Αγωνία μέχρι το τέλος για τον Ποσειδώνα ΠόρουIMGP2787Μια αγωνιστική απομένει για την ολοκλήρωση του μίνι πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας Αργολίδας, που θα αναδείξει τις δυο ομάδες που θα προβιβαστούν στην Α1 κατηγορία της Αργολίδας, και τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Η Θύελλα Λιμνών, τερμάτισε πρώτη και προβιβάστηκε στην Α1 κατηγορία. Στην προτελευταία αγωνιστική που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε, ο Ποσειδώνας Πόρου, έκανε το καθήκον του κερδίζοντας με 2-0 τον Παμμετοχικό (Δεϊμέζης, Πάνου Α.), ενώ ο Εθνικός Τολού, που προπορεύεται του Ποσειδώνα, ηττήθηκε στην έδρα του από τον «δολοφόνο» πρωτοπόρων Αριστέα με 0-2.

Αυτό σημαίνει ότι σε μια αγωνιστική που απομένει, ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων, μπορεί να οδηγήσει τον Ποσειδώνα στην άνοδο.

Πως προβιβάζεται ο Ποσειδώνας  

Η διαφορά του Εθνικού Τολού από τον Ποσειδώνα Πόρου, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους 5 βαθμούς, με τον Ποσειδώνα ωστόσο, να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από το Τολό – εκείνο με τον Λυγκέα που είχε διακοπεί λίγα λεπτά πριν τη λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 1-1. Σύμφωνα με απόφαση της ΕΠΣ Αργολίδας, ο αγώνας θα επαναληφθεί από το σημείο που διεκόπη.

Ας δούμε λοιπόν τα σενάρια που θα οδηγήσουν την ομάδα του Πόρου στην Α1 Αργολίδας:

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, ο Ποσειδώνας χρειάζεται δυο νίκες για να έχει ελπίδες για άνοδο. Οπότε πρέπει να νικήσει στον εκτός έδρας αγώνα της Τετάρτης με τον Κεραυνό Ιρίων και να καταφέρει να νικήσει σε δέκα περίπου λεπτά τον Λυγκέα στο αγώνα που είχε διακοπή, ενώ ήταν 1-1.

Αν ο Ποσειδώνας λοιπόν συγκεντρώσει 6 βαθμούς, χρειάζεται τα τρία ακόλουθα σενάρια για να ανέβει κατηγορία:

  1. Να ηττηθεί ο Εθνικός Τολού στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι από τον Παμμετοχικό, ώστε ο Ποσειδώνας να προσπεράσει την ομάδα του Τολού και να προβιβαστεί.
  2. Να παραχωρήσει ισοπαλία το Τολό στον Παμμετοχικό, όπου σε αυτή την περίπτωση, Ποσειδώνας και Τολό ισοβαθμούν και οδηγούνται σε αγώνα μπαράζ.
  3. Με νίκη του Εθνικού Τολού, ο Ποσειδώνας κατατάσσεται οριστικά τρίτος και χάνει την απευθείας άνοδο. Ωστόσο, ελπίζει στην άνοδο της πρωταθλήτριας Αργολίδας, Ένωσης Λέρνας στην Football League, μέσα από αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές της Πελοποννήσου. Σε περίπτωση που τα καταφέρει η Λέρνα, ανοίγει μια ακόμη θέση στην Α1 κατηγορία και ο Ποσειδώνας αυτομάτως προβιβάζεται.Σχολιάστε