Δημήτρης Μούγιος, ο νέος σχολιαστής του Eurosport


Φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Ο Ποριώτης αργυρός ολυμπιονίκης του Πεκίνου Δημήτρης Μούγιος και το Eurosport ξεκίνησαν συνεργασία στις 30 Μαρτίου.
Ο Μούγιος θα είναι ο επίσημος σχολιαστής του καναλιού για το άθλημα της κωπηλασίας αλλά και για τα αθλήματα του κανοε καγιάκ ήρεμων νερών καθώς επίσης και για το κανοε καγιάκ σλάλομ.
Έχει ήδη μεταδώσει τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου στο Σίδνεϊ (κωπηλασία), καθώς επίσης και την αναμέτρηση του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ εναντίον της Οξφόρδης (κωπηλασία).

 

Πηγή: http://www.tokoupi.gr/newsmain/item/1241-dimitris-mougios-i-nea-foni-tou-eurosport
Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άρις Αντάνης says:

  Αυτά να βλέπουμε, όσοι αγωνιζόμαστε να καταρρίψουμε το παγκόσμιο ρεκόρ στο …ξεκατίνιασμα!
  Τέτοια παιδιά είναι καμάρι για μας.
  Να δεις όμως που δεν θα υπάρξουν σχόλια ούτε για αυτή την είδηση, όπως δεν υπήρξαν και για τη διάκριση της χορωδίας του Πόρου, και για άλλα επιτεύγματα. Ενώ για κάτι… “άλλες” ειδήσεις, πέφτουνε κάτι κατοστάρες, ναααα με το συμπάθειο!
  Δεν λες πάλι καλά που υπάρχει και το porosnews και τα γράφει!
  Αριστ. Παν. Αντάνης

 2. Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεται ο αγώνας για το “παγκόσμιο ρεκόρ στο ξεκατίνιασμα”, αλλά αν αναφέρεται σε σχολιαστές του Poros News, είναι μία γενικότητα που αδικεί πολλούς σχολιαστές που καταθέτουν την άποψή τους με κόσμιο τρόπο και με επιχειρήματα. Και επειδή υποθέτω ότι το “ξεκατίνιασμα” αφορά σε σχόλια που γίνονται σε αναρτήσεις με πολιτικό περιεχόμενο, είναι ευνόητο ότι η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια που απασχολεί όλο και περισσότερους πολίτες μιας και τα δύο κόμματα εξουσίας – πρώην εχθρικά και εσχάτως ερωτευμένα προκειμένου να μην χάσουν την κουτάλα της εξουσίας – που κατέστρεψαν τις ζωές και μέλλον των νέων, μηχανεύονται όλο και περισσότερους τρόπους για να μας …ξανασώσουν, μαζί με ψεύδη σαν αυτά με τα οποία υπέκλεψαν τις ψήφους των αφελών πολιτών τον Ιούνιο του 2012. Για όποιον παρακολουθεί τις μεθοδεύσεις που “αι δύο αγαπημέναι αδελφαί” ακολουθούν μέρα με τη μέρα, είναι φανερό ότι έχουν βάλει χέρι και στην Τ.Α. με διάφορους υποψηφίους που ως “μαξιλαράκια” θα παίξουν – με ανταλλάγματα βεβαίως – τον ρόλο τους.

  Επομένως, δικαιολογημένο το ενδιαφέρον των σχολιαστών για ό,τι αφορά στο δικό τους μέλλον ή στο μέλλον των παιδιών τους, που είναι, και ΠΡΕΠΕΙ να είναι, μεγαλύτερο από το ενδιαφέρον που έχουν για την επαγγελματική αποκατάσταση ενός διακεκριμένου αθλητή, που σίγουρα αξίζει κι αυτός συγχαρητήρια για ό,τι πέτυχε για τον εαυτό του.

 3. kostis says:

  Γιούριιααααα, η Κατερίνα Βελουχιώτης είναι μαζί μας, ΟΛΟΙ στους δρόμους !!!

  Για μία φορά μείνε στο θέμα και μην το διευρύνεις στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, καταλάβαμε ότι είσαι αριστερή, φτάνει.

