Επιδείξεις ενόργανης από παιδιάΣαράντα μικροί αθλητές , μεταξύ 5 και 11 ετών, έκλεψαν την παράσταση την Τετάρτη 20 Ιουνίου το απόγευμα, στο προαύλιο του Λυκείου Πόρου.
Το τμήμα ενόργανης γυναστικής της Γυμναστικής Εταιρίας Πόρου, φέτος όπως και κάθε χρόνο, διοργάνωσε την ετήσια παράσταση επίδειξης των παιδικών ομάδων του.
Γονείς και παιδιά, απόλαυσαν τους αθλητές σε ασκήσεις εδάφους, δίζυγο και άλμα με μεγάλη επιδεξιότητα και τους χάρισαν ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Συγχαρητήρια δόθηκαν από τους γονείς και στους προπονητές, Γκιών Κωνσταντίνο και Λιβανού Γεωργία.
Οι τελεύταιοι τόνισαν ότι η προσπάθεια των μικρών αθλητών τους είναι αξιέπαινη αφού παρουσίασαν ασκήσεις υψηλής δυσκολίας, με μόνο 2 εώς 3 προπονήσεις τη βδομάδα. Eπίσης, τόνισαν σε σχέση με την ενόργανη, ότι είναι η καταλληλότερη άσκηση για αυτές τις ηλικίες και η βασικότερη γύμναση για όλα τα σπορ, γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους και να το κινούν, με ιδιαίτερη δεξιότητα στο χώρο.
Στο τέλος, μαζί με τις απονομές των μεταλλίων, τους μικρούς αθλητές περίμενε μια έκπληξη, καθώς ο κ. Καίκας Ανδρέας και ο κ. Γιάννης Παπαδάκης, ιδιοκτήτες του εστιατόριου «Άσπρος Γάτος»,τους φιλοξένησαν στο χώρο τους, και προσέφεραν ένα γεύμα στους μικρούς αθλητές.

Γυμναστική Εταιρεία Πόρου

Ιδρύθηκε το 1988, αλλά αποτελεί συνέχεια του «Θησέα Τροιζηνίας» που είχε ιδρυθεί ήδη από το 1979. Και τα δύο σωματεία που ασχολήθηκαν με τον Κλασσικό Αθλητισμό, έχουν ένα κοινό παρανομαστή, τον προπονητή κ. Κώστα Γκιών, ο οποίος υπήρξε, τόσο εμπνευστής, όσο και ιδρυτής των δύο συλλόγων.
Η Γ.Ε.Π. διατηρεί το τμήμα στίβου που κάνει αγωνιστικό αθλητισμό, παίρνοντας μέρος σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα, με εξαιρετική πορεία και δεκάδες επιτυχίες Πανελληνίως. Αθλητές όπως η Κατερίνα Ανδρεάδη, η Γεωργία Λιβανού, ο Τάσος Ρόδης, η Μαρία Σταματέλλου, ο Δημήτρης Καραμάνης, ο Μιχάλης Χατζαντωνάς, ο Βασίλης Κρασσάς, ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, η Χριστίνα Κυριακοπούλου, ο Χαράλαμπος Μπουρλόκας, ο Νίκος Στρατίκης, ο Παναγιώτης Μπάκας, ο Νίκος Καλισκάμης, ο Χαράλαμπος Λέκκας, ο Παναγιώτης Χαραμής, ο Πάρις Μπατζάβαλης και πολλοί άλλοι έχουν εκπροσωπήσει την Εθνική Ομάδα Στίβου σε Παγκόσμια- Ευρωπαικά και Βαλκανικά Πρωταθλήματα, με ιδιαίτερες μάλιστα διακρίσεις.
Επίσης λειτουργεί το τμήμα της Ενόργανης Γυμναστικής, που γυμνάζει παιδιά από 5 εώς 12 ετών.
Προπονητές του Συλλόγου στα τμήματα Στίβου και Ενόργανης είναι οι: Καράμπαμπας Νίκος, Λεβειδιώτης Δημήτρης, Γκιών Κώστας, Λιβανού Γεωργία και Μαυροφρυδά Ζωή.

Κείμενο – φωτογραφίες: Λ. Παπαϊωάννου
Σχολιάστε