ΑΠΟ Μεθάνων: Το… άγνωστο μπάσκετ της περιοχήςbasket2Οι αθλητικοί σύλλογοι και όμιλοι της περιοχής του Πόρου και της Τροιζηνίας είναι πάνω κάτω γνωστοί. Δραστηριοποιούνται σε 3 αθλήματα. Το ποδόσφαιρο, τα ναυτικά αθλήματα και τον στίβο.

Οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, αποτελούνται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από ντόπιους παράγοντες, προπονητές και αθλητές (μοναδική εξαίρεση ο ΑΟ Πόρου, λίγο πριν διαλυθεί, όπου η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του ομίλου, δεν ήταν από τον Πόρο).

Οι αθλητές των συλλόγων της περιοχής, προπονούνται και αγωνίζονται στην περιοχή μας. Διοργανώνουν αγώνες και έχουν για βάση τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Αναλυτικότερα στην περιοχή δραστηριοποιούνται: Στο ποδόσφαιρο ο Ποσειδώνας Πόρου, ο Τροιζηνιακός, ο ΑΕΣ Μεθάνων στην Α΄ κατηγορία και στην τελευταία ο νεοσύστατος Α.Ο. Φαβιέρος Μεθάνων. Ωστόσο έχουμε την αδρανοποίηση πέντε ποδοσφαιρικών ομάδων, του ΑΟ Πόρου, του ΑΟ Δρυόπης, του Θησέα, του Σάρωνα και παλαιότερα του Καρατζά. Πέντε ομάδες που ξέμειναν από παράγοντες και παίκτες.

Στην περιοχή μας, δραστηριοποιούνται επίσης με μεγάλη επιτυχία 3 Ναυτικοί  Όμιλοι – ο ΝΟΠΤ, ο ΟΝΑΤ και Ν.Ο. Μ. Νηρηίς, ενώ στον στίβο, η ΓΕ Πόρου, έχει μια αρκετά ιστορική και αξιόλογη πορεία και έχει τροφοδοτήσει με πρωταθλητές, τις Εθνικές ομάδες στίβου. Πρόσφατα, ο Πόρος απόκτησε και ομάδα στο Τρίαθλο.

Πέρα όμως από τους προαναφερθέντες ομίλους και συλλόγους, βρίσκουμε και την ομάδα Μπάσκετ των Μεθάνων η οποία αγωνίζεται στην Α κατηγορία της ΕΣΚΑΚ.

Η πρώτη ομάδα μπάσκετ των Μεθάνων.

Η πρώτη ομάδα μπάσκετ των Μεθάνων.

ΑΠΟ Μέθανα

Το μπάσκετ στα Μέθανα ξεκίνησε το 1985 από το Ναυτικό Ομιλο Μεθάνων, και το πρώτο παιγνίδι του το έδωσε στο ανοικτό γήπεδο του Προγυμναστηρίου. Αργότερα η ομάδα μπάσκετ συμμετείχε με το καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου, μέχρι που έγινε ο ΑΠΟ Μέθανα με πρωτοβουλία του Σπύρου Σκούρτη, κάτω από την καθοδήγηση του οποίου ανέβηκε στην Α ΕΣΚΑΚ.

Ο ΑΠΟ Μεθάνων ανήκει πλέον εδώ και χρόνια στον επιχειρηματία Βασίλη Παπαιωάννου, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στα Μέθανα. Στο τιμόνι της διοίκησης είναι ο αδερφός του Βασίλη, Στάθης. Πριν από μερικά χρόνια λόγω κόπωσης ο ΑΠΟ Μεθάνων κινδύνευσε να διαλυθεί, αλλά ο Στάθης Παπαιωάννου κατάφερε να την κρατήσει «όρθια» .

Στον ΑΠΟ Μεθάνων δεν αγωνίζεται κανένας παίχτης από την περιοχή και η έδρα της ομάδας βρίσκεται στην Κόρινθο.  Μέχρι σήμερα σε 10 αγώνες ο ΑΠΟ Μεθάνων, πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία στη πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΚ με 17 βαθμούς και 7 νίκες και 3 ήττες.

Δυστυχώς λόγω έλλειψης κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή και διαφόρων άλλων συγκυριών, η ομάδα αγωνίζεται μακριά από τον τόπο, στον οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πυρήνα φιλάθλων και να δώσει κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Το ρόστερ και ο προπονητής

1) ΙΜΠΡΑΙΜΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 2) ΙΜΠΡΑΙΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 3) ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 4) ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΗΣ 5) ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 6) ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7) ΓΑΛΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 9) ΚΟΤΣΟΒΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 10)ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 11)ΚΑΡΙΟΤΗΣ ΤΑΣΟΣ 12)ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 13)ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 14)ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΤΡΑΚΟΤΙ coach: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

 

 

 
Σχολιάστε