  να σου θυμίσω οτι είχατε την ευκαιρία να συνεργαστείτε και να κάνετε κυβέρνηση εσείς, την αφήσατε και πέρασε, τώρα τι κλαίγεσαι;;; επειδή έκαναν οι άλλοι 2 που είναι θέμα τιμής η ρεμούλα και η μίζα, σιγά μην την άφηναν την ευκαιρία.

  σε κάθε περίπτωση πλειοψηφικά βγήκαν (και μην αρχίσουμε πάλι με το νόμο).

 4. Άρις Αντάνης says:

  Αγαπητή μου Κατερίνα, μην τα παίρνεις προσωπικά. Εσύ πάντα σχολιάζεις με σοφία και κοσμιότητα. Όμως δεν βλέπεις τι γίνεται σε άλλα κείμενα από άλλους σχολιαστές; Πώς μιλάει ο ένας και πώς απαντάει ο άλλος; Και επειδή εγώ είμαι Ποριώτης γέννημα – θρέμμα, τους ξέρω σχεδόν όλους αυτούς και στενοχωριέμαι για το επίπεδο από τη μία, ενώ καμαρώνω όταν βλέπω κάτι καλό και μάλιστα από νέους της ιδιαίτερης πατρίδας μου.
  Βέβαια αν το δει κανείς γενικά το ζήτημα πώς θα μπορούσε να διαφωνήσει μαζί σου; Αλλά ίσως δεν έχεις μάθει και τι γίνεται στον Πόρο αυτή την “προεκλογική” περίοδο. Εγώ δε, καθώς και οι δικοί μου, καλούμεθα να πάμε και να ψηφίσουμε κιόλας, και μάλιστα 2 φορές και να δαπανήσουμε – εκτός από χρόνο- και κανα πεντακοσάρικο ευρουλάκια, λες και μας περισσεύουν. (βενζίνες, ξενοδοχείο, φαγητό, κα’να δωράκι κλπ.)
  Σε τοπικά ζητήματα αποκλειστικά αναφέρομαι στο πιο πάνω σχόλιό μου και στενοχωριέμαι.
  Όσο αφορά στο Δημήτρη Μούγιο δεν πρόκειται φυσικά για μια απλή διάκριση. Εσύ γνωρίζεις πιο καλά από όλους μας την τιμή που περιποιούσαν οι Έλληνες από τα αρχαία χρόνια στους Ολυμπιονίκες. Μέχρι τα τείχη τους γκρέμιζαν.
  Και αυτό το παιδί είναι πατριωτάκι μου.
  Μη με μαλώνεις λοιπόν που νιώθω περήφανα για το ανάστημα ενός νέου Ποριώτη και μάλιστα σε μια εποχή που υπάρχει έλλειμμα αναστημάτων και -όπως κι εσύ, προφανώς, υπονοείς- πλεόνασμα… αποστημάτων!
  Καλημέρα και σε ευχαριστώ και πάλι, δημόσια, για την αγάπη σου για τον Πόρο και για όσα κάνεις μέσα από το ιστολόγιό σου για αυτό το ωραίο νησάκι, αλλά και για όσους ασχολούμαστε με τον πολιτισμό.
  Άρις (ο εκ Πόρου ορμώμενος)

 5. Σιμον says:

  Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Μούγιο!!! Ας αποτελέσει πρότυπο και για άλλαπαιδια της περιοχής!

  Υ.Γ.
  Μπήκα να συγχαρω και βλέπω άλλα εδω μεσα. Κα Κατερίνα Σ.Μ., εχετε πολλές επιλογές μέσων να εκθέσετε και να αναλύσετε τις πολιτικές σας πεποιθήσεις. Δεν ειναι ανάγκη να το κάνετε και εδω.
  Το σχόλιο του kostis “Για μία φορά μείνε στο θέμα” και “καταλάβαμε ότι είσαι αριστερή, φτάνει.” με καλύπτει απόλυτα.

