ομίλου ενημέρωσε για τους αγώνες που συμμετείχε μέσα στο 2015 ο ΝΟΠΤ.

Αναλυτικότερα, στους Πανελλήνιους αγώνες του Μεσολογγίου, όπου ο ΝΟΠΤ συμμετείχε με 27 αθλητές, κατακτώντας την 2η θέση. Στους Πανελλήνιους αγώνες Ανάπτυξης στο Σχινιά, όπου ο όμιλος συμμετείχε με 14 αθλητές καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Επίσης ο ΝΟΠΤ, το 2015, συμμετείχε στους τρεις αγώνες του “Kayak Greece”, στους διασυλλογικούς των Μεθάνων και της Σαλαμίνας, αλλά και στη διεθνή Ρεγκάτα της Κύπρου.

Τέλος, ο κ. Συριόπουλος αναφέρθηκε και στους αθλητές του ΝΟΠΤ που συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα Καγιάκ (Συριόπουλο, Χατζόπουλο και Αλεξόπουλος) και στις σημαντικές συμμετοχές τους σε αγώνες από την Γερμανία, μέχρι το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες αφήνουν μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.  Επίσης εξέφρασε την χαρά του, για την επιστροφή στις προπονήσεις, του αθλητή Γεωργούση, ο οποίος είχε διακόψει τις προπονήσεις, λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, στις οποίες πέτυχε τελικά τον στόχο του.

Ο κ. Συριόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προπονητές του τμήματος, αδερφούς Λαδά και Γ. Μπερή, ενώ ενημέρωσε πως ο Όμιλος έχει προχωρήσει και σε δυο μεταγραφές αξιόλογων αθλητών.

Να σημειώσουμε ότι οι αθλητές του Καγιάκ, προετοιμάζονται για την προσπάθεια τους να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς του Ρίο και για αυτόν το σκοπό, ο ΝΟΠΤ έχει εφοδιαστεί με καινούργιο σκάφος Κ2, αξίας 4.057 ευρώ, με τον Δήμαρχο Πόρου, να αναλαμβάνει το κόστος της προκαταβολής (1.000ευρώ), ενώ μέχρι σήμερα, έχει επίσης ανταποκριθεί η επιχείρηση  Αυγερινός και η οικογένεια  Λαμπράκη.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο απερχόμενος έφορος Κωπηλασίας κ. Μάνος Αργυρίου, ο οποίος χαιρέτισε την παρουσία στην Γενική Συνέλευση του Ολυμπιονίκη μας Δημήτρη Μούγιου και ανέπτυξε τον απολογισμό του τμήματος της Κωπηλασίας του ΝΟΠΤ, για το 2015.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρίου, μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση των δύο πολύ μεγάλων αθλητών του ομίλου: Δημήτρη Μούγιου και Γιάννη Τσάμη, ο όμιλος, έδωσε έμφαση στα τμήματα υποδομής και στις μικρότερες ηλικίες.

Έτσι λοιπόν, από τα 20 παιδιά που ξεκίνησαν τις προηγούμενες χρονιές, σήμερα προπονούνται 35 παιδιά από το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Το τμήμα της κωπηλασίας, συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης του Σχινιά με 8 αθλητές και στο πανελλήνιο της Καστοριάς με 5 αθλητές, όπου κατέκτησε μια 8η θέση στα αγόρια και 11η θέση στα κορίτσια.

Επίσης ο κ. Αργυρίου αναφέρθηκε στο κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας που φιλοξενήθηκε στον Πόρο τον περασμένο χρόνο, με τη συμμετοχή 4 αθλητών του ΝΟΠΤ.

Τέλος, ο έφορος της κωπηλασίας αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΝΟΠΤ, προκειμένου να φιλοξενηθεί στον Πόρο, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάπτυξης Κωπηλασίας και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προπονητές του τμήματος Χ. Λίτσα και Σ. Κοντομανώλη.

Ο έφορος υλικού κ. Αντώνης Βίκος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΝΟΠΤ σε θέματα επισκευών και συντήρησης του παλιού υλικού. Αλλά και σε υποδομές (εξέδρες κλπ) που χρίζουν επισκευής και τόνισε ότι τα μέλη του ομίλου κάνουν ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, με προσωπική εργασία, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τα έξοδα, πολλές φορές.

Στη συνέχεια μίλησε ο υπεύθυνος του τμήματος ιστιοπλοΐας κ. Ρίτσαρντ Κουβαράς, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και  για τις ανάγκες που παρουσιάζει το τμήμα, ενώ έθεσε τους ρεαλιστικούς στόχους για το υπό σύσταση τμήμα.

Τελευταίος μίλησε ο Ταμίας κ. Κώστας Ανδρέου, κάνοντας τον οικονομικό απολογισμό του ΝΟΠΤ για το προηγούμενο έτος.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Φώτης Ζαράνης, εξέφρασε την άποψη να δίνεται μεγαλύτερη δημοσιότητα στους χρυσούς χορηγούς του Ομίλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου όπου εκλέχθηκαν οι ακόλουθοι (αλφαβητική σειρά):

Κώστας Ανδρέου, Μάνος Αργυρίου, Αντώνης Βίκος, Βαγγέλης Βίκος, Γιώργος Γεωργούσης, Αλίκη Μανωλοπούλου, Βαγγέλης Ρούσης, Δημήτρης Σπυριδάκης και Κώστας Συριόπουλος.

 

 

 

 
Σχολιάστε