Δεν θα γίνει το X-Poros το 2013_DSC7782Ένας θεσμός που καθιερώθηκε χάρη στις προσπάθειες ενός μόνο ανθρώπου και που έκανε γνωστά τα κακοτράχαλα μονοπάτια, το δάσος και τις παραλίες της Καλαυρίας στους εραστές του Τριάθλου, μας… τελείωσε για φέτος.
Το περίφημο X-Poros, που φιλοξενείται κάθε φθινόπωρο στο νησί και αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών που ασχολούνται με το άθλημα, δεν θα πραγματοποιηθεί το 2013 γιατί, όπως ανακοίνωσε, ο εμπνευστής και ψυχή της διοργάνωσης, γιατρός Κώστας Σαπουνάκης, δεν έχει ο ίδιος τον απαραίτητο χρόνο για να εγγυηθεί μια πετυχημένη διοργάνωση, όπως επίσης και κάποιες λογιστικές δυσκολίες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαπουνάκης, μέσα από την ιστοσελίδα iCycling.gr, ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

“Αγαπητοί πιστοί του X-Poros σας ενημερώνουμε ότι φέτος δεν θα διοργανωθεί ο μέγακαλτ παραδοσιακός επίπονος αγώνας τρίαθλο περιπέτειας. Κύριοι λόγοι αυτής της απόφασης είναι η έλλειψη χρόνου, που δεν μου επιτρέπει να εγγυηθώ ότι δεν θα επικρατήσει το απολυτό χάος, αλλά κυρίως λογιστικές δυσκολίες που για να ξεπεραστούν θα εκτινάξουν αρκετά το κόστος συμμετοχής και δεν δύναμαι να αναλάβω ένα τέτοιο ρίσκο.
Ίσως οργανωθεί κάτι αλλά σε “οικογενειακό επίπεδο”. Η τεχνογνωσία αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί είναι διαθέσιμη. Υπάρχουν αρκετοί αγώνες που μπορούν να σας ικανοποιήσουν άσχετα αν στον τομέα του τριάθλου περιπέτειας είναι ακόμη λίγοι (Τζουμέρκα / Πλαστήρας).
Ίσως του χρόνου.
Ευχαριστώ όλους που βοήθησαν και συμμετείχαν και έκαναν καλά την δουλειά τους.
Κ. Σαπουνάκης”

Η ειρωνεία είναι, ότι πριν λίγες εβδομάδες, στην διημερίδα για τον τουρισμό, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Καλαύριο» και ο Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου, ο Δήμαρχος Πόρου στην ομιλία – απολογισμό του έργου του, έσπευσε να πιστωθεί ως «αρωγός» το τρίαθλο, χωρίς να αναφερθεί στις προσπάθειες των πραγματικών διοργανωτών.
Μάλιστα ο κ. Στρατηγός δήλωσε πως δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τον δήμο και μίλησε για τη «συμμετοχή» όλων στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Αναρωτιόμαστε αν ο δήμαρχος είχε επικοινωνήσει – όπως είχε την υποχρέωση – με τον κ. Σαπουνάκη για την φετινή διοργάνωση.
Μάλλον όχι…
Προφανώς ο κ. Στρατηγός υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο.
Η αναστολή της φετινής διοργάνωσης, έρχεται να μας υπενθυμίσει, την “χρόνια” αδράνεια που χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή και αποδεικνύει πως η επίτευξη ενός στόχου, αποτελείται από αμφίδρομη συμμετοχή.
Κρίμα…
Σχολιάστε