 6. Άρις Αντάνης says:

  ΑΪΜΑ ΤΑΣΠΑΧΑ ΝΑ ΓΚΟΥΚΑ
  Το άσμα που ακολουθεί περιλαμβάνανεται στο βιβλίο μου “Διάταξέ με…” και αφιερώνεται σε όσους δεν κατάλαβαν κανένα από τα άλλα ποιήματα που περιλαμβάνει. Η μουσική ομολογώ ότι δεν “λέει” και πολλά, είναι ένα απλό ματζοράκι και παίζεται συνήθως σε τέμπο 2/4 από DO+ RΕ+ ή ΜΙ+. Ο στίχος όμως- σε επινενοημένη γλώσσα- είναι αδιαμφισβήτητα αριστουργηματικός, με το βάθος των νοημάτων που εκφράζει:

  Τσοτρασόν// με σόρε στε ντολάν//οκούρμπε κροχελάρε//τριμπιλάντρα,
  Ταματσόν//τσιπσέχε λορασπόν// οντίκσα κεαμί μαχά ταχάντρα.
  ΡΕΦΡΕΝ
  Άϊμα – τασπαχά// μεναστρίμα τουρατρί// τασπαχά// μπορμέ ντολένια// αϊνιόοοοοο, σερλέ- του- χρί.
  Άϊμα – τασπαχά// τουραστρίμα μενακρί// τασπαχά ντορμέ μπολένια/ αϊνιό, αϊνιό, αϊνιόοοοο//σερλέ -του – χρί.
  (Α, ρε Μπάμπη, να σαι καλά, που μας αφήνεις και γράφουμε ό,τι θέλουμε…)
  Εγώ τά’ λεγα, δεν τά’ λεγα; Πώς δεν τά ΄λεγα! Και πού είσαι ακόμα…
  ΑΑ

 7. Κωστή,
  για να σε διευκολύνω να καταλαβαίνεις πότε ένα σχόλιο είναι εντός ή εκτός θέματος, να σου εξηγήσω ότι εκτός από το θέμα που βάζει η ανάρτηση, δημιουργούνται κατά τη συζήτηση και ένα σωρό άλλα που συνδέονται μ’ αυτήν ή με ό,τι άλλο προκύπτει από την συζήτηση. Στην παρούσα, λοιπόν, ο κύριος Αντάνης, με το πρώτο του σχόλιο, αναφέρθηκε – και πολύ καλώς έπραξε αφού έτσι θεώρησε σκόπιμο – ότι “δεν θα υπάρξουν σχόλια για αυτή την είδηση”, ότι “σε άλλες ειδήσεις, πέφτουνε κάτι κατοστάρες” όπου συμβαίνει “ξεκατίνιασμα”. Δική μου εκτίμηση ήταν ότι έπρεπε να αιτιολογήσω για ποιο λόγο πέφτουν κατοστάρες σε άλλες ειδήσεις. Και αυτό έκανα, τίποτα περισσότερο – υποθέτω πως μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα. Δεν βγήκα από το θέμα, τα follow up σχόλια είναι πάγια τακτική στις συζητήσεις.

  Αν ενοχλήθηκες (και πάλι) από τον τρόπο που το αιτιολόγησα, πιθανολογώ ότι ενοχλήθηκες όχι για ό,τι έγραψα, αλλά ενοχλήθηκες για την “αδυναμία” σου να αντεπιχειρηματολογήσεις αφού τα γεγονότα που ανέφερα, προς εξήγηση των πολλών σχολίων που προκαλούν άλλα θέματα, τα παρέθεσα με τα δικά τους λόγια και έργα, και είναι αδιάψευστα. Η παράθεση των ψευδών και των μεθοδεύσεων των δύο συνεταίρων, όπως και η οικονομική καταστροφή της χώρας που προκάλεσαν αυτά τα δύο κόμματα κυβερνώντας επί 40 μεταχουντικά έτη, είναι γεγονότα, δεν είναι εκτιμήσεις ούτε απόψεις μου. Ούτε δεξιές, ούτε αριστερές, ούτε μπλε, ούτε κόκκινες, ούτε ροζ. Αυτά για να σε διευκολύνω να καταλαβαίνεις τι διαβάζεις.

  Kαι, βεβαίως, δεν χρεώνω σ’ εσένα την αδυναμία να αντεπιχειρηματολογήσεις – ξέρεις καλά ποιοι έχασαν, με τις πράξεις τους, το δικαίωμα να στηρίζονται οι επιλογές και τα έργα τους. Με κάθε καλή διάθεση σου λέω ότι δεν τιμά κανέναν να καταφεύγει σε σχόλια με στρεψοδικίες, με e-διαγνώσεις για πολιτικές ή κομματικές εντάξεις των συνσχολιαστών του, και με φαιδρότητες του στυλ “τώρα τι κλαίγεσαι”. Για κάθε τι που γράφω, παραθέτω στοιχεία και επιχειρήματα, αν έχεις κι εσύ, μην διστάζεις, ρίξτα.

  υ.γ.
  αν διακατέχεσαι από περιέργεια για τα πολιτικά φρονήματα του κάθε αναγνώστη/σχολιαστή, μπορείς να προτείνεις στον κύριο Κανατσίδη να ξεκινήσει μία ον λάιν ψηφοφορία. Εμένα μου αρκεί να στέκομαι σε ό,τι διαβάζω στις δημόσιες, πάντα, τοποθετήσεις – οι ετικέτες πολιτικών φρονημάτων δεν είναι δικό μου …χόμπυ.

  * * *

  Κύριε Αντάνη, ζητώ συγγνώμην που ο χρόνος δεν μου επιτρέπει να απαντήσω απόψε στο σχόλιό σας. Βάλατε ένα σωρό θέματα και έχω να ανοίξω και την Μπριτάνικα για να πάρουμε από την αρχή τους Ολυμπιακούς αγώνες.
  🙂

 8. gorilla says:

  toulaxiston se auto ton nisi exoume kai enan argyro olybioniki!toulaxiston exoume kai kati apo to opoio boroume na apokomisoume ligo aisiodo3ia

 9. Κύριε Αντάνη,
  πριν σχολιάσουμε τα νέα θέματα που προέκυψαν από την συζήτηση – εννοώ αυτά για το αρχαιοελληνικό ολυμπιακό ιδεώδες, και το άλλο των ετεροδημοτών που αναγκάζονται να πηγαίνουν στον τόπο που θέλουν να ψηφίζουν -, και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι γράφουμε ό,τι θέλουμε, θα έλεγα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε, ή να διαφωνήσουμε, στο παρακάτω που έχει να κάνει με το κυρίως θέμα:

  Η δική μου διαπίστωση είναι πως το poros news, ως ειδησεογραφικό σάιτ του Πόρου και της Τροιζηνίας, στην παρούσα ανάρτηση η είδηση που φιλοξενεί αφορά σε μία επαγγελματική συμφωνία ενός διακεκριμένου Ποριώτη αθλητή, και δεν έχει να κάνει με μία ετεροχρονισμένη είδηση για την μεγάλη του διάκριση πριν 6 χρόνια. Κάνω λάθος;

 10. Άρις Αντάνης says:

  Η καλή είδηση μου έδωσε απλά την ευκαιρία να κάνω μια ακόμα προσπάθεια να σχολιάζουμε και τις καλές ειδήσεις, αλλά και όλες τις άλλες με κοσμιότητα και με σεβασμό. Εάν μαθαίναμε σεβασμό ίσως δεν θα χρειαζόταν να μάθουμε τίποτε άλλο. Το πιστεύω αυτό.
  Στενοχωρήθηκα που… δικαιώθηκα, με τα σχόλια που γράφτηκαν, αμέσως μετά το δικό σας, χωρίς να σας γνωρίζουν. Εγώ έχω την μεγάλη τιμή και τύχη Κυρία Κατερίνα, να σας γνωρίζω προσωπικά καθώς και την προσωπικότητά σας, τις αρχές σας, τα έργα σας, αλλά και την καλοσύνη σας. Γι αυτό και έβαλα το τραγούδι μου- σε γλώσσα επινενοημένη-, που ίσως είναι η μόνη που καταλαβαίνουμε. (Δεν θα δώσω περισσότερες εξηγήσεις).
  Να προσθέσω μόνο ότι προχτές αντί για άλλο σχόλιο σε ένα άλλο κείμενο στο porosnews, έδωσα μόνο τον ορισμό του πεσιμιστή.Δεν ξέρω αν το διαβάσατε. Να τον επαναλάβω;
  Πεσιμιστής είναι ο άνθρωπος που όταν περνάει καλά νιώθει άσχημα, γιατί φοβάται, πως εάν περνάει καλύτερα θα νιώθει χειρότερα.
  Άρις

 11. Σιμον says:

  Για μένα το νόημα της είδησης ήταν το εξής απλό: Ένα νέος της περιοχής μας δούλεψε σκληρά, διακρίθηκε και απολαμβάνει αναγνώριση που επισφραγίστηκε και με μία επαγγελματική συμφωνία.
  Χαρούμενη είδηση, που εμπνέει και άλλους και τους δίνει κουράγιο να συνεχίσουν να δουλεύουν ο καθένας στον τομέα που επέλεξε προσπαθώντας να διακριθούν.

  Γιατι στο μυαλό κάποιων, αυτό θεωρείται δευτερεύον και πρέπει να το μαγαρίσουν κάνοντας πολιτικά σχόλια λες και δεν υπάρχουν ένα κάρο άλλες ειδήσεις στο porosnews για να το κάνουν;

  Πώς θα σας φαινόταν Κατερίνα Σ.Μ αν έμπαινα στο μπλογκ σας, και έγραφα απο κάτω μικροπολιτικά σχόλια ΑΚΡΙΒΩΣ οπως κάνατε εσεις εδω; Μήπως γι αυτό δεν επιτρέπετε τα σχόλια στο ΔΙΚΟ ΣΑΣ χώρο; Για να μην σας κάνουν αυτό που κάνετε;

 12. Δημήτρης Μούγιος says:

  Αγαπητοι φιλοι δυστυχως δεν σας γνωριζω προσωπικα. Χαιρομαι ομως που με αγαπατε και που αγαπατε τον τοπο μας οσο και εγω.
  Θα ηθελα να αποσαφηνισω κατι. Με τον εν λογω τηλεοπτικο σταθμο δεν εχω προσαψει καποια εμπορικη-οικονομικη συμφωνια. Δεν εχω συμβολαιο, συμβαση ή κατι αναλογο. Θα ηθελα ομως αφου μου δινετε αυτη η ευκαιρια να σας δηλωσω οτι εγω νιωθω πολυ περυφανος και ιδιαιτερα χαρουμενος που ο σταθμος με καλεσε να σχολιαζω πραγματα που γνωριζω αριστα (ναυταθλητικος αθλητισμος, κωπηλασια & κανοε καγιακ),οταν στο μερος που μεγαλωσα και διακριθηκα δεν με εχουν αξιοποιησει οχι μονο σε συμβουλευτικο επιπεδο αλλα ουτε καν σαν “γλαστρα” σε πολιτιστικα δρομενα.

 13. Άρις Αντάνης says:

  Αγαπητέ μας Δημήτρη, Σε ευχαριστούμε για το σχολιό σου. Θα ήθελα να σου απαντήσω στα ζητήματα που έθιξες:
  1. Δεν πειράζει που εσύ δεν μας γνωρίζεις. Ήταν μεγάλη τιμή που, μαζί με ΟΛΟ τον κόσμο που σε γνώρισε -και γνώρισε και τον Πόρο- σε γνωρίζουμε εμείς.
  2. Το ρεπορτάζ του κ. Κανατσίδη περί συνεργασίας σου με το διεθνούς εμβέλειας και ευρύτατης θεαματικότητας EUROSPORT, έκανε κι εμάς πολύ περήφανους.
  3. Στην όμορφη πατρίδα μας, που γενικά κατοικείται από ανθρώπους με πολλά προτερήματα, δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει ακόμα και κάποια ελαττώματα της φυλής μας, όπως ο φθόνος, αλλά και η… απάθεια. Μη ξεχνάς ότι, αφενός μια παλιά πόλη της Τροιζηνίας έφερε το όνομα… Απάθεια, και αφετέρου ότι όποιος γινόταν πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, τελικά… εξοστρακιζόταν!
  4. Είναι αλήθεια ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να πρέπει να απολογούνται, άλλοι για τις επιδόσεις τους και άλλοι για τις γνώσεις τους, παραγνωρίζοντας ακόμα και τους σύγχρονους κανόνες του διεθνούς μάνατζμεντ, όπου ο καλός μάνατζερ δεν τα ξέρει όλα, αλλά ξέρει ποιος ξερει εκείνα που αυτός δεν ξέρει.
  5. Το έχω ξαναγράψει αυτό αλλά δεν θα πάψω να το βροντοφωνάζω και τώρα μου έδωσες κι εσύ την ευκαιρία, με τα περί “γλάστρας”, που ανέφερες.
  6. Όμως αφού εσύ εκφράζεις τέτοιο παράπονο, παύουμε να παραπονιόμαστε εμείς και σε αυτό μας βοήθησες να γαληνέψουμε τα κατά καιρούς συναισθήματά μας και να πάψουμε να απορούμε, μουρμουρίζοντας: “αφού φέρονται στον Μούγιο έτσι, κατά μείζονα λόγο θα αγνοήσουν εμάς”.
  7. Εμάς τους άσημους μεν, που όμως όταν προτείναμε εδώ και αρκετά χρόνια να προσφέρουμε τις όποιες -αλλά αδιαμφισβήτητες- γνώσεις μας, εντελώς δωρεάν, όχι μόνο δεν τις δέχτηκαν, αλλά πολύ πρόσφατα, εντελώς… δημοκρατικά(!) και εγγράφως μάλιστα, μας προέτρεψαν ακόμα και να μη… μιλάμε. (Όπως βλέπεις, αυτή τη χάρη δεν τους την κάνουμε).
  8. Επίτρεψέ μου, αγαπητέ μας Δημήτρη, να σου αφιερώσω κάποιους στίχους μου με τίτλο “Κλωνάρι ελιάς”. Υπάρχουν στο βιβλίο μου, με τίτλο “Διάταξέ με…” και τώρα που είδα τη φωτογραφία με τον κότινο, που έχει “βγάλει” και βάλει ο κ. Κανατσίδης στο ρεπορτάζ του, το θυμήθηκα:

  ΚΛΩΝΑΡΙ ΕΛΙΑΣ
  (“Ο αγώνας να μην ειναι μήλειος ή χρηματίτης, αλλά στεφανίτης” – Δελφικός χρησμός για την υφή των Ολυμπιακών αγώνων)
  “Εγέρασα μωρέ παιδιά/ σαράντα χρόνια παίχτης/ κι αν δεν αντέχω όπως παλιά/ ο χρόνος ειν’ ο φταίχτης.
  Στα στάδιο πια δεν μπορώ/ γύρους οχτώ να τρέξω/ και στα ξερά τα γήπεδα/ ποδόσφαιρο να παίξω.
  Όμως τον Άγιο ευχαριστώ/ που μ’άφησε να πάρω/ στρωμένη πάσα απ΄τη ζωή/ στο τέρμα να σκοράρω.
  Δεν έγινα πρωταθλητής/ μα, όπως λέει ο Κανόνας/ το τρόπαιό μου ήτανε/ ο ίδιος ο αγώνας.
  Και τώρα που δεν παίζω πια/ το θεωρώ ευλογία/ που βλέπω νέους αθλητές/ να φέρνουνε βραβεία.
  Τρέχουν και αγωνίζονται/ και κυνηγούν τις νίκες/ για τη μικρή πατρίδα μας/ λαμπροί Ολυμιονίκες.
  Καθώς τους βλέπω να νικούν/στα βάρη και στους δρόμους/
  να τους σηκώσω θά’θελα/ περήφανα στους ώμους.
  Κι αν το κορμί μου δεν μπορεί/ όλους να τους αντέξει/
  η αγέραστη καρδούλα μου/ στεφάνι θα τους πλέξει.
  Και πριν κοπεί το νήμα μου/ θα πλέξω ακόμα ένα/
  και σε μια… σπάνια γιορτή/ θα μου το δώσω… εμένα!

  Με όλη μου την εκτίμηση και το θαυμασμό
  Αριστείδης Παναγ. Αντάνης
  Δημότης Πόρου ( arimari@otenet.gr)

 14. Κύριε Αντάνη.
  κατ’ αρχάς ζητώ συγγνώμην που δεν απάντησα εγκαίρως, αλλά (και να που μπαίνει πάλι ένα “πολιτικό” θέμα) επί πολλές ημέρες ζούσαμε το θαύμα μιας γερμανικής …επένδυσης. Eπί 8 και πλέον 24ωρα, μεγάλη περιοχή της πόλης που ζω, έμεινε χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ.

  Για το θέμα μας τώρα, αφού συμφωνούμε πως η είδηση δεν ήταν – και πώς μπορούσε να είναι, άλλωστε; – για την μεγάλη διάκριση που πέτυχε ο Δημήτρης στους Ολυμπιακούς, τότε υποθέτω πως συμφωνείτε ότι είναι δικαιολογημένοι όσοι δεν έκαναν την ίδια σκέψη μ’ εσάς – δεν γίνεται να κάνουν όλοι σκέψεις-καρμπόν. Αυτό ήταν το νόημα του σχολίου μου και νομίζω ότι το εξήγησα σαφώς – δεν σας “μάλωσα”, εσείς “μαλώσατε” τους αναγνώστες που δεν σκέφθηκαν το ίδιο μ’ εσάς.

  Κατά τα λοιπά, πιστεύω ότι ο Πόρος δεν διαφέρει από τους άλλους Δήμους που οι κάτοικοί τους βιώνουν την φορτισμένη προεκλογική ατμόσφαιρα, είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι που βιώνουν τα καθημερινά προβλήματα του τόπου τους. Και αν κάποιοι σχολιαστές ξεφεύγουν, αυτό χαρακτηρίζει τους ίδιους και όχι αυτούς στους οποίους επιτίθενται με αήθεια και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Λογική και κρίση διαθέτουμε όλοι και καταλαβαίνουμε ποια είναι τα κακόβουλα σχόλια και ποια είναι αυτά που εμπεριέχουν κριτική με επιχειρήματα, έστω κι αν γράφονται σε αιχμηρή γλώσσα. Για το λόγο αυτό, να μην στενοχωριέστε για τα σχόλια που γράφονται χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλον προσωπικώς. Στο αχανές διαδίκτυο αυτό είναι ο κανόνας: να μην γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Αν κάποιος θέλει να συμμετέχει πρέπει πρώτα να δεχτεί αυτόν τον κανόνα, και η άποψή μου είναι πως έτσι οι συζητήσεις είναι ειλικρινέστερες, απαλλαγμένες από βάρη που κάποιες φορές επιβάλλουν κοινωνικές ή άλλες συνθήκες.

  Τέλος, μιας και διαμαρτύρεστε για τις διπλές εκλογές με τις διπλές δαπάνες και το διπλό χάσιμο χρόνου, υπάρχει λύση, η ίδια που ισχύει για όλους τους ετεροδημότες. Να ψηφίζουμε στον τόπο που κατοικούμε μονίμως. Αυτό ακολουθώ κι εγώ, γι αυτό και ψηφίζω εδώ που ζω, και όχι στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, και που αγαπώ, και που βρίσκεται το πατρικό μου, έστω και που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα παραδίπλα μου.

 15. Δημήτρη,
  προσυπογράφω και επαυξάνω την αναφορά σου – που από τη μεριά μου είναι μομφή – για την μη αξιοποίησή σου από τους σχετικούς επίσημους φορείς του Δήμου και της Πολιτείας, και ελπίζω πως έγινε κατανοητό ότι το σχόλιό μου δεν είχε να κάνει με το πρόσωπό σου και τις επιτυχίες σου – άλλωστε έγραψα ότι αξίζεις συγχαρητήρια -, αλλά ήταν σχόλιο απαντητικό στην παρατήρηση του κυρίου Αντάνη σχετικά με τις “κατοστάρες” των σχολίων που συγκεντρώνουν, δικαιολογημένα κατά την άποψή μου, κάποια άλλα θέματα, επίκαιρα αυτές τις μέρες.

  Καλή συνέχεια, όπου είναι καλύτερο για σένα.

 16. Σιμον,
  αν εννοείς την Κίχλη, που είναι μία αμιγώς βιβλιοφιλική ενότητα, ή το Φωτογραφικό Λεύκωμα του Πόρου, ναι εκεί είναι κλειστά τα σχόλια, και ο λόγος είναι ευνόητος. Η Κίχλη και το Λεύκωμα, δεν περιέχουν αναρτήσεις ειδήσεων ή άρθρων που προκαλούν προβληματισμό και συζητήσεις, όπως είναι πολλές αναρτήσεις του Poros News, και δημιουργήθηκαν με σκοπό να ρίξω στον διαδικτυακό ωκεανό ένα ακόμα μπουκάλι με μικρά μηνύματα για την προβολή του νησιού. Γι αυτό και έχω προσθέσει πολλούς σχετικούς με τον Πόρο συνδέσμους.

  Το μπλογκ μου, όμως, είναι πολυθεματικό και τα σχόλια είναι ανοιχτά σε άλλες ενότητες, έστω κι αν και περιλαμβάνουν βιβλιοφιλικές αναφορές, χωρίς προσωπική κριτική, και οι αναρτήσεις τους δεν προσφέρονται για συζήτηση. Κάπου-κάπου, στις βιβλιοφιλικές αναρτήσεις πέφτουν και πολιτικά, με την ευρεία ή με την στενή έννοια, σχόλια, και αντίθετα από ό,τι πιστεύεις εσύ, άποψή μου είναι δεν τις “μαγαρίζουν”.

  Όπως ακριβώς δεν “μαγάρισε” αυτήν εδώ τη συζήτηση η ολόσωστη αναφορά του Δημήτρη Μούγιου στην αμέλεια, παράλειψη ή αδιαφορία των φορέων να αξιοποιήσουν τα προσόντα και τις νίκες του. Καθαρά πολιτικό σχόλιο είναι κι αυτό, που στηρίζεται στην προσωπική εμπειρία του, αλλά και σ’ αυτό που όλοι ξέρουμε ότι συμβαίνει: στην τακτική της εξουσίας να μην αξιοποιεί τις γνώσεις, τις διακρίσεις, τα ταλέντα, την επιστημοσύνη, πολλών νέων ανθρώπων που, ευτυχώς γι αυτούς, βρίσκουν αναγνώριση έξω από την πατρίδα τους. Έπραξε άριστα που το ανέφερε, και έχω την πεποίθηση πως δεν το σχολίασε ως προσωπικό “παράπονο” αλλά ως τακτική που πλήττει πολλούς άξιους συμπολίτες μας, που αναδεικνύονται με την αξία τους και όχι με ξένες πλάτες.

 17. Άρις Αντάνης says:

  ΤΩΡΑ, ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!
  >ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΕΛΑΦΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ, ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ “ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ”. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. (ΝΟΜΙΖΩ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.)
  >ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ “Μ Α Λ Ω Μ Α”. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΠΟΥ, ΟΜΩΣ, ΕΦΕΡΕ ΑΙΣΙΩΣ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΣΤΑ 16 ΠΡΟΣ 17 ΚΑΙ ΜΕ … ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.
  (ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΚΗ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΑΘΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΛΕΠΩ: “Σχόλια 0”. ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙ Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ … ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ… ΖΕΣΤΑΝΩ.
  >ΤΕΛΟΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ, ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΡΓΙΚΗ-ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ- ΧΡΟΙΑ. (ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΟ “ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ”. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΟΧΙΚΟ ΑΤΟΜΟ, ΤΕΛΙΚΑ. ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ, ΑΡΜΟΔΙΩΣ!)
  ΜΕ ΤΙΜΗ
  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΤΑΝΗΣ

Σχολιάστε